Reklama

Reklama

Vyjdi ven

(neoficiální název)
  • Francie Get Out
Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2010, 8 min

Obsahy(1)

Psychiatrická léčebna. V rohu jednoho prázdného holého pokoje se na lavičce krčí člověk vypadající jako přerostlé malé dítě. On svůj pokoj miluje, vidí jej jako krásnou zahradu plnou barev a života. Jediný jeho problém představují dveře pokoje, z těch má absolutní hrůzu a odmítá jimi projít ven. Doktoři zkoušejí, co můžou, nepomáhá ani trénink v podobě jakési umělé brány. Nezbývá tedy nic jiného, než ho dostat ven násilím.
Příběh, na jehož konci se skrývá milá a úsměvná pointa, získal ocenění Nejlepší animovaný krátký film roku 2009. (Vodnářka)

(více)

Recenze (45)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Vtipné, roztomilé, zaměřené na detaily (prostěradlo kolem pasu jako poslední záchrana :-)), vypointované a navíc s bezva nápadem, jak udělat závěrečné titulky. K tomu podmanivý hlas doktora (proč se ale objevoval už v tom pokoji?) a hrátky se světly a stíny (psycholampička v psychiatrické léčebně a proti tomu sluneční jas v Garyho světě). Ano, animované kraťasy, to je moje! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dost dobré. Psychiatrická léčebna a člověk v ní, který za každou cenu nechce opustit místnost a projít dveřmi. Procházka očistcem a finální zvrat je doslova perfektní. 8/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Každého z nás dostali ven a nám se tam tak líbilo. Sbohem pokojíčku, sbohem polstrování, sbohem přírodo, sbohem akvárium. Je to sice trošku psycho, ale to kouzelné vyklouznutí ze dveří za to stojí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdyby chudák věděl, co ho čeká, tak by ho ven nedostali ani párem volů...na druhou stranu, pořád je ještě spousta krásných věcí, kvůli kterým stojí průchod dveřmi risknout. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tradičně povedený francouzský krátkometrážní snímek se závěrem, který jsem fakt nečekal. Paráda! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto parádní záležitost! Skvělý originální nápad, krásná animace a textury, pěkné postavičky a úsměvná poenta, která zahřeje :). Tohle je prostě výtečné a to ocenění si to naprosto právem zaslouží. ()

Reklama

Reklama