Reklama

Reklama

Take This Waltz

  • Kanada Take This Waltz (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vtipný, hořkosladký film o jednom milostném trojúhelníku. Margot (Michelle Williams) zjišťuje, že na vztazích ze všeho nejvíc zbožňuje líbánky. Jenže je už pět let vdaná. Co se stane, když na služební cestě potká zajímavého muže, který, jak se nakonec ukáže, je její soused? Trocha flirtování se zvrhne v trochu něco víc a na světě je velké životní dilema a nutnost vybrat si mezi dvěma rozdílnými druhy lásky. (Traffic)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (88)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Prý hořko-sladký příběh o tom, že každý vztah zevšední... no, budiž, ale proč se zabývat zrovna nedospělou hračičkou, jejíž manžel přistupuje na její infantilní hrátky, což dopředu zbavuje dialogy jakékoliv oduševnělosti? Aby pak nebylo nutné zařadit pro děj zcela nepodstatné scénky z dámských sprch, aby si aspoň mužské diváctvo přišlo na své, neboť málokterá osoba ženského pohlaví dokáže hrdinku pochopit, natož se s ní nějakým způsobem ztotožnit! V infu se mi podsouvá, že filmovou Margot nesmírně baví se zamilovávat a prožívat další líbánky, snad to skutečně mělo být záměrem, mně však vychází znuděná, nevyzrálá a slušně zajištěná slepice, která dostojí svému označení hned několikrát, vítězí však její hlavní úlet - od manžela-pohodáře se svatou trpělivostí, k chlápkovi bez tváře i osobnosti (a tím mám na mysli zároveň i jeho představitele), který k tomu tahá rikšu po kanadském maloměstě. V záhlaví by mělo spíš blikat varování, že film způsobuje neodbytné svědění pravé dlaně. Myslím, že kdo dočte potud, bude od sledování dostatečně odrazen, pokud ne, ať do sebe ten hořko-sladký kalich kopne, sladkou příchuť však bude hledat marně, stejně jako vtip či romantiku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý čas som to videl skôr len na priemer, ale fantasticky pointovo vygradovaný záver ma presvedčil prihodiť ešte jednu hviezdičku. Cesta k tomu však bola pre mňa mierne útrpná, na to, aké tu bolo pomalé tempo tu mohli byť použité silnejšie výrazové prostriedky. Po formálnej stránke ma to preto tak neoslovilo ako by si snáď tento film zaslúžil.Ten koniec však, páni, to bola iná káva. Presne ako zo života, tak reálne, tak geniálne všetko do seba zapadlo. Pointa diváka prinúti zamyslieť sa nad tým, čo s tým keď láska po rokoch vyprcháva? Je to prirodzené, každý si tým prejde a každý by si mal v živote položiť túto otázku. Vzťah nie je len o počiatočnom poblúznení, je to niečo viac, niečo, na čom treba neustále pracovať. Páčilo sa mi ako v závere režisérka dokázala majstrovským spôsobom balancovať presne na hrane medzi účelovou sentimentalitou a trpkou realitou, najprv dokázala vzbudiť dojem že sa to prehupne do tej horšej možnosti, ale ustála to a zachovala tak pravú tvár tohto problému. Famózne. Postava Setha Rogena ukázala, ako to v živote chodí a zároveň bola aj vo filme jedinou, ktorá podľa mňa niečo pre vzťah robila. Horkosladká komédia? Zabudnite. Poctivá dráma, v ktorej ostáva len tá horkosladkosť. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Může se Vám zdát, že máte šťastné spokojené manželství, nehádáte se, po pěti letech si navzájem říkáte, jak druhého miluje a stejně tohle všechno zdaleka nemusí stačit. Stačí jedno náhodné setkání a tenhle všechen na první pohled pěkný, manželský život, ten je rázem v ohrožení. Tomu všemu vévodí bezpochyby herecký výkon Michelle Williams, která hlavní hrdince dokázala vtisknout, opravdu vše, co se vtisknout dalo. Nejistotu, strach, zmatenost, ale také touhu a hlavně naprosto přirozený herecký výkon jedné mladé ženy, která možná zase až tak není šťastná, jak to na první pohled vypadá. Take this Walt je obyčejný příběh, kterých je kolem nás v dnešní době určitě spousta, příběh který se může stát každému z nás, i když se budete snažit sebevíc. A kdybych ho měl popsat jedním slovem, použil bych název sladko-hořký, to vystihuje podle mě tenhle zdařilý film naprosto přesně. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film s takovou bohémskou atmosférou pastelovými barvami a hořkosladkým příběhem. Na jednu stranu to bylo zajímavé, na druhou stranu to šlo naprosto mimo mě, protože jsem nebyla schopná se ztotožnit nebo pochopit ani jednu z postav. Možná to bylo i proto, že navzdory tomu, že hlavním motivem filmu byl život, (nebo aspoň jeho část) tak postavy nebyly na můj vkus úplně jasně vyvedené/vysvětlené..takže to tak nějak pokulhávalo. Možné je ale i to, že postavy byly opravdu tak "podivné" jak se zdá na první pohled a já nebyla jen schopná to pochopit... Další věc byla na můj vkus příliš dlouhá stopáž, prostě bylo vše zbytečně natáhlé a obsah se tím hodně rozpliz.V druhé půlce jsem se místy nudila a doufala jsem že se snad stane něco...cokoli dalšího...nestalo se. Abych shrnula to pozitivní, tak to je atmosféra snímku, hudba a herci- to je tak ono...Jednou mi to stačilo. Za mě je hodnocení kdesi mezi 3 a 2 hvězdičkami. Průměr. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film a jeden z nejlepších hořkosladkých filmů vůbec, který má vybroušený scénař k dokonalosti a je velmi originální a lehce uvěřitelný. Je neuvěřitelné, že na scénáři i režii je podepsaná průměrná herečka Sarah Polley, která už svým debutem 'Daleko od ní' ukázala, že má talent, ale tímto filmem filmařsky velmi vyzrála. Herecké obsazení ústředního trojúhelníku je zajímavé a zvládnuté, při čemž musím vyzdvihnout Michelle Williams, kterou jsem v jejich dřívějších filmech nemusel, ale zde je opravdu zajímavá a skvělá. Už se těším, až si film pustím znovu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastian v roce 2011 byla Sarah Polley s filmem nominována na cenu pro nejlepší film. (dainio)
  • Každý "outfit", ktorý má Margot (Michelle Williams)  na sebe, obsahuje aspoň kúsok oranžovej farby. (Fanita)
  • Z festivalu Vancouver Film Critics Circle 2012 si Michelle Williams odensla cenu pro nejlepší herečku v kanadském filmu. Seth Rogen byl současně nominován na cenu pro nejlepšího vedlejšího herce v kanadském filmu (dainio)

Reklama

Reklama