Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

corpsy 

všechny recenze uživatele

So slečnou ( paní? ) režisérkou a scenáristkou Juliou by som rád skočil na pivo. No zrejme asi len na tretinkové, niekde do zámožnej reštiky bez života. Vidím totižto, že zrejme pochádza z rodu smelých intelektuálov, ktorí pri sledovaní takýchto filmov popíjajú chutnučký ( dľa ich chuti ) čajíček s erekciou na malíčku a vášnivo diskutujú na filozoficko-sociálno-manifestačnú tému tohto diela. Nie škoda celuloidu ( digitálu )? Toto je ťažké aj na divadelné dosky. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé... Popravdě ale ani moc nevím, co si o tom mám myslet. V podstatě mě ten film bavil a do příběhu jsem se neskutečně zažrala. Hltala jsem každé slovo, každý čin hlavní hrdinky, prostě všechno. Celé to mělo takovou tajemnou atmosféru a já si pořád jen kladla otázky a těšila jsem se, že na konci aspoň na některé dostanu odpověď. A nedostala... A to je pro mě to zásadní minus, kvůli kterému musím hodnotit takto nízkým hodnocením, i když jsem až do poslední chvíle čekala, že dám víc. Film skončil tak nějak bez pointy a než jsem si to uvědomila, bylo po titulcích. A vlastně to tím pádem nemělo ani žádnou myšlenku. Jen jsem se poučila o tom, jak si můžu jednou vydělat na školu a jak se baví staří páni. No, aspoň ta atmosféra a tajemství, to mělo něco do sebe... ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Nápad rozhodně zajímavý a název jakbysmet (to spojení s pohádkou, to prostě dovede šokovat a zároveň to i pobaví). Sleeping Beauty je plný nahoty (nahota starších pánů se dala překousnout, naštěstí se tam nevystavovali, uff), mrazivých chvil, ale byl tak neuvěřitelně nudný (ano, pánové jistě ocení ženské křivky a nahotu), že je i ta malá špetka zajímavosti se tam zkrátka ztrácí... ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Náznak děje, nebo logičnosti aspoň jedné scény by nebyl na škodu :D Absolutně sem nepochopil, co nám chtěla paní režisérka "filmem" sdělit, doporučuju návrat do kuchyně. Za nahou Emily v každé druhé scéně jedna hvězda, mám jí rád, ale doufám, že za roli v téhle zvrácené sračce dostala alespoň pořádné mění. Pokud to vzala z jiného důvodu než kvůli prachům, klesla v mých očích na dno. Dobrá jebka, doporučuji pouze slepým a hluchým jedincům. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá čiastočne umelecky ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá strieda niekoľko brigád a prác rôzneho, vrátane toho najintímnejšieho charakteru a po nájdení inzerátu sa ešte rozhodne pracovať v zvláštnom klube, kde robí spoločnosť bohatým a starým mužom. Spracovanie sa mi páči, film nie je pojatý tradičným spôsobom, o nejakú gradáciu tu vôbec nejde, rovnako ani o motiváciu a cieľ postavy, jednoducho po stránke deja si len hlavná hrdinka zarába viacerými spôsobmi, k tomu navštevuje školu, ktorá je ale prácam podriadená, robí spoločnosť aj svojmu dobrému priateľovi a podobne, po celý čas sa to drží v tomto duchu, pričom jedine v druhej polovici dostane viac priestoru aj tá nová netradičná práca, ale sadlo mi to veľmi dobre. Len by som ocenil nejaký skutočný záver, tento je taký zvláštny. Celý čas sa to nesie v takej zaujímavej atmosfére, páči sa mi aj ten čiastočný umelecký štýl, aj keď na tom sa ešte stále dalo popracovať, no celkovo ma to skutočne bavilo. K tomu treba spomenúť, že film má výraznú erotickú formu, no nie tým samoúčelným spôsobom, ako je to často zvykom, ale hlavne pomáha dotvárať celkovú atmosféru. Herecké obsadenie je na tom dobre, Emily Browning to zvládla výborne, aj napriek nejednoznačnosti svojej postavy to celé s ľahkosťou utiahla, ale celkom ma prekvapuje, že takúto úlohu prijala, keďže kvôli tomu strávi snáď aj polovicu času nahá, alebo aspoň eroticky pôsobí. A okrem nej tu už nikto nemá viac priestoru. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, páči sa mi atmosféra, musím pochváliť aj kompozíciu niektorých záberov, celkový dojem je veľmi pozitívny. Síce si nie som úplne istý, či tvorcom vyšlo všetko tak, ako aj mali v pláne, ale pre mňa je aj tak dôležité hlavne to, že ma to skutočne bavilo a preto aj dobre hodnotím. 78% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno