Reklama

Reklama

Immortalitas

Trailer 1

Obsahy(1)

Během druhé světové války Adam zaprodává svou duši Ďáblu, aby zachránil milovanou rodinu. Přichází o všechno a stává se proti své vůli nesmrtelným. Je rok 2025, svět se mění a Adam touží po pomstě. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (78)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé - tenhle film je špatný. Ne vtipně špatný, ale velmi zajímavě špatný. Dokážu si představit kdyby film vznikl v osmdesátkách nebo devadesátkách s praktickými triky a většímu budgetem šlo by o kultovní klasiku. Jsou zde jasné inspirace Ghost Riderem, Constantinem a spoustou dalších superhrdinů, kteří podepsali smlouvu s ďáblem. Jsou zde inspirace i střílečkami v několika pasážích z prvního pohledu. Ďábel vypadá jako mladý Two-face z Batmana. Je tu zajímavá práce s náboženskými traumaty i slovenskou historií v druhé světové válce. Film nápaditě přirovnává sdělování informací nacistům a smlouvu s ďáblem. Přijde mi jako jasné přirovnání lidstva, které se Bohu vymklo z kontroly s robotí apokalypsou, která se zase vymkla z kontroly lidstvu. FUTURISTICKÝ ROK 2021. Neuvěřitelné je i to, že hlavního hrdinu oživí symbolický sex s mrtvou manželkou. Zajímavé ve špatném slova smyslu jsou také režijní volby. V jedné scéně, aby režisér simuloval blikající světla, prostě stříhá na tmavou obrazovku. Tvůrci zjevně nakoupili spoustu 3D objektů, lens flairů a pluginů do Afterů a rozhodli se je využít s nadějí, že vše bude vypadat jako hollywoodský snímek. To se bohužel nepovedlo. To samé s filtry a barvením, které působí jakože tvůrce poprvé objevil editaci fotek na Instagramu. Je zde docela zajímavý záběr s exorcismem zhruba ve dvacáté minutě filmu. Vytknout se dají také dialogy, které jsou velmi doslovné. Postavy prostě nahlas říkají svoje pozice a to, co si myslí. Ocenit se dá výběr prostředí, který skutečně působí apokalypticky. Hlavní problém je taky, že se to půlku filmu bincá a pak dojdeme na celkem zajímavou pointu s rajskou zahradou. A hele nahý zadek! Konec filmu opravdu nasadí korunu a je vtipný jako blázen, srovnatelný se zvratem ze Zardoze. Jakožto amatérský film, dá se to ocenit. Jestli mi však někdo bude tvrdit, že to stálo víc než tisíc slovenských eur, tak se musím za tvůrce trochu stydět. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi, že to má príšerné efekty. Prežil by som otrasné herecké výkony a slabú výpravu. To preto, lebo sa na tom dalo výborne pobaviť a vlastne tento dehonestačný pocit voči tvorcom je to jediné, čo divákovi režisér ponúka. Ale nedá sa akceptovať takmer nulový dej a tým pádom nuda. Všetko je to o tej záverečnej pointe, ktorá by mohla v nejakej premyslenej produkcii celkom fajn vypáliť, lenže aj tá záverečná sekvencia je natočená rovnako šlendriansky, ako celý film. Videné v kľude domova, takže som prišiel o ten pôžitok pocitu trápnosti v kine s ďalšími naivkami, ktorí dúfali v kvalitné sk sci-fi. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když pominu, jak amatérsky to celé vypadá (nebýt to v kinech a být to označené jako amatérský film, tak si na to zas tolik nestěžuji, protože tohle je amatéřina jako prase), špatné herecké výkony, hroznou kameru (která ale kupodivu občas má světlé momenty, nechápu proč) a ten fakt, že je to strašně nudné, tak musím říct, že to není zas tak strašné, jak to tady vypadá. Nějaký příběh tam byl, jenom je zaplněný hromadou vaty, ale špatný nebyl a na to, že je to amatérský film, mi ani nevadí, že si hodně bere ze spousty jiných filmů, včetně toho konce, který už jsem někde viděl, jen si nemůžu vzpomenout, kde přesně. Taky je na tom znát režisérovo nadšení pro žánr a je třeba mu připočítat k dobru, že se pokusil natočit film s žánrem, který nikdo na Slovensku a ani v Česku netočí, takže každá snaha se cení. A jako amatérský film by to ani nebylo špatné, ale tohle se bere jako něco víc. Kdyby to nebylo tak moc nudné, tak bych možná tu slabou třetí hvězdu za snahu a až moc nízké hodnocení dal, ale takhle ne. 2* ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Adam je ochoten se uspat Ďáblu, aby zachránil sebe i svou rodinu před nacistickým útlakem. Jenže ďáblův slib je splněn jen napůl a tak Adam musí sám, nesmrtelný bloudit světem a hledat pomstu... Měl jsem věřit komentářům, měl a měl. Ale já nevěřil, a stejně jsem se do tohoto veledíla pustil (a k tomu všemu ještě ve slovenštině - nic proti bratia, naše kinematografie - až na pár výjimek (Z.Svěrák) - stojí taky za pěkný kulový). Prvních asi deset minut vypadalo ještě docela nadějně, jenže pak se něco stalo, a já se ve filmu ztratil (možná jsem se na to neměl koukat střízlivej, a nebo si něco šlehnout, pak bych asi lépe chápal). Takhle jsem nevěřícně koukal co všechno se dá splácat dohromady, a ještě k tomu JAK. Vrcholem vizuálních efektů je honička v zánovním Porche, pod palbou ufounské či jaké vesmírné lodi. No nic, dochází mi slova, tak asi jen doporučení tvůrcům tohoto filmu - zkuste se věnovat jiné zálibě, než točení filmů... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už len z princípu obchádzam (Česko)Slovenské bijáky, pretože v 21. storočí to naozaj stojí v našich luhoch a hájoch za prd. Občas ma niečo ale predsa len dovedie k nejakému dielu. Stretol som sa s nejakým tým žánrovým snímkom, ktorý môžem odporučiť ( ZLO ), ale väčšinou som stúpil do ho...horúceho pekla. A to peklo je tu doslova. Máme proste talent. Na hov...hovadiny. Celé zle...asi by stačilo, aby som prestal pravé v tejto chvíli komentovať. EXORCISTA, LÉGIA a každý druhý snímok s tragickým osudom hlavného hrdinu, je tu badateľný. V prepise Made In Slovakia. Hanbím sa. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • První slovenský film natočený ve 3D. (Bart)
  • Rozpočet filmu bol iba 8,000 eur. (evangelos)
  • O kinodistribuci filmu projevily zájem společnosti z USA, Francie, Německa či Itálie. (Sufferer)

Reklama

Reklama