Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie. Jak byl první film prostě blbý, tenhle obsahuje chytré a inteligentní prvky, dobré načasování vtipů i pointy (honička čínského chlápka po střechách je dokonalá), spousta nápadů je vyloženě originální (honička na lodích). Je dobře, že si tvůrci uvědomili, že koncept růžového pantera je hodně neživotný, když je hrdinou totální trouba - popleta, který však není úplně mimo, je daleko lepší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Johnny znovu v akci. Tentokrát mlátí staré babičky tácem po hlavě do bezvědomí, obléká si naopak kalhoty, a posiluje šourek (vážně). Do očí prostě stále bije, že je Atkinsonův agent zaměřen spíše na publikum, které hledá odlehčenější, imbecilní humor. Jsou tu ale i tací, kteří mají radši inteligentnější zábavu... Potitulkovou epizodku s vařením jsem vůbec nepobral - WTF?! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Johnny English byl ve své době velice zdařilou parodií na bondovky, (nebo možná spíše komediální variací) která se sice pohybovala na rozmezí dementního a povedeného humoru ale dokázala pobavit všechny bez rozdílu věku. Teď po letech (překvapivě docela pozdě) se -už podle názvu- "Johnny English" vrací a potvrzuje nestárnoucí pravidlo "slabší dvojky". Aktinson už působí přejedeným dojmem (konkrétně tedy jeho stále se opakující humor) a 50% humoru je založeno na opakujících se vtipech (neustálé záměny padouchů s obyčejnými lidmi) a originality je zde naprosté minimum. Naštěstí se ve výsledku nejedná o takový průšvih, jaký předpovídaly trailery ale přeci jen by si i ten "Johnny English" zasloužil něco lepšího. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: U mě dobrý ... Film ako celok pôsobí úplne pohodovo, sú to ale konkrétne gagy, ktoré ho celkovo oživujú. Bolo mi hneď jasné, že to nemôže byť 101 minút trvajúca jazda úplnej zábavy, ale od nudy to ma tiež ďaleko. Táto komédia ma svoje úskalia kde sa nevyhla ošúchaným vtipom (čo sa dalo už aj dopredu čakať), ale na druhej strane prináša aj množstvo slušných "fresh" fórov (jednoznačne vďaka Rowanovi), ktoré zdvihnú hladinu vtipu nad úroveň a udržia tak dostatok nesilenej pozornosti počas celej jej dĺžky. You mean there's a mole AND a vole? [3 a pol *] ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Zářivý příklad toho, jak dokáže jeden herec udělat celý film. Nezaměnitelné Atkinsonovy grimasy a jeho dokonale funkční herectví tak bez problému zakryje celkovou průměrnost a neoriginálnost snímku, který nemá vyšší ambice než dvě hodiny diváka nechat odpočinout si od každodenních trablů. Parodie, neparodie, "Reborn" sice útočí jen na první signální soustavu prvoplánovými vtípky, ale od srdce jsem se u něj zasmál mnohem víc než u podobných wannabe-komediálních nápodob tajných agentů (Austin Powers, Dostaňte agenta Smarta) nebo jakékoliv americké komedie za poslední rok. Babrat se v tom, že není jasné, co je zde parodováno, stěžovat si na nelogičnost a předvídatelnost zápletky je stejně směšné a průzračné jako bezobsažně nadávat na Twilight. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • „Vortex“, což je jméno tří mužů, kteří představují hlavní záporné postavy, znamená v překladu „vír“. (gecko)
  • Rowan Atkinson (Johnny English) toto pokračování natáčet nechtěl, byl však přemluven produkčním týmem. (Indy21)
  • Během závěrečných titulků lze zhlédnout ještě jednu krátkou pasáž, ve které English (Rowan Atkinson) vaří. (S.U.E.S.)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama