Reklama

Reklama

Egon & Dönci

  • Maďarsko Egon és Dönci - Mindenütt jó, de legjobb otthon (více)

Obsahy(1)

Egon a Dönci jsou dva osamělí obyvatelé malé planetky v jednom vzdáleném slunečním systému. Egon je amatérský vesmírný výzkumník, který se snaží být vyrovnaný, ale veškeré jeho konání je mařeno neustálou smůlou, většinou způsobenou jeho nemotornou kočkou Dönci. Film je založen na komických konfliktech těchto dvou postaviček, které se dostávají do všech možných závratných dobrodružství, zatímco kdesi daleko od země zkoumají inteligentní život. Každou situaci prožívají podivným způsobem. Egon a Dönci nikdy nemluví. Komunikují spolu a s diváky tím nejjednodušším způsobem - jakoby dětskou mimikou, jednoslabičnými zvuky, gesty-takže nestraní žádnému konkrétnímu jazyku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3D animovaný film, bezdialogový, pouze se svérázným zvukovým a hudebním doprovodem. V kontextu s klasickou 2D animací z let 90. a starších jsou Egon & Dönci skutečným pokrokem. Scénář je hravý, páneček a jeho kocour se dostávají tu do vesmíru, tu na poušť a všechny jejich emoce podléhají videoklipovému střihu. Použita je moderní i klasická hudba a celek pracuje s prvky grotesky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si němotu chválil, konečně zase jednou film bez žvanění. Ke konci už jsem ale jakékoli slovo postrádal, aby mě alespoň to probralo z pozvolného klimbání. Moc pěkné. Ale pěkná může být i písnička Janka Ledeckého... Mimochodem, víte, jací uživatelé mě fascinují? Takoví, kteří dovedou film ohodnotit už během prvních pár minut, a do komentáře jsou pak schopni napsat; "závěr to pokazil." Hlavní přeci je mít tu hvězdičky s komentářem co nejdříve, že? ()

Reklama

Saintcrux 

všechny recenze uživatele

Krásny, jednoduchý príbeh o dobrákovi, rojkovi Egonovi a jeho nemotornou mačkou Doncim. Film bez dialógov je založený hlavne na komických situáciach ,ktoré vznikajú medzi dvojicou a putovaním vesmírom k neznámej planéte. Grafické spracovanie nie je žiadne prevratné ani dokonalé ,čo mne osobne vôbec nevadí. Film bude veľmi dlho pôsobiť ako obyčajná rozprávka pre malé deti až do momentu jednej veľmi silnej scény, ktorú deti asi moc nepochopia... ... Najviac ma zaujalo snové vesmírne putovanie a posolstvo filmu... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Chlap z jiné planety se svojí kočkou najdou na svojí planetce (kde bydlí asi jenom oni?) trosky Voyageru 3, v něm zlatou desku a v ní zprávy o existenci Země. Tak se tam rozhodne vydat, přičemž on je do té výpravy dost nadšený a kočka moc ne. Je to vlastně pásmo scének, které se snaží být vtipné a hravé, ale všechen humor je tu dost infantilní a s tou hravostí to bylo jak kdy. Postupem času mi to přišlo čím dál tím víc nudné, protože kromě těch pár zajímavých scén a místy dobře vybrané hudby je to prostě mdlé. A na konci to sice s nějakým jednoduchým přesahem sice přijde, ale co už. Šlo s tím udělat víc, než grotesku co vypadá, jako by ji měli promítat v planetáriích a která nemá přesně určenou diváckou skupinu. Ne že by to v něčem necílilo na děti, ale myslím si, že rozvleklé putování vesmírem vlastně o ničem je asi moc bavit nebude... Nebo jo, co já vím. Aspoň mě to moc nevzalo, navíc když ta animace taky není bůhvíjak zajímavá. Lepší 2* ()

Čako 

všechny recenze uživatele

Překonávajíc chřipku, přelupkávajíc programy se můj palec zastavil na čt dvojce. Ve chvíli, kdy začínal tento zajímavý animák. No co bych tak o něm řekl. Zprvu jsem ani netušil, jak se mi vryje do paměti. nejspíš na ten úžasně vytvořený vesmír už nezapomenu. Výborná grafika spolu s perfektními detaily tvoří nemalou úlohu v tomto díle. Nejsem fanoušek rotujících, klimbajících ani skákavých kamer a také mi to ze začátku vadilo, ale postupem času si člověk zvykne a již mu to nepřijde jako negativní prvek. O příběhu se nedá moc mluvit, spíš bych v tom vyděl poselství, které nám autoři sdělují, a které se v posledních deseti letech neustále omílá dokolečka: "Třiďte odpad, buďte ekologičtí, budoucí generace vám poděkují." No nechci se tady rozepisovat o ekologii. To by špatně dopadlo. Už jen jedna věc. Doporučuji shlédnout tento film, protože NENI určen jen pro ty nejmenší! Ale opravdu se u něj pobavíte. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama