Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Určitým problémem tohoto filmu jsou hlavně dvě věci: 1. není úplně jasný, jestli tvůrci chtěli udělat hranej film, anebo dokument o drogách. Takže skáčeme z jednoho do druhýho a navíc mezi třeba různýma příběhama, který se sice o sebe nějak otírají (3 různý pohledy), ale ve výsledku je to neskutečně roztříštěný a jako celek to není úplně kompaktní. 2. je to flashback do doby, která je desítky let vzdálená, situace byla jiná, všechno (obecně) fungovalo jinak, takže z dnešního pohledu to divákovi zase tak moc nepřináší. To poselství, že drogy jsou špatný, to asi chápe každej, aniž by se na něco takovýho musel dívat. Takže nic moc no... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film s hraným obrazom a dokumentárnym komentárom je určite pútavejší, ako keby to bol iba dokument s hovoriacimi hlavami. Užijeme si aj niekoľko zážitkov v delíriu, len opakujúce sa zábery a občas nudný komentár mierne kazia dojem. Možno namiesto skráteného celovečerného trvania by stačil aj dokumentárny 50-minútový formát. Film celkom vyvracia dojem, že socialistický človek nepotrebuje drogy. Hoci nie všetky osudy sa skončili šťastne, hlavný protagonista rozpráva svoj príbeh usmiaty pred kamerou a na konci si herci pokecajú so svojimi skutočnými predlohami. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Perník, piko, čégo či peří. Aneb první vařiči u nás. Kousek ambiciózního režiséra Tomáše Řehořka má několik nadějných pasáží, solidně kombinuje prvky hraného filmu s dokumentárními záběry. Představuje vařiče a narkomana, expolicistu z protidrogového oddělení i bývalého frontmana metalové kapely, který do toho rovněž několikrát spadnul. Místy má vyprávění šťávu, jindy by si divák představoval podrobnější souvislosti a klidně by se podíval ještě dál. Atmosféra je solidně depresivní, zvuk jen umocňuje bezvýchodnost situace. I když pád na samé dno mám raději v klasické hrané podobě. Díky, nedám si. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

A třebas si mě ukamenujte, ale film Piko jako prevence proti tomu aby lidé začali brát drogy, funguje na 100%. Aspoň je vidět, do jakých sraček se člověk díky (nejen) pervitinu může dostat. stane se z ně troska, neschopná normláně fungovat. Ano, snímek má pár chyb, občasná herecká neschopnost, ale jako celek drží pohromadě a nízká stopáž tomu jen napomáhá.Za mě velmi slušných 76%. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem Řehořkův pokus číslo jedna a vůbec se mi nelíbil. Piko je výborný. Spojení hraného a dokumentárního je výborný tah neboť spojuje napětí s nepopíratelnou pravdivostí příběhu a navíc vizuálně mi to přišlo výborné. Jediné co snad ubírá body (a možná je to jen moje nepochopení) je, že jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo....Ale 4 hvězdičky bez debat, 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno