Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

neo93 

všechny recenze uživatele

Výborně podaný dokument o našem největším hokejovém úspěchu všech dob. I když je na něm patrné, že byl vytvořen v tentýž roce, co jsme přepisovaly dějiny. je velmi kvalitně natočen. Ukazuje nejen naši zlatou cestu turnajem, ale podrobně líčí i ostatní zápasy, či týmy, jako např. našeho souseda Slovensko, které se neprobojovalo z kvalifikace do hlavní fáze turnaje. Jednotlivé sestřihy ze zápasů, jsou doplněny také o rozhovory nejen z českými hráči a trenéry. Ačkoli film v zásadě neodhaluje nic nového nebo až tak zajímavého z pohledu dneška, stále nabízí jedinečný záznam událostí z nezapomenutelného turnaje století. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle nende než dát plnej počet hvězdiček. Snad ani né kvůli kvalitě dokumentu, která je v podání dvojice Záruba Vichnar dokonalá, ale hlavně kvůli tomu nezapomenutelnýmu zážitku, kterej se vryl do paměti uplně každýmu čechovi. Dyť když se vo tom s někým bavíš, každej ti řekne kde přesně sledoval semifinále a hlavně nedělní finále. Já osobně v garáži u Láci v Dobrušce společně s místní partičkou kluků a v tomhle případě dokonce i holek (nalákali sme je na telku v garáži :o) ). Nicméně žádnej jinej sportovní okamžik si lidé takle nepamatují. A dovolím si tvrdit, že kromě sametový revoluce ani žádnej jinej společenskej okamžik. No a co se tam dělo na hřišti, to byla jedna velká nádhera. Takže, esi chceš zavzpomínat na naše zlatý kluky, kteří před 18 lety dokázali nemožný, tak tohle je to pravý! ()

Reklama

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, nostalgie, nostalgie... Strašně rád si jednou za čas pouštím hokejové úspěchy, člověka to naplní příjemnými vzpomínkami, radostí a opět si uvědomí, že hokej je to jediný, co dokáže Čechy spojit, u které si všichni rozumíme, objímáme, fandíme a slavíme. Jsou plné náměstí, hospody a snad není domáctnosti, kde by neběžela televize s přímým přenosem. Kluci nám ukazují cestu, motivují nás, dodávají nám sebevědomí, tolik chybějící českému národu a hlavně nás chvíli nenechají myslet na realitu plnou zkorumpované politiky, úplatků a špatně fungující veřejné správy. Proto i moje hodnocení je velmi ovlivněno ne kvalitou dokumentu, ale spíše nostalgií. Zajímavosti: * První olympijské vítězství českých hokejstů v ledním hokeji * Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec . Moje hodnocení: 85 % ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokument ako taký je okrem dĺžky zaujímavý možno rozhovormi popri rozoberaní jednotlivých zápasov, no výhradne sa venuje mužskej hokejovej časti napriek tomu, že tu prvýkrát bol aj ženský turnaj. Občas je vtipné počuť výslovnosť mien ako Sákik, vidieť hokejistov, ktorých som ako dieťa obdivoval, zvlášť po toľkých rokoch a uvedomiť si, čo všetko pre ľudí v tej dobe hokej znamenal. ()

Castorr 

všechny recenze uživatele

"Otevíráme zlatou bránu.....". Největší hokejový úspěch v našich dějinách. Už jsem ten dokument viděl snad 20x a pokaždé mám husí kůži a slzy v očích. To co dokázali a předvedli hokejisté v Naganu 1998 bylo něco neuvěřitelného, atmosféra v čechách a stmelení českého lidu po turnaji, ukazovalo se čeho dosáhli. Je vidět, že jsme hokejový národ. Ti co nepamatují či nebyli na světě se podívejte na tuhle nádheru... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)

Reklama

Reklama