Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

castor 

všechny recenze uživatele

Realismus je cítit, skutečně cítit na každém druhém kroku. Každý chce prachy, každý chce krásný a snadný život. A každý to chce nejlépe hned. Drama individuálních osudů nese rukopis severských filmů, roztřesená kamera, žádné mazlení, naturální sekvence. Zvláštní film. Výživný, ale zvláštní. Při závěrečných titulcích jsem nebyl zklamaný, ale čekal jsem asi trochu víc. Dusná severská atmosféra tomu jenom nasvědčovala. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Společenské minoritní skupiny přistěhovalců ze zemí nikoho, kterým nevoní poctivá práce nebo vůbec způsob života postavený na pevných etických zásadách, se konečně dočkaly. Natočili o nich film. A rovnou celou volně provázanou trilogii. Podsvětí současné švédské metropole je zde vykresleno v konturách lapkovství jako ze středověku, akorát s tím rozdílem, že kočovné kmeny se zde ohánějí nabitýma kvérama. Jinak se nic moc nezměnilo. Krade se vše, co není pod zámkem a pokud to pod zámkem je, je to jen kosmetická překážka. Koks, kurvy, rychlá auta a společenský status zvířete, všechno chceme a chceme to hned. Trpělivost je nám cizí. Snadný prachy jsou něco mezi akční gangsterkou a sociálním dramatem s občasným moralizačním šťouchancem do slabin. Pestrá mozaika lidských osudů z opačného spektra společnosti, zábavná, napínavá a ošklivá. Refnova spanilá jízda napříč severským kanálem plným smrdutého marastu je ale přeci jen o nějaký ten stupínek výše (okoštujte: Pusher / Pusher II / Pusher III). ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělý Kinnaman ve filmu, který odhaluje problematiku přistěhovalců ve Švédsku, kteří páchají trestnou činnost, zde pašování kokainu. Arabové proti Srbům, mezinárodní skupinky, chtějící velké prachy. Jenže velkou trefu neuděláte sami, ale s parťáky. Parťák by zabil i vlastní matku, když na to přijde, a je jich celá skupina. Do toho se přimíchá JW, dodávající si ve Švédsku sebevědomí, inteligentní mladý muž, který své schopnosti zúročí díky přivydělávání jako taxikář. A situace houstne... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jó prachy jsou krásná věc, ale štěstí si za ně nekoupíš... JW je zjevně opačného názoru a usilovně na něm dělá, zvlášť poté, co se zahleděl do modrých očí dívky z "high society", nebo spíš do způsobu jejího života? Dříve, než bude mít šanci zjistit, že pro lásku, a nejen pro ni, už nezbude místo, provede nás balkánsko-arabskou gangsta komunitou v ikeácké domovině, kde vidina "snadných prachů" oslepuje stejně, jako ostré sluneční světlo, které nám kamera pere přímo do očí, snad abychom je přihmouřili v projevech svérázného smyslu pro rodinu... Realisticky pojatý, odstrašující příklad pro nedočkavce ve frontě na bohatství, kde se nevyplácí předbíhat, nikdy... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama