Reklama

Reklama

No moriré sola

  • angličtina I'll Never Die Alone

Obsahy(1)

Čtveřice mladých dívek jede po delší době z vysokoškolských kolejí domů. Po cestě narazí na brutálně ubitou dívku. Odvezou ji na nejbližší policejní stanici ve městečku Trinidad. Po pár hodinách výslechu se vydávají opět na cestu a za chvíli zjistí, že je sleduje auto, které viděli nedaleko nebohé dívky. Začíná tuhý boj o přežití a zachování si alespoň špetky lidské důstojnosti. (Chatterer)

(více)

Recenze (79)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

BRUTAL!!!!!!!! Tak po dlouhé době jsem padl na exploiter, který mne skutečně naprosto uzemnil a téměř "zvrátil" naruby ... Tohle je fakt extrém!! Tvůrci si sice jednoznačně brali inspiraci z kultovek typu "rape and revenge" 70. let jako byl Last House on the Left (1972) a zejména mi to přišlo hodně inspirováno I Spit on Your Grave (1978), ale zasazeno do dnešní doby, dnešním zpracováním to zapůsobilo o dost jinak ... nechci říct že lépe nebo hůře, ale styl natočení tohoto filmu je naprosto ojedinělý ... Děj je jednoduchý a zcela prostý, parta krásných dívek cestuje autem, u silnice nalezne zmlácenou a znásilněnou dívku. Naloží ji do auta a odváží na místní policii. Kousek od nalezené dívky letmo zahlédnou černý velký jeep s nějakými místními ... jak střílí po zvěři. Na policii už je dívka mrtvá, sepisuje se protokol a přijíždí auto, které kamera letmo zabírá přes otevřené okno policejní kanceláře. Je to přesně ten jeep, který dívky zahlédly po cestě ... Po nějakých těch obelhávačkách začíná "EXPLOITATION - PEKLO" toho nejhrůznějšího, nejdrsnějšího, nejkrutějšího a nejzvrácenějšího kalibru ... Dívky jsou odvezeny násilím do lesa, zde mučeny, dlouho znásilňovány nejrůznějšími způsoby a musí podstoupit ty nejzvrhlejší praktiky... Vše je vidět, kamera nic neskrývá, nikam neuhýbá, film nikam nespěchá ... divák si tuto scénu "užije" dlouhé a dlouhé minuty ... Když jsou dívky ponechány nahé v lese, brodí se listím, mokřinami atd., naleznou jakousi chatu. Zde se zdá, že naleznou dočasné útočiště ... Bohužel ... černý jeep přijíždí znovu ... Tohle je fakt krutost par exelance a rozhodně je to jen pro okrajové publikum. I já jsem měl z filmem v jednu chvíli docela problém. Jeho nejhustší stránky jsou například strašně pomalý způsob vyprávění, vše se strašně vleče, divák je tím úplně mučen ... Dále je to naprostá nepředvídatelnost filmu. Vůbec nemůžete vsadit na dívku, která, a jestli vůbec, to přežije ... Asi po 70 minutách filmu jsem už vyloženě prosil a modlil se o pomstu ... Ve finále pak začně řezničina a tvůrci na diváka vysypou perfektně provedené a kruté gorescény ... plus naprostou lahůdku na konec ... Tohle je, znova opakuji, rozhodně jen pro publikum co má v tomto subžánru hodně nakoukáno!! "Tvrdostí" bych film asi přirovnal k neoficiálnímu remaku Last House on the Left, tedy k filmu Chaos (2005)... Čistý, nekompromisní exploitation jen pro hodně otrlé diváky ... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné nekompromisní exploitation. Mučivě dlouhé záběry a syrová, neučesaná kamera mně k tomuhle snímku dokonale sedly. Nic moc jsem nečekal, bál jsem se amatérismu, ale výsledek mně vyrazil dech. Zajímavých je několik stran textu o inspiracích filmařů, které se objeví během úvodních titulků (I Spit on Your Grave, Last House on the Left, Idi a smotri... ) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štyri kamarátky sa vyberú na aute na výlet. Ten sa však ani z ďaleka neskončí najlepšie. Ako prechádzajú svojim autom pustinou, jedna z nich spozoruje ležať vedľa cesty zranenú ženu. Rozhodnú sa jej pomôcť a tak všetko nahlásia na neďalekej policajnej stanici. To bola ale chyba. Porekadlo - "za dobrotu na žobrotu" - sa vyplní do poslednej bodky. I will never die alone je amatérskym snímkom, ktorý sa čisto zameral na brutalitu, zvrátenosť a vnútorný boj o zachovanie štipky dôstojnosti. Pomsta býva totiž "sladká". Na počudovanie však prispel "lepšou zábavou" ako podaktoré filmy disponujúce rozpočtom na úrovni Titanicu. Nakoľko nemám rád amatérske horory, som sám zo seba prekvapený, že ma vôbec tento film zaujal. Tento snímok totižto nedisponuje ničím výnimočným či prekvapivým. Len si ako keby bezstarostne plynie. Asi som mal slabšiu chvíľku no mne sa to proste pozdávalo. Strop je však niekde, tesne pod úrovňou troch hviezd. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další pocta kultovním snímkům Last House on the left (1972) a I Spit on your Grave (1978). Takže můžete čekat hodně dlouhou scénu mučení a znásilňování (která trvá asi 15 minut!) a následnou krvavou odplatu. Oběti jsou tentokrát rovnou čtyři a vrazi tři, což zapřičiní slušný masakr a následek toho, že se počet všech postav v závěru pěkně zredukuje. Film je sice amatérský, ale reálný, ženské oběti se chovají po většinu času uvěřitelně, což bohužel neplatí u policisty, jenž se v klíčovém momentu zachová jako debil. Celkově se to dost vleče, hodně záběrů mi přišlo zbytečně přetáhnutých, ale jinak je to slušný exploitation, na který se znova asi nepodívám. P.S. Ta hudba při úvodních titulcích je vážně špičková! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru je to jeden z mála filmů u kterého má člověk pocit,že vznikl proto aby vyprávěl příběh a né jen pro předvedení několika "rape&gore"scének..Ty jsou zde sice taky a podané dost zdatně ale rozhodně by tak nefungovaly,kdyby nebyly zasazené do toho pooomalu se rozvíjejícího dramatu o prasatech,prasárnách,obětech a vůli k životu(potažmo pomstě)......Je docela těžké se na to dívat...jakoby nám chtěli tvůrci říct,že u tohodle filmu si moc popkornové zábavy s kámošema neužijeme.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama