Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sci-fi a hlavně mimozemské invaze mám velmi rád. Bohužel Skyline není tím, co by mě dokázalo nějak více zaujmout. Celý ten příběh i režie je takový bez zájmu, atmosféru to nemá skoro žádnou, napětí je divné a nepůsobí tak jak by mělo. Na druhou stranu ona tajemnost mě dokázala udržet v pozornosti a nenudil jsem se. Bylo by to průměrné sci-fi, které by nijak neohromovalo ani neuráželo, ale pak přišel konec a ten to dorazil. Vůbec se mi nelíbil, bylo to prostě divný. Udělejte si o tom každý obrázek sami, mně osobně to nesedlo. Fuj. 45% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové jsou kok*ti a megalomani. Chtějí všechno a hned a líp, jenže na to nemají. Chcete si tento film aspoň trochu užít? Koukejte na něj od poloviny - první část je jen máčka, ve druhé je akce. problémem akce je, že všechno nebezpečí je digitální a tudíž ani trochu nevyděsí. No a pak to 5 minut před koncem vypněte, prootže finále monstroznější než všechny Matrixy dohromady posílá Skyline definitivně do pekel. A já jen doufám, že Strausovi už nikdy nic nenatočí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vím, že budu asi jediný, který si na Skyline nebude zdlouhavě stěžovat, ale mě prostě bavil. Má tempo, bratři Strauseové se do něj snažili procpat i něco navíc, čím by oslovili v další kopii Války světů, a za malé peníze se na to dobře dívá. Rozdělení do aktů filmu také pomohlo, protože poslední přináší zajímavý nápad, který by měl být rozvinut v dalším dílu. Snad jen škoda, že do té slušné akce, agresivní hudby a hromady mimozemšťanů (trochu podoba s CaC:TW) nebylo namícháno více pohybu po světě. Klaustrofobní atmosféra má z počátku smysl, ale pobíhání po baráku a pasivní čekání za okny se mění na nudné čekání na smrt tlušťocha se španělským přízvukem (zdravím Angela). Lehce nadhodnocené 3*. PS: vysávání lidí mňam. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,416,355Tržby Celosvetovo $78,693,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,839,239 //počet predaných kusov 45,583Tržby za predaj DVD v USA $8,862,011 //počet predaných kusov 487,515║ Otravné béčko s maximálne blbými dialógmi a ničím prekvapivým dejom, bez napätia a dej je len veľký kus vykrádačky, počnúc Matrixom či Cloverfieldom. Triky ušli ale to je asi tak všetko čo aspoň trošku zaujalo. Ešte že to bolo natočené za pár šúp. /20%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným charakterom príbehu je Jarrod, ktorý s partnerkou Elaine prichádzajú do mrakodrapu v Los Angeles, aby oslávili narodeniny jeho kamaráta, Terryho. Nasledujúce ráno ich okrem opice prekvapia ale aj príťažlivé modré svetlá padajúce z oblohy. Každý, kto na ne uprie zrak, vkráča zákerným mimozemšťanom do pasce. To znie fajn, ale je tu jeden háčik. Rozpočet robí z tejto snímky len priemerné dielo. Námetmi invázií nás v poslednom čase filmári kŕmia častejšie, než zvyčajne. Mnohí Skyline prirovnávajú s filmom Svetová invázia a to nielen lokalitou. V lacných priestoroch a nízkymi ambíciami pre komerčného diváka ale nepôsobí Skyline nudne. S jednoduchým scenárom a postavami navyše dokáže vtiahnuť do deja, stotožniť sa s panikou a navodiť stiesnenú atmosféru. Jeho mimozemšťania a ich plán je oveľa premyslenejší a pôsobia desivo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama