Reklama

Reklama

Manželé Ostroffovi a Wallingovi jsou nejlepší přátelé a sousedé z ulice Orange Drive na předměstí New Jersey. Jejich pohodový život se ale obrátí vzhůru nohama ve chvíli, když se po pěti letech vrací na Den díkůvzdání domů marnotratná dcera Nina Ostroff poté, co se rozešla se svým snoubencem Ethanem. Obě rodiny by byly štěstím bez sebe, kdyby se Nina dala dohromady s úspěšným synem, Tobym Wallingem. Jenže Nina se zakouká do jeho otce a nejlepšího kamaráda rodičů, Davida. Když už není možné dále tajit jejich vzájemné jiskření, propukne samozřejmě pozdvižení. Nejhůře tuto situaci nese Vanessa Walling, Ninina nejlepší kamarádka z dětství. Následky aféry se postupně podepíšou na všech členech obou rodin, ovšem nečekaně legračním způsobem. Všichni jsou nakonec nuceni přehodnotit, co pro ně znamená být šťastný a jak někdy to, co vypadá jako katastrofa, se může ukázat jako něco, co potřebujeme ze všeho nejvíc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení - především co se hereckého obsazení týče. Velice rád jsem viděl Hugha Laurieho hrát také v něčem jiném než Dr. Housovi. Zajímavě propletený zamilovaný troj-čtyř-nebo co já vim kolikaúhelník dává prostor pro nesčetné množství společenských fopa, úsměvných situací ale i řešení problémů. Takový ten klasický případ filmu, kde na komedii to je moc málo vtipné, na drama moc málo vážné a na romantický film tam je moc komedie a dramatu, ale nějakým zvláštním způsobem mi to ani trochu nevadí. Film jsem si užil a jsem spokojen. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jelikož nesleduji House podobně jako Ulici o rozměru tisícihlavé saně, tak mé setkání s Hughem Lauriem bylo naprosto ojedinělé a kupodivu jiskra přeskočila podobně jako u mladé, rozumově starší, sousedky, natolik bylo jejich toporné randění uvěřitelné a sugestivní. Zpočátku se zdálo, že půjde o nudnou přetahovanou kdo s koho více ubližuje a co je méně přípustné v konvenční konzervě zvané společnost, ale záhy se rozjela skoro bych řekla docela sofistikovaná záležitost. Zaujala mě natolik, že jsem volky nevolky fandila novému nerovnému páru, protože pocit štěstí je pro mě prioritou, co na tom, že to nikoho nezajímá.☻ ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Epizodní zápletka ze seriálu Dr. House roztažená na celovečerní stopáž. Fanoušci sarkastického doktora si určitě dobře pamatují, když kolem něho kroužila mladičká Meester. Proto mě zaráží, že jsem první, kdo to tady zmiňuje. V seriálu to do konce nedotáhli. Tady byl Laurie za znuděného tatíka od rodiny a stejně bodoval. Základním stavebním kamenem filmu je jiskření mezi Lauriem a Meester, které je znovu neskutečně přirozené. Životní dilema, zda zvolit konvence nebo štěstí, je zde jenom kořením, ale společně s vánoční atmosférou tvoří příjemný snímek, který chvíli baví, chvíli je vážný, ale ani v jednom případě netlačí zbytečně na pilu a působí tak velmi realisticky. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si myslela, že cenu o největšího exota vyhrává matka stíhačka, ale pak se objevil expřítel Ethan...Musím přiznat, že mé pocity jsou v tomto případě poněkud rozpolcené. Komediální stránka filmu funguje celkem slušně, je tu pár situací a vtipných hlášek u kterých jsem se pobavila, takže to je ok. Co se ale týká té dramatické části, tam už to začíná skřípat a tato dietní verze Americké krásy mi přišla dost odtažitá. Nebylo to nic, do čeho bych se mohla vcítit, možná tak pokrčit rameny a nezůčastněně si pomyslet, že to se tak někdy stává. Herecké výkony byly fajn, kromě Hugha Laurie mně potěšila účast Leighton Meester, která mi přijde čím dál zajímavější. A zdá se to jen mně, nebo byl Vanessin sympatickej brácha Toby vážně velkej fešák? ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Indie verze Americké krásy.Tohle byla první věc, která mě napadla po zhlédnutí traileru.A jsem jen rád, že se trailer zaměřil na to jedno.Jelikož je film o něčem jiném.A za to jsem neuvěřitelně rád.Film není o tom, že se řeší disfunkční vztah jednoho páru a ani útěk do náručí mladé ženy.Je to příběh o hledání štěstí.Takového štěstí, které může ubližovat nejbližším lidem ve vašem okolí.Tam, kde v jiných filmech postávají jednají, tady si o tom povídají a snaží se odhadnout následky svých činů, které vycházejí z toho, že postavy chtějí být šťastný.Hugh Laurie odložil hůl a strniště a zachrál si obyčejného chlápíka, který neví jak se má rozhodnout, aby neublížil lidem, na kterých mu záleží.Oliver Platt je známá tvář z mnoha filmů, ale tady je perfektní ňouma.Leighton Meester je moc pěkná a taky dobře hraje a díky tomu je to okouzlení mnohem reálnější a upřímější.Hodně velkou radost mě udělal konec, jelikož skončil přesně, tak jak by měl, krásným nenuceným zakončením.Méně je někdy více, což dokazuje tento snímek po celou délku stopáže.Upřímná vztahovka, ve které je toho mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (5)

  • Leighton Meester a Hugh Laurie se už setkali ve velmi podobné roli. Ve dvou epizodách třetí série seriálu Dr. House (od r. 2004) hrála Leighton Meester dceru pacienta, která se zahleděla do Dr. House (Hugh Laurie) a doslova ho pronásledovala v nemocnici. Tento románek skončil především kvůli nepřejícnosti Cuddyové (Lisa Edelstein) a tomu, že postava Leighton byla pod zákonem. (JosefMatus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2011 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama