Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jana (J. Brejchová) čerstvá pětačtyřicetiletá oslavenkyně a pracovnice knihkupectví je bláznivě zamilovaná do mladšího a ženatého řidiče Pavla (I. Urbánek). Přes své milenecké poblouznění si ale nedokáže připustit, že jejich vztah nemá budoucnost. V ten stejný den student Tomáš (R. Kubík) nalezne v zahrádkářské kolonii mladou dívku, která právě porodila v sousední chatce. Zakrvácenou a v bezvědomí ji i s dítětem odváží do nemocnice. K Janě domů poté přicházejí policisté a odvážejí ji do nemocnice, kde se dozvídá, že její dvacetiletá dcera Simona (T. Brodská) právě porodila zdravého syna. To obrátí Janin život vzhůru nohama, neboť o jejím těhotenství neměla ona – vlastní matka, tušení… (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Když byl film dotočen, přišla Tereza Brodská (Simona) za režisérem s tím, že závěrečné kontroverzi mezi dcerou a matkou (Jana Brejchová) nevěří. Že po všech těch křivdách by měla být scéna výčitek dcery vůči matce daleko dramatičtější. Režisér Vladimír Drha udělal neuvěřitelnou věc a dal na námitky Brodské a požádal produkci o další natáčecí den a scénu přetočil. Tereza řekla, že po natočení scény skončila máma v slzách, protože v hořké a bolavé scéně bylo až příliš toho, co bylo nezpracováno a neodpuštěno mezi nimi. (sator)
  • Režisér Vladimír Drha byl na Barrandově vnímán jako kontroverzní režisér, a tak prosadit tento film do natáčení trvalo mnoho let. Když byl film schválen, byly na něj uvolněny pouze dva miliony Kčs. Na natáčení nebyla služební auta, herci se převlékali kde se dalo, také u náhodných ochotných lidí nebo v telefonní budce. Jana Brejchová (Jana) obdržela honorář 16 000 Kčs. (sator)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama