Reklama

Reklama

No moriré sola

  • angličtina I'll Never Die Alone

Obsahy(1)

Čtveřice mladých dívek jede po delší době z vysokoškolských kolejí domů. Po cestě narazí na brutálně ubitou dívku. Odvezou ji na nejbližší policejní stanici ve městečku Trinidad. Po pár hodinách výslechu se vydávají opět na cestu a za chvíli zjistí, že je sleduje auto, které viděli nedaleko nebohé dívky. Začíná tuhý boj o přežití a zachování si alespoň špetky lidské důstojnosti. (Chatterer)

(více)

Recenze (79)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další pocta kultovním snímkům Last House on the left (1972) a I Spit on your Grave (1978). Takže můžete čekat hodně dlouhou scénu mučení a znásilňování (která trvá asi 15 minut!) a následnou krvavou odplatu. Oběti jsou tentokrát rovnou čtyři a vrazi tři, což zapřičiní slušný masakr a následek toho, že se počet všech postav v závěru pěkně zredukuje. Film je sice amatérský, ale reálný, ženské oběti se chovají po většinu času uvěřitelně, což bohužel neplatí u policisty, jenž se v klíčovém momentu zachová jako debil. Celkově se to dost vleče, hodně záběrů mi přišlo zbytečně přetáhnutých, ale jinak je to slušný exploitation, na který se znova asi nepodívám. P.S. Ta hudba při úvodních titulcích je vážně špičková! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pod celkem lacinou slupkou, která ale naštěstí nezasáhla herce, se skrývá opravdu skvělý rape & revenge, který může směle a bez rozpaků konkurovat hitům z 70 a 80tých let, kdy tyhle filmy letěly. Nicméně nedoporučuju slabším povahám, sice mě celkem zarazila cenzura některých scén, každopádně zabíjení a znásilňování tomuhle filmu nevadí ani zadleka tolik, jako záběr na mužský péro. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Načo sa vôbec točia podobné filmy? Dobre, partia kámošov zažije pri natáčaní kopec srandy, ale prečo sa svoj počin snažia vypustiť do sveta? Takto sa človeku dostane len veľká dávka amatérizmu, zbytočných záberov a nulových emócií. Ak je film braný ako motivačné video pre ostýchavých mužov, ktorí si ešte nestihli znásilniť a popri tom zmlátiť nejakú tú okoloidúcu, začínam mať obavy či som vôbec normálny. Celý film stojí na jednej jedinej scéne. Scéna znásilňovania. Neviem sa vžiť do pocitov znásilňovanej ženy, no očakával som kus emócií a vzdoru. Asi som čakal niečo podobné ako predviedla Monica v Irréversible. Takto to vyzeralo ako sexuálna hra, ktorú si občas zahráme s priateľkou. Ona to chce, ja to chcem ale trošku vzdoru a hrubosti nás vydráždi oboch. Po tejto scéne mohol film v pohode skončiť a nikomu by to nevadilo. Nie. Nelogické správanie postáv pokračuje, a pokračuje do ďalších a ďalších absurdít samozrejme bez štipky emócie až si uvedomíte, čo to za frašku vlastne pozeráte. Neradím sa k veľkým fanúšikom hororov či explotation, pretože pri nich moc myslím. Je to moja devíza, ale raz za čas sa pokúsim či je to stále tak. Stále. Jedna hviezda vlastne ani neviem za čo. Asi že som to bez ujmy dopozeral. No mo(ri)re sola! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Snímek nepokrytě čerpající hlavně z I Spit on Your Grave a The Last House on the Left, kterému hodně pomáhá jeho (zdánlivá?) levnost a syrovost. Má to své hezké, povedené a minimálně ohledně kamery až originální momenty. I ty holky, pokud jim to zrovna scénář umožní, nejsou herecky vůbec marné. Má to dobrou hudbu. Ovšem některé (snad pro dosažení potřebné příslušné délky) zbytečně natahované záběry (dívat se ve statickém záběru pět minut na dvě holky, jak pouze vlastníma rukama zahrabávají hrob, je fakt vopruz), možná až moc kladený důraz na znásilňovací scény, tak velký, že už to přestává být syrový horrorový thriller a začíná to být trošku drsnější amatérské porno, ale hlavně dost nelogické a místy až opravdu hloupé chování takřka všech postav, trochu (dost) kazí celkový dojem. Pokud jste ale úchylní zrovna v tomto směru, asi to oceníte víc, já se u toho trochu nudil. Navíc, ono hloupé chování postav v kombinaci se scénářem děravějším než bažant po přímém zásahu brokovnicí vytváří největší negativum celého filmu – ten film prostě postrádá jakoukoliv atmosféru a od své půlky je naprosto nezáživný. Jen pro zajímavost, jedna z hereček by mohla být mladší sestrou Terezy Voříškové. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná, masakroidní pocta klasikům, zcela bez zábran, zbytečných servítků a keců! Klasikové, stejně tak jako příznivci žánru, žasnou a říkají si, jak jen to je možné, kam až je možné zajít, vždyť my jsme ve své době rovněž šokovali a přinejmenším stejně tak dobře. Ano, to je pravda, ale je to jako v hudbě, za každou cenu překonat svůj vzor (ať to stojí, co to stojí) do té doby nepřekonatelný. Závodí se stále, u těchto filmů hlavně v tvrdosti a brutalitě. Pro fanoušky exploitace, nejen té klasické ze 70. let, jedna z dalších povinností. Z novější doby podobné filmy: "Chaos" 2005 nebo "Run! Bitch Run!" 2009. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama