Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

TheFilmThief 

všechny recenze uživatele

Poněkud absurdní pohádka o puberťačkách, zahrávajících si s okultismem. Všechny mají těžký život, Nancyna máma je alkoholička, která chodí se špatnými chlapy, Bonnie má ošklivě zjizvené tělo popáleninami po kdovíjaké nehodě a Rochelle je obětí tyrany od racistické spolužačky. Sára je aspoň trochu normální a většina mladých dívek se s ní může ztotožnit. Všechny společně své problém vyřeší a zlepší tak svůj život. Bohužel místo toho, aby užívali nabytého štěstí, se chovají jako ti, co je dříve tyranizovali. Sára jako jediná zůstane "hodná holka", a proto se musí vypořádat se svými BFF, ze kterých se po okultních hrátkách staly vražedné psychopatky. Příběh je tak absurdní a smutná přeměna docela milých holek úroveň také nepozvedává. Za zmínku určitě stojí Nancy, jejíž divokou osobnost, si člověk musí zamilovat. Mladičká Robin Tunney určitě stojí za zhlédnutí. Jinak film nic moc nenabízí, zvlášť pokud jste starší a telecí léta máte za sebou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vykradnutá predloha seriálových slávnych Čarodejníc, ktoré ma bavili svojho času viac než táto temnejšia verzia s feministickým a rasovým presahom, keď to ešte nebolo povinne tlačené ako kapusta v každom filme. O horor sa tu jedná len u tých, ktorí trpia fóbiou z hadov alebo potkanov, ktoré sa tu mihnú v dostatočnom počte a pri starostlivom naukladaní užoviek na hlavu sa dá vytvoriť celkom šikovný afro účes à la medúza. ()

Reklama

RobLord 

všechny recenze uživatele

Na téma čarodějnictví a magie příliš filmů nenajdeme. Je vskutku zvláštní, že rituální magie nepřitahuje zájem tvůrců natolik jako slashery nebo zombie filmy. Magie naopak přitahuje pozornost teenagerů, což se nejlépe odráží právě zde na internetu. Tímto budiž vysvětleno, proč jsou čarodějky v tomto filmu v telecím věku a na jakou cílovou skupinu je snímek zaměřen. The Craft je však v každém směru mnohem inteligentnějším celuloidem, než záplava prostoduchých teenage žánrovek. Jedná se o dobře odvedené filmařské řemeslo; magie je v tomto případě podána v rámci filmových možností téměř výstižně, nikoliv infantilně naivně jako v případě seriálového jmenovce. Kupříkladu rituál prováděný hlavními hrdinkami v přírodě je vlastně velmi působivý. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo nevýraznej Robin Tunney, stále vypuľujúcej očiská, hádam by som dala aj 4*, pretože toto je fakt jeden z mojich obľúbenejších filmov (takto tesne pod 4). Možno je to tým, že témy čarodejníctva ma priťahujú. A Fairuza Balk je proste...diabolská. Ostatné herečky zatieňuje ľavou zadnou. Je vo svojej roli taká dôveryhodná, že ma jej postava vždy znova rovnako znepokojuje. A popri svojom satanizme je stále sexi....inak povedané: "slečna, vy ste nebezpečná" ;-) ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Dnes je "prijemna" konstelace na sledovani filmu a jejich hodnoceni = na tenise imrvere prsi, venku je hnusne, fotbalek je az vecer a protoze jsem dopolko na chvili zaklepala backorama a jen upenlive zebrani a slibovani horem dolem me uchranilo od nemocnice "na pozorovani" tak muzu cucet na filmy pekne doma. Musim tedy lezet a nesmim delat nic, vubec nic, leda divat se na televizi a Klenot se musi divat se sebou ale musi se take divat na me jestli nahodou zase nezaklepu backorama. A tak jsme se divali na Carodejky. Ptam se Klenota "neva kdyz se kouknu na carodejky, je to trochu infantilni, ale odpocinkove" a Klenot rika "vzdyt je to pekny film, ve druhe tride nam ucitelka cetla knizku". Nacez ja reaguji "dabl ju ty ef? (WTF)" nacez se ukaze ze Klenot myslel ty Carodejky/Witches od Dahla s Angelicou. To jsou samozrejme ty lepsi Carodejky, ktere dostanou plny pocet. Tyhle Carodejky/CRAFT jsou kvalitnim filmem pro EMO pubertu a jine podobne postizene. Kdyz ja jsem byla v puberte tak se mi film libil, ted uz je to spis jen takovy prumer, ale je to docela odpocinkove, Klenot otraveny nebyl a ja? Zatim porad ziju! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)
  • Filmový štáb pozval na natáčanie skutočnú vyznávačku čarodejníctva, ktorá pomáhala herečkám a navigovala ich, aby scény vyzerali vierohodne. (Marceloo)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama