Reklama

Reklama

Stephen Meyers (Ryan Gosling) je mladý idealista, který je skvělý v komunikaci s lidmi, je druhým mužem ve vedení prezidentské kampaně guvernéra Mika Morrise. Kromě toho opravdu věří tomu, co dělá.. Uprostřed primárek v Ohiu požádá vedoucí kampaně Morrisova protivníka Meyerse o schůzku a nabídne mu práci. Má pomoct v kampani pro třetího muže, senátora ze severní Karolíny. Do hry vstupuje i mladá praktikantka. Stephen je asi příliš důvěřivý a zákulisní intriky jsou mu cizí. Stane se obětí kariéry, anebo zvítězí ctnost? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (694)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pracovat pro budoucího prezidenta, nebo pro přítele? Být poctivý a upřímný, nebo lstivý a zákeřný? Riskovat volební vítězství, nebo vyhrát za cenu toho, že nabídnete post ministra spravedlnosti osobě, kterou nemůžete vystát? Tyto a další otázky si v Ides of March kladou členové Morrisovy volební kampaně. Volební kampaně, kde se každý prohrešek trestá, sebemenší chyba se oplácí vyhazovem, neloajalita bodnutím do zad a na pokus o odstranění se odpovídá vydíráním. I přes vznešené politické cíle jde totiž každému primárně o sebe a svou kariéru a mají-li během pochodu do cíle být zničeny životy jiných, budiž. Zní to zajímavě? Nejsem si úplně jistá. Pokud totiž nejste nadšenec do zákulisní politiky a nebaví vás sledovat, co se děje před tím, než politik vystoupí na podium a pronese nějaký projev, pak na velké vyžití asi rovnou zapomeňte. I přes obrovský potenciál totiž Ides of March není ničím jiným než dalším rutinním, zapomenutelným příběhem o prohnilosti politiky, který mě za sto minut nedokázal ani rozesmát, ani dojmout, ani rozčílit, ani nadchnout. Prostě se jen skrz fiktivní postavičky snažil vyprávět o povaze současné politiky. Což je sice hezký krátkodobý cíl, v nějakém trvalém měřítku je to na mě ale přece jen trochu málo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm not a Christian. I'm not an Atheist. I'm not Jewish. I'm not Muslim. My religion, what I believe in is called the Constitution of United States of America.“ Ale úplně ze všeho nejvíc věřím v opojnou sílu moci… Clooneyho volně plynoucí politické drama, herecky vyvážené a ve své strohosti divácky atraktivní, nikterak inovativně přežvýkalo skutečnost, že na cestě za politickou kariérou musí člověk z podrážek neustálé otírat čestnost i ideály, jinak by v nich navždy uvízl. Někteří k hlavní myšlence, že politika je svinstvo prolezlé nekalými praktikami, říkají: „No a co? To přece víme.“ Jistě, u akčního žánru taky člověk ví, že když někoho střelí zblízka do hlavy, vyletí mu mozek z druhé strany, ale ovce, co jsou poráženy zaživa a řezníci si chodí ve svetrech z jejich vlny, je čas od času potřeba upozornit.. Tak mě napadlo, že by se George, který mimochodem do guvernéra Morrise vložil hodně ze svého demokratického přesvědčení, báječně hodil na šéfa Bílého domu - má humanitární cítění, charisma, skvělý účes a vyhrál už primárky v Titty Twisteru.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $40,962,534Tržby Celosvetovo $67,350,526Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,082,127 //počet predaných kusov 115,738Tržby za predaj DVD v USA $3,060,782 //počet predaných kusov 180,152║ George Clooney na režisérskom poste rozohral dobrú hru ale akoby sa ľakol ju ešte niekam viac povýšiť. Ryan Gosling za rok 2011 v 3vyšperkovaných úlohách(Ides of March + Drive + Crazy, Stupid, Love) sa ukázal ako neskutočný ťahúň a zatienil veľmi slušný menoslov, jedine čo ľutujem že túto postavu nakoniec Clooney nepustil z reťazí aby to mohla všetko rozmetať a nechal ju doznieť len v klasickej idylickej rovine. V konečnom výsledku sa to uskromnilo len na komornú drámu, kde prekvapí aj skromnejší a normálnejší rozpočet . /60%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Den zrady jsem koukal dvakrát. Po druhé hlavně proto, že jsem chtěl zjistit, zdali mě tenhle film skutečně poprvé nebavil nebo jsem ho jenom pořádně nevnímal. A musím říct, že i když má příběh opravdu hodně do sebe, nemám náladu koukat na to, jak to vypadá v české vládě, kde zrada a pomsta je na denním pořádku snad každé politické strany. Herci byli skvělí, o tom žádná. Ryan Gosling byl dokonce i boží. Nic to ale nemění na tom, že tahle politická lázeň mi opravdu neměla co říct. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Narovinu přiznávám, že kdyby tam neměl hlavní roli Ryan Gosling,tak do toho nejdu. Politika a volební kampaně jdou bohužel mimo mě a obzvlášť co se filmů týče,ale Ides Of March je dobře a chytlavě natočený;pokud je pro vás politika španělskou vesnicí, nemusíte se obávat,že byste nic nepochytili.Navíc vás film akorát utvrdí v tom,že sliby politiků při volebních kampaních jsou opravdu jen plané a chránit si vlastní zadek musíte i za cenu toho,že někomu vrazíte kudlu do zad(běžný postup). Vychvalovat Ryana do nebes asi nemá smysl,protože ten kluk prostě talent MÁ. Clooney se celou dobu držel v pozadí,což bylo pro mě jedině plus.Celkově to není vlastně nic moc,ale když se nad tím hloub zamýšlím,do sebe to něco mělo! ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v Detroite a Ann Arbor, Michigan a v v Cincinnati v štáte Ohio. Natáčanie na University of Michigan zahŕňalo 1 000 komparzistov. Film sa natáčal od 7. februára do 2. apríla 2011. (Arsenal83)
  • Ústředí roli filmu odmítl Leonardo DiCaprio a u snímku tak zůstal jen na pozici výkonného producenta. Další zamýšlenou variantou pro hlavní úlohu byl také Chris Pine. (oje)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Fincher nakopne televizního Spaceyho

Fincher nakopne televizního Spaceyho

07.03.2011

Jsou kámoši už od „sedmičky“. Kevin produkoval The Social Network a David Fincher teď na oplátku pomůže rozběhnout televizní seriál House of Cards, ve kterém si Spacey zahraje hlavní roli. Přesně tak… (více)

Reklama

Reklama