Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

maseer2 

všechny recenze uživatele

nový Cloverfield se v první polovině rozjede vcelku slušně a zajímavých nápadů (zejména samotná ústřední zápletka) je zde bezesporu spousta, ale celé je to bohužel šíleně děravé, nedotáhnuté a v některých momentech vyloženě pitomé.. a když se z toho následně ve druhé půlce stane tuctové sci-fi béčko, je definitivně jasné, že tvůrci v téhle sérii, do níž mimochodem Paradox zapadá jen velmi krkolomně, poprvé šlápli vedle.. slabé 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Za zbytečný doplněk ze světa Cloverfieldu bych tohle až tolik nenazýval. Na vině není ale příběh, který není zlý (jedná se o vesmírné sci-fi s posádkou lodi). Špatné jsou ovšem herecké výkony. Je to škoda, protože díky Netflixu tohle vypadalo obrazově a trikově slušně. Ovšem ten casting všechno totálně pohřbil. Třeba ještě vznikne časem nějaká omluvenka za tento dovětek ke dvěma hodně slušným Cloverfield snímkům. 50% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma nenapadlo, že sa dá film takéhoto typu až takto pokaziť. Táto cloverfield séria ma baví, síce pokračovania sú pokračovaním len preto, lebo sa tak rozhodli producenti, no zatiaľ čo v prípade 10 Cloverfield lane to fungovalo skvelo, pri Cloverfield paradox už vôbec. Ale ani to by nemusel byť problém, keby film fungoval aspoň samostatne, ako normálny vesmírny thriller, ale to ani omylom. A pritom spočiatku to vyzeralo tak nádejne. Ja mám takéto realisticky pôsobiace sci-fi filmy rád, akčne sa držia pri zemi a ponúknu sympatické postavy a väčšinou aj dobre vyzerajúcu zápletku, čo je aj tento prípad, skupina vedcov, ktorí sa na palube vesmírnej lode snažia vytvoriť nový zdroj energie, lebo jej zásoby na našej zemi sú už minimálne a ľudstvu hrozí zánik a navyše aj ten motív s otvorením paralelnej dimenzie pôsobí na prvý pohľad skvelo a mohol to byť parádny sci-fi film akéhokoľvek subžánru, kľudne aj hororu, ako napríklad Horizont udalostí, ktorý tento film pripomína najviac, no prevedenie je už na tom omnoho horšie. Ešte prvá polovica, keď sa vlastne nič dôležité nedeje je v poriadku, postavy sú sympatické, ako by aj nemohli pri takomto obsadení hercov ako Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Ziyi Zhang, ale určite aj hlavná hrdinka a prakticky aj všetci ostatní, tu mi nevadil vôbec nikto a tak pri tej ich snahe získať zdroj energie som im fandil. Ale v druhej polovici, keď sa už začne riešiť vplyv otvorenia novej dimenzie sa z toho stane neskutočná fraška, akoby scenáristi premýšľali nad najdebilnejšími scénami, aké by tu mohli vložiť a potom to aj urobili, inak mi to nedáva zmysel, tie jednotlivé epizódky, ktorým postavám čelia v druhej polovici sú jedna horšia a trápnejšia ako druhá. Ale aspoň línia zo Zeme má nejakú atmosféru, aj keď len minimum priestoru a aspoň nejaký kladný dojem zaisťuje aj úplne posledná scéna, síce sa to dalo čakať, ale presne mi to sadlo. Takže skutočne strašne nevyrovnané. Na hororovej zložke sa nedá pochváliť vôbec nič, atmosféra nefunguje, napätie je zanedbateľné a ako som spomínal, tie jednotlivé scény sú len trápne. A režijne môžem zase len chváliť, film vyzerá skvelo, vidno, že to malo rozpočet a ambície. Takže pre mňa neskutočné sklamanie, slušné obsadenie, parádna technická stránka a vo svojej podstate aj výborný príbeh, ale scenáristi, akoby sa celý projekt rozhodli sabotovať, dopadlo to hrozne. 40% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať to překlápím jak chci, je to nehorázné béčko, což mě neuráží, ale sráží ambice i výsledek. Napojení na Cloverfield je spíš sranda, i když on se jednou JJ probudí a všem na Twitteru řekne, že je "značka" Cloverfield stejně jen jedna velká sranda (ale Slusho! fakt existuje) a on se směje nad Cloverpedií a dalšími. Pro milovníky žánru zkuste z poslední doby Život. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V Cloverfield univerzu je to po loňském výborném kousku docela ostuda. Námět tu nijak nevyčnívá jen tupě kopíruje děj klasických sci-fi na vesmírné lodi a vyloženě plýtvá s tak dobrým obsazením, které se tu podařilo shromáždit. Není to nijak špatné a plní to svůj účel zábavy, ale na takový film rychle zapomenu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Film bol vydaný len pár hodín po tom, čo sa počas Super Bowlu objavil jeho prvý trailer. (Marceloo)
  • Společnost Tagruato, jejíž jméno je vidět různě po celé stanici, spojuje filmy ze světa Cloverfield a figurovala ve virální kampani k předchozím filmům Monstrum (2008) a Ulice Cloverfield 10 (2016). (NiWi)
  • Původně se film měl jmenovat „Božská částice“, později se však upravil scénář a natočilo několik scén, které spojily film se sérií Cloverfield. (dan4815)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama