Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I never laid a finger on her, it was all you Dante. She must have been so... frightened. She didn't deserve it, her blood is on your hands friend. She screamed, but nobody came…“ Hříšný křižák se při své cestě devíti kruhy pekla zaštiťuje slovy jako spása, boží láska, odpuštění a milovaná Beatrice a přitom mu nejde o nic jiného než si znova sáhnout na ty její fantastické kozy. Vyhodit kotvy ve druhém kruhu u Chtíče a měl by věčný klid.. Styly animace se sice střídají, ale pořád připomínají pubertální ninja želvy, co prodělaly mutaci, repetitivnost bojů se začne po čase zajídat a diletantsky se chovající démoni působí jako odevzdané traviny ke kosení. Alespoň že ten Satan naznačil, že ho tam dole nepotřebujeme a vystačíme si sami.. Pokud se i třeba takto vzbudí zájem o Alighieriho dílo, jenom dobře.. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Božská komedie od Dante Alighieriho na steroidech. Nemám lepší slova pro tento animovaný nářez v japonském podání. Samozřejmě, jak je vidno, že vznikl v koprodukci a čistě o takovéto typické "japonské anime" se nejedná. Zaplaťpánbů. Dantovské peklo je víc zaměřené na akčnost, krvavost a menší erotičnost než příběh a to z něj dělá poměrně zábavnou věc k pokoukání. Celý film je zaměřen na různé kapitoly, podobně jako kniha, a v drtivé míře zobrazuje kosení (doslova, protože hlavní zbraní Danteho je kosa) nelidských démonů, bohů a kreatur z Pekla. Sem tam dojde na flashbacky, které Danteho počínání doplní a jeho charakter o něco více vybarví. Za mě spokojenost, nudné to není, i když je potřeba brát zpracování trochu s rezervou a nepočítat moc se "seriózní" interpretací díla. Tedy "seriózní" ve smyslu, aby někdo nebyl překvapen, že se bude koukat defacto na čistokrevnou rubanici jako poleno. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z prvního dílu Danteho epické básně temnou krvavou řežbu je vskutku pozoruhodný. Musím taky ocenit skvělou animaci, perfektní atmosféru, dabing a hudbu. To je bohužel vše. Příběh mě absolutně nevtáhl do děje. Celý film sledujeme náboženského fanatika Danteho na cestě skrze 9 kruhů Pekla, aby osvobodil svou milovanou Beatrice, která se má stát Satanovou nevěstou. Bohužel Dante pobíhá peklem, máchá kolem sebe nejdřív mečem a potom nějakou obří kosou, všechny své nepřátelé zabíjí bez váhání jedinou ranou, všude spousta krve a nakonec si troufne i na samotného ďábla. Jistě tušíte jak to dopadne. No prostě jsem měl pocit, jako kdybych sledoval nějakou počítačovou hru, kterou ale nehraju já. Zajímavé na filmu jsou jen ty flashbacky, ve kterých se odkrývají hříchy hlavního hrdiny zasunuté kamsi do podvědomí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie nemající daleko k temným fantastickým světům Hieronyma Bosche - to je animované Dantovské peklo. Velmi jsem se na film těšil a vskutku mě nezklamal. Ponuré putování plné temných obrazů, bolesti a gejzírů krve. Vina a trest, hledání odpuštění, neústupnost a pokora, pochyby a touha. Devět kruhů pekla, vypůjčených z Božské komedie, je sestupem na dno nejstrašnějších nočních můr. Film je postaven zejména na předvedení působivých scén z pekla doplněných výbornou hudbou. Stává se postupně spíše zážitkem pocitovým, byť hlavní hrdina svádí jeden boj za druhým. Nakonec je dobré oprostit se od literární předlohy a nechat se spolu s hrdinou a jeho průvodcem unášet pekelným vírem až k samotnému dnu propasti nebytí.... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

1 - Úvod : Země je jen jiná forma Pekla. 2 - Příchod ( The Arrival ). 3 - Limbus ( Limbo ) První kruh Pekla. 4 - Chtíč ( Lust ) Druhý kruh Pekla. 5 - Obžerství ( Gluttong ) Třetí kruh Pekla. 6 - Chamtivost ( Greed ) Čtvrtý kruh Pekla. 7 - Zloba ( Anger ) Pátý kruh Pekla. 8 - Město Dis ( City of Dis ) Šestý kruh Pekla. 9 - Násilí ( Violence ) Sedmý kruh Pekla. 10 - Klam ( Fraud ) Osmý kruh Pekla. 11 - Zrada ( Treachery ) Devátý a poslední kruh Pekla. Filmu se ujalo několik režisérů : Victor Cook, Shukou Murase, Nam Jong - Sik, Lee Seung - Gyu, Kim Sang - Sin a Yasoumi Umetsu. Hudbu dělal Christopher Tim a kresleným osobám propůjčují svůj hlas : DANTE - Graham Mc Tavish, BEATRICE - Vanesa Branch, ALIGHIERO - Mark Hamili a LUCIFER - Steve Blum. Nádherný kreslený příběh o věčné lásce a procházce Peklem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)

Reklama

Reklama