Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já tu severskou kinematografii můžu, ale tohle mě celkem zklamalo. Na to aby se to dalo brát jako dobrý příběh ze života mi to přišlo takový až moc vyumělkovaný. Kdyby někde leželi takhle snadný prachy jak je to prezentováno v tomhle filmu, tak by se podobně jako hlavní hrdina nakonec živil každej a to je blbost nebo ne? Konec už byl pak přehnanej totálně. Nemluvě o hrdinovy co má charizma uzený makrely jak jsem napsal v komentu na Robocopa a tady to není o nic lepší. ne že by mě to úplně nebavilo, ale čekal jsem o dost víc.50% ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fakt to nemusí být nic tak složitýho - přivézt z Německa do Švédska 40 kilo (cca polovina dospělýho chlapa) něčeho, po čem se jen zapráší... Tady se to ale celý zkomplikovalo, kluk, kterej se možná v budoucnu mohl mít dobře, na to hrozně kvaltoval, takže kecal, aby to svoje zbohatnutí urychlil, a tím to celý podělal. Slabej článek, no... Ale od "svých" Arabů asi fakt nemohl čekat bůhvíco, nevěřím, že by se s ním šábovali tak, jak si to dohodli. Prostě se na to měl vykvajznout od začátku, jenomže to by tak strašně nesměl potřebovat kačky. Každopádně je vidět, že na mě ten příběh zapůsobil, a že ho beru vážně. Bylo to jistě i proto, jak to bylo celý udělaný, měl jsem u toho studený nohy, a to je neklamný znamení, že to funguje. Úplně hotovej jsem z toho ale nebyl, pětihvězdy si šetřím jen pro ty největší pecky. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Multinárodní propletenec obchodu s kokainem a jeden namachrovanej týpek s touhou přijít k nějaké té korunce... Na své cestě za bohatstvím ale naráží svou nerozhodností a neochotu přizpůsobit se brutálním způsobům jednání v tomto "biznise"... Film slouží i jako podivné sociální drama se zbytečnou milostnou linkou... Příběh přesto působí uvěřitelně a taková ta atmosféra všudypřítomné nejistoty a toho, že tě někdo podrazí, se vystihnout povedla... Ještě bych pochválil obsazení, kde je každý jednotlivý gangster osobitý a originální, typologicky přesný, slizký a nechutný... ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Zvlášť proto, že zrovna od Švédů jsem podobnou pálku nečekal. Musím říct, že současný trend naturalistických krimithrillerů z prostředí imigrantů či o střetu dvou (sub)kultur/podsvětí (měkkosrdcatého západu a drsného Balkánu, potažmo Blízkého východu) se mi moc zamlouvá, viz též À bout portant, ale třeba i Taken. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno