Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Othello 

všechny recenze uživatele

Zatímco u starých mafiánských filmů platí pravidlo "nikomu nemůžeš věřit, kromě své (mafiánské) rodiny" zde se v etnicky zkrášleném Švédsku (v tom filmu se mluví bezmála šesti jazyky) razí naprosto protichůdná fráze. Poklidné budování charakterů, sem tam nějaké to násilí a nemnoho akčních scén pod taktovkou velmi zručného režiséra a kameramana, který se zrodil pro práci z detailem a světlem. Hlavní hrdina je mega nesympatický, ale tak nějak naschvál a to se cení. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taková menší rozcvička před Safe House, ve které ve Švédsku žijí zlí arabští a srbští mocenáši, kteří kontrolují obchod s drogami. Skvělý tmavěmodro-šedý filtr dělá z ucházející kriminálky značně temnou podívanou, která diváka seznámí nejen s tím, jak se na severu nejlépe pašují drogy (těch pejsků je mi líto ještě teď). ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příběh o podvodníčkovi, který se chce stát velkým gangsterem a nakonec je překvapen, že ho vyšplouchnou. Premisa je klasická, ale natočeno je to vážně realisticky. Nikdo nekrade miliardy, ale vše se točí kolem malého dealování drog, válek mezi gangstery a vzájemného okrádání. A nepotřebujete k tomu velkou gangsterskou rodinu, stačí vám dva lidé a to z toho filmu dělá zajímavou záležitost. Ten pocit, že takhle by to nějak mohlo fungovat vážně zabírá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film měl nějak popsat, tak bych zvolil přirovnání, že je to něco jako trilogie Pusher, ale ne tak dobrý. Tváří se to dost reálně, hemží se to tam imigrantama a i když se to odehrává ve Švédsku, tak jediná osoba se švédskou národností je tam holka hlavního hrdiny. Násilí je tam spíše mimo obraz a akce v podstatě taky moc není. Hraje se tam na takové ty klasické špinavé intriky, kde jsou všichni svině. Já fandil Srbovi s malou holčičkou. Jo a největšího mafiána Radovana tam hraje titulní trouba z V číně jedí psy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neláká mne vymetání snobských večírků a tak na své případné podnikání s kokainem nebudu žádat eurodotace, chudým ho nechám za dumpingové ceny a do škol ho dodám zcela grátis. Jsem zkrátka charakter a hodlám se dožít vyššího věku než švédští obchodníci arabského, srbského či albánského původu. Moc dobře jsem se s nimi totiž necítil, zábavy jsem si taky příliš neužil a nepotkal jsem jedinou sympatickou postavu. Takže, kdyby všechny postavy tohoto snímku v závěru zemřely, tak bych přidal hvězdu za happy end, ale to se, bohužel, nestalo, takže tři jsou tak akorát. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)

Reklama

Reklama