Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Parádní drámo na téma náboženského fanatismu ve vztahu k nevěře. Příběh hodný antické tragedie, ovšem zážitek z vygradovaného finále jsem si poněkud pokazila tím, že jsem si nejprve omylem pustila poslední tři minuty filmu. Čili rozuzlení jsem měla za sebou hned na začátku a pak už jsem se mohla soustředit na charismatického sympaťáka v hlavní roli, jehož svůdný kukuč a rajcovní trenky zastínily i půvaby Liv Tyler. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi rychle mě tento příběh vtáhl a nedovolil mi ani na chvíli se zaobírat čímkoliv jiným než sledováním Chapmanova snímku. Film, jež začíná jako thrillerově laděné drama, se brzy dostává do romantického žánru, aby nám ke konci naservíroval thriller s příchutí dramatu. Možná jsem si teď zbytečně pohrával se slovíčky a škatulkováním, avšak tohle prolínání jednotlivých žánrů jsem intenzivně vnímal již během sledování. The Ledge má sice nějaké slabiny, zejména v logice, ovšem jako celek funguje perfektně a nemám problém mu dát plný počet. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tvár i prejav Ch. Hunnama mi dosť pripomínal B. Pitta v Legende o vášni. Jeho triezvy pohľad na svet, zvlášť po dcérinej smrti, dokonale vystihuje moje myslenie, preto stotožnenie sa s hlavnou postavou nebol problém. Asi najviac som si to uvedomil pri scéne kde P. Wilson obhajuje Boha a Hunnam všetkých ateistov. Túto scénu rovnako považujem za vrchol filmu. P. Wilson, ktorý mi zase strašne pripomína P. Newmana za mlada, je síce dosť obetavý, ale nejaké rezervy v prejave ešte má. To, že sa mu blýska na lepšie časy je ale takmer isté. Dobre rozohratá partia nenecháva diváka v kľude, navyše sa tu zišlo zaujímavé obsadenie, preto nie je dôvod neprikloniť sa k štyrom. 70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohrané, ale rozuzlenie ma nechalo chladným. Akurát som sa dozvedel, že nie je cudzoložstvo ako cudzoložstvo. Môže byť také z lásky k podvedenému a môže byť také z rozkoše. Ale že by sa takto rozhodol situáciu riešiť fanatický veriaci? A ak je taký fanatický, mal by mu ateista uveriť, že urobí taký hrozný zločin? Proste absolútna nelogika, veď to ide priamo proti prikázaniam, v ktoré sám dychtivo verí. Nezabiješ! je predsa už v Starom zákone, na ktoré sa odvolal. Tak či onak, hlavný hrdina sa rozhodol úplne proti rozumu, mala sa na toho idiota vysrať, poslať ho do riti a nájsť si inú. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrné drama, ve kterém hapruje logika víc, než je zdrávo a jehož konec mi přišel vynucený. Navíc jsem se nemohla zbavit pocitu, že se v hlavních rolích dívám na Arwen a Jaxe ze Sons of Anarchy. Postava Terrence Howarda je tu úplně navíc a jako vyjednavač je naprosto neschopný. Film se sice snaží diváka nějak emocionálně zaangažovat, ale často jsem vůbec nechápala chování postav, takže to šlo dost těžko. Nemluvě o tom, že otázka křesťanství/ateismu je tady podána dost banálně a jednostranně. V tomhle ohledu nesahá The Ledge letošnímu Sunset Limited ani po kotníky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama