Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (203)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou ozbrojeni a všichni mají strach. Tak přesně tyto dvě věci tento snímek zachytil naprosto perfektně. Možná i proto se z The Day the Earth Stood Still stala klasika žánru, která je možná trošku zastaralá, co se týče efektů či dialogů, ale když přijde na myšlenku, tak je pořád stejně aktuální, jako tenkrát, před více než 60 lety. 80 %. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Naivní filmík zahalený v typických padesátkových kulisách, třeba když jde ta dívka zastavit robota Gorta, samozřejmě upadne a mi vidíme jak se blíží jeho děsivý stín, nejvíc mi dostala posáž, kde se lidé pokouší rozřezat UFO letlampou:), také krásné přehrávání vedlejších postav, nicméně Den, kdy se zastavila Země není obyčejné laciné sci-fi, kterých tehdy vznikalo snad pět denně, v kontrastu s mírumilovným Klaatem je vyobrazena lidská nenávist, paranoia, sobectví a nedůvěra národů mezi sebou, více než výmluvná je scéna jeho příletu, první, čeho se od lidí dočká je kulka, film reaguje na studenou válku v jejích počátcích, strach z jaderné války je tedy pochopitelně jeho hlavním motivem, ve výsledku z dnešního pohledu se jedná o skvělé retro, které není ani zdaleka hloupé. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné poselství filmu, které bylo filmovou reakcí na politickou situaci začátku 50.sátých let a na využití atomové bomby na konci druhé světové války. jde také o sci-fi, které se stalo možná trochu neprávem legendární a využívá jednoduchou myšlenku, kterou lidstvo stejně nikdy nepochopí a nedokáže akceptovat do úplné drobnosti. Avšak bez tohoto sci-fi filmu a ohlasu na něj by pravděpodobně nevzniklo mnoho mimozemsky laděných filmů. Raději bych varoval, aby nikdo neočekával efektní akci, protože tohle je ve výsledku vlastně spíše komorněji laděné sci-fi, v kterém návštěvník z vesmíru objevuje lidstvo a touží po jeho záchraně. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sice dost naivní, co se týče scénáře, ale myšlenkově na svou dobu rozhodně zajímavější než většina "sci-fi konkurence". Klaatu je borec-humanista, Gort borec-likvidátor a finální dvacetiminutovka má na to, zarazit člověka do sedačky a nedat mu na vteřinu vydechnout. Remake ale bude - zdá se - úplně jiné kafe. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film ukazuje mimozemšťanov ako znalých a pokročilých v mnohých veciach, no nie ako všeznalých a všetkého schopných a tým pádom rozvíja veľmi zaujímavý príbeh, kde mimozemšťan chodí po svete a zoznamuje sa s nezmyslami tohto sveta a ešte je aj prístupom akoby slušným vzorom pre ostatných. Ten záver je taký, aký je, možno aj kvôli tomu, že mal pochopiť podstatu ľudí, no myslím, že keby aj niekto taký sa tu objavil, že by ani tí najhorší diktátori neodmietli stretnutie s ním. Aj keď v danej dobe, kedy sa točil a kedy by aj v tých časoch pristál, by tomu mnohí možno neverili, pokiaľ by sa im nedali silné dôkazy alebo by sa im ozaj niekto niečím nevyhrážal a ono to aj bola silná kritika spoločnosti v danej dobe. Veľmi rozumný vedecko fantastický film a zároveň aj niečo ako katastrofický, aj keď hrôza z toho až tak nejde, skôr náznak s poučením a stále je to kvalitné. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Rozpočet: 1,200,000 dolarů. (Saku)
  • Armáda po přečtení scénáře odmítla spolupracovat na filmu. Národní garda však žádné obavy neměla a ráda spolupráci nabídla. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama