Reklama

Reklama

Tsuburo no gara

Horor / Mysteriózní / Sci-Fi
Japonsko, 2004, 68 min

Režie:

Masaši Jamada

Scénář:

Masaši Jamada

Kamera:

Masaši Jamada

Hrají:

Júko Hosoe

Recenze (11)

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Toto je skutečný klenot v kyberpunku, který zustává ve stínu japonské kinematografie a lze ho klidně srovnávat na úroveň kvality Tsukamota. Film je nízkorozpočtový , nebyl nikdy oficiálně vydán (jenom jako "festivalové DVD") . Příběh se odehrává po nepředstavitelné katastrofě, kdy žena a můž obnoví svoje vědomí v havarovaném nemocničním pokoji.... Film natočil japonský režisér Masafumi Yamada. ()

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

Tsuburo no SHIT!! Byla to moje nejnudnější hodinka mého života... a jsem opravdu rád,že to mám za sebou.. UŽ nikdy vííc! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už podle zdejšího hodnocení je vidět,že tenhle kousek lidem buď sedne a nebo ne.Já patřím do té druhé skupiny.1 hvězda za to,že mě film dokázal udržet(díky mé zvědavosti)až dokonce a nijak zvlášť mě nenudil(naštěstí krátká stopáž).Ale nestálo to za to.Nic jsem si z tohoto filmu neodnesl a ničím mě neobohatil.Velké zklamání ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takové podivné japonské snad až surrealistické možná postapokalyptické cyberpunkové (?) cosi o ženě a chlápkovi s jakýmsi mechanismem na zádech uvězněnými ve sklepení nemocnice... Kdo ví? Asi mi možná něco uniklo. Ten příběh má určitě něco symbolizovat a něco v něm je. Přiznávám ale, že se mi to objevit prostě nepodařilo. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Film který trval pouhou hodinku a kousek se pro mě i tak stal nekonečným, protože a jednoduše to byla prostě NUDA ! Čekala jsem, že to zachrání alespoň dialogy...nezachránily protože tu o nějakém kvalitním či smysluplném dialogu nemůže být ani řeč. Netuším co se skrývá pod tady zmiňovaným pojmem "kyberpunk" a snad to ani vědět nepotřebuju protože další takový film už vážně vidět nemusím. Podívaná příjemná jak osina v zadku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, byl jsem na to hodně zvědavý. Reakce jsou zde vskutku rozporuplné a to i mezi těmi, kteří takové filmy vyhledávají a často je jen proto hodnotí vysoko, takže už jen kvůli tomu jsem si na to chtěl udělat vlastní názor, protože mě podobné podivnosti a lákají a japonský kyberpunk taktéž, jen mě často míjí. Tohle mě ale mile překvapilo a kdyby to negradovalo tak neskutečně pomalým tempem, klidně bych tomu dal i čtvrtou hvězdu. Nějak jsem to totiž pochopil. Nebudu tu tvrdit, že moje interpretace je automaticky jediná správná a že jsem přesně pochopil Jamadův záměr, ale smysl mi to dalo. Vlastně je to (typicky japonsky ujeté) podobenství o chlapovi, kterého je poznamenaný špatnou výchovou jeho otce a není schopný se toho zbavit a posunout se v životě dál. Dokud nepřijde Ona (myslím, že tam její jméno zmíněno nebylo) a neukáže mu, že to jde. Možná má i podobnou zkušenost, ale to už opravdu teoretizuji, na to tam totiž není skoro žádný odkaz nebo symbol, zatímco na minulost zmutovaného chlapa je jich až až. Dokonce i ty časté záběry na šneky tam mají svůj smysl a fungují jako zajímavý doplňující symbol - když připravíte šneka o ulitu, automaticky zemře a když by zdejší chlápek přišel o tu svou implantovanou kovovou, mělo by ho to taktéž zabít, když mu každé její poškození ubližuje. A s tímhle ohledem mi je vlastně jedno, že se zde vůbec nevysvětlí, jak se tam objevila Ona a jaký účel má ten, který za vším stojí. Líbilo se mi to (a závěrečná scéna hodně) a taktéž musím ocenit, jak to nízkorozpočtové podání dokáže fungovat, včetně všech ujetých nápadů. Jen strašná škoda nevyužité stopáže, protože v tomhle podání by to stěží utáhlo i středometrážní formát... Silné 3* ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Temná, stiesnená, vlhká miestnosť (časť zavaleného podzemného laboratória kde sa robia pokusy na ľuďoch?) a dvaja ľudia v nej. Žena sa prebudí v tomto neznámom priestore, netuší kde je a prečo tam je. Nájde pod posteľou muža, ktorý má na chrbte zvláštny mechanizmus. Hovorí že je tu už dlho a vonkajší svet nepotrebuje... väčšinou bezvládne leží na posteli alebo na zemi, konzumuje lieky a žena sa zatiaľ zúfalo snaží s tejto nočnej mory voľajak dostať... Ak vás takýto námet zaujíma, neváhajte, je to perfektné! ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně spíše průměrnější úlet. Vlastně se pořád nic moc neděje a být to o něco delší, začal bych se vyloženě nudit. Vysvětlení (nebo aspoň nápověda) prakticky žádný, ale na to už jsme u takových filmů zvyklí. Co opravdu stojí zato, je atmosféra, která je správně PP (paranoidní a psychedelická). Dle mého vyloženě pro fanoušky žánru. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, proč se tomu říká kyberpunk. Bylo to dívatelné, i když dost natažené a nebýt vzkazu / výkladu, který jsem si tam našel, tak dávám hodnocení mnohem nižší. Určitě to není pro každého. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Snad kyberpunk o ženě a muži uvězněných v podzemí. Muž je pasivní a žena se snaží odsud dostat. Nuda. ()

Reklama

Reklama