Reklama

Reklama

Pixely

(festivalový název)
  • USA Pixels
Krátkometrážní / Animovaný
Francie, 2010, 3 min

Režie:

Patrick Jean

Kamera:

Matias Boucard

Obsahy(1)

New York je z obrazovky do odpadu odloženého televizoru napaden osmibitovými kreaturami, vycházejícími z dosovských PC her, a postupně jimi pohlcován a ničen až do chvíle, než se z naší modré planety stane zeměkrychle. (kikulin)

Recenze (176)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skvělá obžaloba amerického vykořisťování... Mladý a zjevně chudý íránský fundamentalista odkládá časovanou bombu v podobě staré televize. A New York a posléze celý svět je pak napaden zmutovaným výdobytkem západní společnosti, který byl vyvinut už v tajných laboratořích íránských specialistů za dob Sajjida Rúholláha Músaví Chomejního na ukradených dvěstěosmdesátšestkách ...Allahu Akbar ! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

docela nápaditá hříčka o přepadení našeho světa osmibitovými arkádami. Sice je to bez nijak nápadité pointy, ale dobře zpracované a připomene pamětníkům mé generace staré klasiky. Prostě tak akorát, co si může člověk přát od 3-hvězdičkového 3-minutového filmečku. Zkoukněte třeba tu http://vimeo.com/63918368 [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Houbos 

všechny recenze uživatele

Invaze 8bitových příšerek je děsivou vizí vývoje civilizace. Už dnes vetřelci z vesmíru, Space Invaders, zabírají i česká města. Nevěříte? Rozhlédněte se na ulici kolem sebe. Space Invaders na Wikipedii (Je to street art, pixely ze hry jsou k vidění v ulicích měst na budovách, značkách.) Teď už věříte? Podobné: Svět za 50 let ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vtipnej napad na pixelovskou invazi, kdy se objevujou stary znamy dosovsky postavy typu Pac Mana, Arkanoida, Donkey Konga, Bomber Mana, ale treba i Tetris a postupne meni celej svet na pixely. Takze to je jak prijemna vzpominka na tyhle hry, ktery kdysi kazdej paril, ale zaroven to ma prekvapive povedeny triky. Jen ten konec je zbytecne uspechanej. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Font názvu filmu je nakreslený Markem Colemanem z firmy Bitmap Brothers, použitý například ve hře „Xenon 2: Megablast“. (kriplozoik)

Reklama

Reklama