Reklama

Reklama

Šípková Růženka podle babičky O'Grimmové

  • Irsko Granny O'Grimm's Sleeping Beauty
Animovaný / Krátkometrážní
Irsko, 2008, 6 min

Obsahy(1)

Babičky vždy vyhledávaly společnost vnoučků, aby jim zpříjemnily jejich volné chvíle. Jedna z jejich největších předností je samozřejmě umění vyprávět pohádky. Problém nastane ve chvíli, kdy se do příběhu moc vžije a nechá volný průchod svým sympatiím k záporné postavě příběhu. Problém hlavně pro psychiku vnoučka. (Arbiter)

Recenze (30)

lorette 

všechny recenze uživatele

Šípová Rúženka pre "väčších" a potrhlejších... Príbeh starej babičky, ktorá sa pri rozprávaní jednej z najznámejších rozprávok vciťuje do postavy Zlej víly sa snažil o akési... nové podanie. Tvorcovia to však trochu prehnali so snahou na upozornenie, kto v skutočnosti Zlá víla bola. Samotná rozprávka je nedokončená, Dobré víly vyzerajú ako prostitútky a jediné, čo ma trochu pobavilo bola babičkina výslovnosť: "Bjúši was very bjúšifl"... ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Co říci pěkného o filmu, který se tak moc snaží divákovi znelíbit? Proč bych se měl koukat na film o tom, jak babičce přijde v pořádku strašit malé vykulené dítě? Ne, tohle se mi nelíbilo, bylo mi té dívenky líto a vyvolávalo to ve mně nepříjemné pocity. Stylizace byla celkem pěkná (ve filmu se střídá CGI s rádoby-kresleným příběhem z knihy, který je ale podle mě taky CGI), ale zbytek filmu mě nejen že neoslovil, ale přímo znechutil. Ta bába byla otravná a strašidelná. [Oscary 2009] ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nominační zoufalost na Oscarech 2010 - kratičká rozprávka střídající 2D a 3D sekvence (ty 2D jsou daleko lepší), která dokazuje, že ne každé převedení klasické podezřele naivní pohádky do horrorového hávu má zaručený úspěch. Ono to totiž chce i nějaký ten um, pokud jde o vyprávění...no a zasmál jsem se jenom vílám přifukujícím si přednosti pomocí kouzelných hůlek. Daleko víc se budete bát u stařičkého dílu Simpsonů, kde Homer Bartovi udělal postel s klaunem, a pokud už mermomocí chcete Šípkovou Růženku, podívejte se na Jak Se Budí Princezny. Tohle je skutečně ztráta času, i když trvá jen nějakých šest minut i se závěrečnými titulky. 50% za tu animaci. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ta rádoby babka vypadala jako chlap a to roští, co měla na hlavě, by se hodilo spíš do záhonu. Inu Irové nejspíš nejsou mistři animace ... a vlastně ani pohádkového námětu - takové věci jako rostoucí vílí poprsí a zlá víla s aparátem pro těžko chodící do pohádky nepatří. Divil jsem se, že babka nechytla během vyprávění infarkt. Takhle strašit vnoučata! ()

Galerie (4)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama