Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Do ultimátní kreslené řežby tomu chybí dost. Údernější hudba, trocha více přehlednosti v akčních scénách, i rozhodnější konec. A přitom nakročeno bylo slušně. Výborný hlavní (anti)hrdina utíná nekompromisně hlavy, všem co se připletou do cesty, každý z devíti kruhů pekla je výtvarně zobrazen parádně a rozmanitost postav i stvůr nezná mezí. I když mangu moc nemusím, u této krvavé cesty za očištěním duše svojí i své milé jsem se nenudil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Uprostřed své životní cesty, nacházel jsem se v temném lese, kde jasnou cestu jsem ztratil..... K příběhu se nemá cenu rozepisovat. Dante jde do pekla a kurevsky to po cestě ,,řeší“. Kdo jej nezná, brzy pozná, že to není takto jednoduché, ale myslím, že pro začátek stačí vědět tohle. Zato o filmu: sofistikované a jemně vybroušené, bohaté na ..... nebo můžu rovnou napsat, že se mi to líbilo. Ano LÍBILO!!! Báseň je výborná a díky animaci ji dokáže snadněji pochopit a vstřebat každý. Skutky minulosti jako strašák, očista svědomí, propast vzpomínek, spousta krve. ZEMĚ JE JEN JINÁ FORMA PEKLA A LIDÉ JSOU DÉMONI. Pekelně zajímavý animák. Doporučuji příznivcům drsných příběhů i těm, kteří hledají něco zajímavého. Na své si přijdou i příznivci Heavy Metalu! Jako by tento epos byl stvořen pro ně. Nejen díky dábelskému hlasu Stevena Bluma a hláškám typu ,, MODLI SE ZA SVOJI DUŠI DANTE“. Já prostě bytosti a příběhy pekelné miluju!! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z prvního dílu Danteho epické básně temnou krvavou řežbu je vskutku pozoruhodný. Musím taky ocenit skvělou animaci, perfektní atmosféru, dabing a hudbu. To je bohužel vše. Příběh mě absolutně nevtáhl do děje. Celý film sledujeme náboženského fanatika Danteho na cestě skrze 9 kruhů Pekla, aby osvobodil svou milovanou Beatrice, která se má stát Satanovou nevěstou. Bohužel Dante pobíhá peklem, máchá kolem sebe nejdřív mečem a potom nějakou obří kosou, všechny své nepřátelé zabíjí bez váhání jedinou ranou, všude spousta krve a nakonec si troufne i na samotného ďábla. Jistě tušíte jak to dopadne. No prostě jsem měl pocit, jako kdybych sledoval nějakou počítačovou hru, kterou ale nehraju já. Zajímavé na filmu jsou jen ty flashbacky, ve kterých se odkrývají hříchy hlavního hrdiny zasunuté kamsi do podvědomí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mistr Dante by asi pár otoček v hrobce vykonal, kdyby viděl tento film, ale to sem úplně nepatří. To by do svého hodnocení mohl zahrnout Dante, ale né já. Bohužel na mě bezhlavá honba za pomstou, se kterou je spojováno vyvražďování naprosto všecho živého i mrtvého, valný dojem neudělala. Zkrátka se jedná o moderní a velmi volné zprostředkování slavného díla dětem. Nic víc v tom nehledejte. Nic víc v tom totiž není. 2* ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Urvany nesympatak Dante si prosekava cestu peklem v eRkovem akcnaku. ___ Scenar neexistuje, jen se nepocetnekrat opakuje "pateticky proslov -> akce -> krev". Ze je Dante jen drzak mece, jeho milovana histerka a Lucifer zapomenutelny, se mohlo vyvazit tisnivym a hororovym peklem, jenze... to je jen sbirka sedych lidi a pak stometrovych oblud, ktere hlavni rek kosi jednou ranou. Cely film postrada naznak atmosfery, kdy bych si mohl alespon parkrat rict "kurva... peklo". Opakovany postup je nudny uz napodruhe a kdyz proti sobe ve finale stoji dva idioti, sotva se me muze dotknout. Ona vubec v sobe jedina scena nema zachvev citu, coz u cesty peklem za milovanou je tedy velke minus. Tedy pokud nepocitam trapnost pocitovanou po kazde vete. ___ 2,5* za slusnou animaci a zobrazene nasili a erotiku v animovanem projektu tehle cilove skupiny (film k videohre). Videt pod ocima urizlou hlavu, vnitrnosti, vaginu a spousty atakdale... mile. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)

Reklama

Reklama