Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

O tomhle by měl vzniknout Hollywoodský trhák, jak se podceňovaná parta kluků okolo hvězd Jágra a Haška dostala na samý vrchol ,, turnaje století ". A komentování Roberta Záruby - nezapomenutelné. ,, Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové. Přepiště dějiny česká republika vyhrála zimní olympijské hry v ledním hokeji " ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Bylo mi sedm a přesto si pamatuji ty okamžiky jako "Góóóóóóóóĺ! Jirka Šlégr dává góóóóóó!" nebo "Otevírá se zlatá brána olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové ..." Už je to tak dávno a mě to přijde jako kdyby se to odehrálo včera. Celý turnaj byl pro českou hokejovou reprezentaci jedna velká pohádka. Dokument je udělán naprosto dokonale. Komentátoři České televize jsou ve své branži naprostí profesionálové a dokázali veškerou atmosféru jen podpořit. Dokonalost! ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit jinak. Turnaj století nejen že byl prvním olympijským turnajem otevřeným všem nejlepším hokejistům planety, ale zároveň to byl můj první výrazný kontakt s touto ledovou hrou, který stál na počátku jedné velké životní lásky, v době psaní komentáře trvající již dvanáct let a můžu říct, že se jedná o nezvykle šťastné manželství. Dokument samotný je jedním ze záblesků vrcholné profesionality sportovní redakce, které ČT dosáhla po revoluci díky uvolněným opaskům (slavné dlouhotrvající oslavy gólů, prožívání zápasů spolu s týmem) a angažování redaktorů kalibru Roberta Záruby. Krom shrnutí zápasů potěší i rozhovory se slavnými hvězdami, které se klání o olympijské zlato zúčastnily (Bure, Gretzky, Lindros...) a které nakonec zastínil náš český výběr. :-) ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, nostalgie, nostalgie... Strašně rád si jednou za čas pouštím hokejové úspěchy, člověka to naplní příjemnými vzpomínkami, radostí a opět si uvědomí, že hokej je to jediný, co dokáže Čechy spojit, u které si všichni rozumíme, objímáme, fandíme a slavíme. Jsou plné náměstí, hospody a snad není domáctnosti, kde by neběžela televize s přímým přenosem. Kluci nám ukazují cestu, motivují nás, dodávají nám sebevědomí, tolik chybějící českému národu a hlavně nás chvíli nenechají myslet na realitu plnou zkorumpované politiky, úplatků a špatně fungující veřejné správy. Proto i moje hodnocení je velmi ovlivněno ne kvalitou dokumentu, ale spíše nostalgií. Zajímavosti: * První olympijské vítězství českých hokejstů v ledním hokeji * Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec . Moje hodnocení: 85 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tu chybí atmosféra těch zápasů- ten "dokumentární" komentář bohužel trochu ubral z dramatičnosti těch chvil. Ale jinak je to samozřejmě parádní vzpomínka na ty velké momenty slávy. Zasloužilo by si to nějaké remasterované vydání, aby v té rozmazané verzi člověk nemusel pořád tápat, kde je puk. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • První olympijské vítězství českých hokejistů v ledním hokeji. (Pilda17)
  • Medzinárodný olympijský výbor sa dohodol s IIHF a NHL, že vtedy najslávnejšia hokejová liga bude prvýkrát prerušená pre tento typ turnaja, aby na hrách štartovali najlepší hráči, hrajúci v tejto lige. (Marek1991)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno