Reklama

Reklama

Pixely

(festivalový název)
  • USA Pixels
Krátkometrážní / Animovaný
Francie, 2010, 3 min

Režie:

Patrick Jean

Kamera:

Matias Boucard

Obsahy(1)

New York je z obrazovky do odpadu odloženého televizoru napaden osmibitovými kreaturami, vycházejícími z dosovských PC her, a postupně jimi pohlcován a ničen až do chvíle, než se z naší modré planety stane zeměkrychle. (kikulin)

Recenze (176)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pekny napad, to se musi nechat, skoro sem uz videl, jak se toho ujima takovy Bay, to by byla zase smrst... A musel sem se taky smutne pousmat, kdyz sem si uvedomil, jak by to taky mohl zprasit... pixely mluvici perverzni vtipy, pixely ve tvaru... No nic, to by uz moc zajimave nebylo, spis k placi. Ale tahle predem prohrana valka s pixely, takova valka svetu 2, roztazena jen na 3 minuty byla hodne kreativnim pocinem. opravdu tleskam tvurcum, jsou to machri. Zaver me zdesil, zpanikaril a uvedomil jsem si, co je smyslem zivota :-))) (ale po mirnem uklidneni to zase nevim). finale jen pro silnejsi povahy, je to horsi nez Matrix ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

8bitovy arkadovy kratkometrazni geek masterpiece! Povinnost pro kazdeho, komu neco rikaji pojmy jako Space Invaders, Frogger, Donkey Kong, Pacman, Bomberman, Arkanoid a kdo je muze nalezite nostalgicky ocenit. Jedine co tomu chybi k dokonalosti a proc to nema az takovou stavu jak by mohlo mit je, ze po celou dobu nehrala genialni 8-bit hudba, ktera je pouzita az ve finalnich credits. 8/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skvělá obžaloba amerického vykořisťování... Mladý a zjevně chudý íránský fundamentalista odkládá časovanou bombu v podobě staré televize. A New York a posléze celý svět je pak napaden zmutovaným výdobytkem západní společnosti, který byl vyvinut už v tajných laboratořích íránských specialistů za dob Sajjida Rúholláha Músaví Chomejního na ukradených dvěstěosmdesátšestkách ...Allahu Akbar ! ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle vypadá celkem mile. Poznat v tom staré hry jako Pacman, Tetris a Arkanoid pro mě jako fanouška bylo velice úsměvné a celý útok se mi líbil. Spíše než krátkometrážní film to vidím jako nějaké video na upoutání pozornosti a návratu do starých časů, kdy tyhle kostičky frčely. Příjemný zážitek. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám pořádnej krátkometrák :o). Všecky ty hry sem, jako podle mě většina uživatelů, tůze moc rád pařil. Takže je pro mě taková žába přeskakující vozovku opravdová lahůdka :o). Asi nejhezčí je tryskání vody z požárního hydrantu. Klobouk dolů před nápadem a před bezchybným zpracováním dvojnásob! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Font názvu filmu je nakreslený Markem Colemanem z firmy Bitmap Brothers, použitý například ve hře „Xenon 2: Megablast“. (kriplozoik)

Reklama

Reklama