Reklama

Reklama

Skupina dětí se rozhodne natočit film o zombie. Když v noci točí na opuštěné železniční stanici, do projíždějícího vlaku narazí auto a vlak vybuchne. Děti katastrofu přežijí a v troskách auta najdou těžce zraněného učitele místní školy. Ten je z místa vyžene za pomoci pistole a se slovy, že pokud něco někomu řeknou, vojáci zabijí jak je, tak i jejich rodiny. Děti utečou ve chvíli, kdy se na místě neštěstí objevují první vojáci. Druhý den se otřesené děti dohodnou, že film dotočí, ale že nikomu neřeknou, že byly na místě neštěstí. Mezi chlapcem Joem a dívkou Alice vzniká náklonnost, které však brání jak otec Alice, tak i otec Joea. Otec Joea totiž obviňuje ze smrti své manželky, Joeovy matky, právě otce Alice. Joeova matka zahynula při jakési nehodě v místní továrně ve chvíli, kdy vzala za opilého Alicina otce směnu. Ve městě se začnou dít podivné věci. Mizí elektronické přístroje a ztrácejí se lidé, a to včetně šerifa. Ve městě se objevují vojáci, kteří s podivnými přístroji propátrávají okolí. Město a jeho okolí trpí výpadky proudu. Joeův otec Jack brzy zjistí, že vojáci provádí jakousi podivnou „pěší operaci“, a tak na velícího plukovníka jako zástupce šerifa udeří a chce znát odpovědi. Místo nich ho však vojáci zatknou. V té době se věcně opilý otec Alice pohádá s dcerou a vyhodí ji z domu. Následně, když mu dojde, co provedl, ji pronásleduje v aute po městě. Dojde k autonehodě, při které Alice unese neznámý tvor. Když se Joe dozví, co se stalo, je rozhodnut dívku najít. Tou dobou začínají vojáci pod záminkou požáru evakuovat město. Joe se vrací v doprovodu ostatních chlapců do města a tady se uprostřed chaosu a boje vojáků s příšerou snaží dívku najít... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Uživatel Han_Quintet smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Zrovna Baye bych jako přirovnání moc nepoužíval, protože u něj ty výbuchy nemají jiné opodstatnění, než že tam prostě jsou jako atrakce, kterou se má divák opájet. U Abramse jsou ovšem motivovány a lze v práci s nimi vypozorovat určitý systém: v M:I:III a Star Treku je spojována červená se smrtí, v Super 8 se - jak by se mohlo mylně zdát - nejedná o odkaz ke stylistickému postupu Spielberga (hlavně Blízká setkání třetího druhu), ale lenfs flares mají upomínat na to, že divák sleduje film.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Norzog: nj, to vím, ale tak či tak je to jenom prostředek pro jeho výrobu, ne přímo ten efekt :) Ale souvisí to spolu, to jo..

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Inirdin je ale (asi nechtěně) celkem trefně daboval názvem "Optical Flares", což je název pluginu (pro Adobe After Effects), který troufám si tvrdit Abrams dost využivá. Myslím, že s Abramsem dokonce často pracuje chlápek, který vlastně ten plugin vydal (Andrew Kramer)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

deadman93: mně to taky nijak extra nevadí.. Záleží hlavně na kvalitě filmu a eye-candy momentech, Super 8 to naneštěstí nevyplnil docela, ale Abrams jinak většinou nezklame

 (hodnocení, recenze)

já mám ty fleky rád.... asi sem divný...

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Stěžovat si na "fleky od světla" u Abramse je jako stěžovat si na exploze u Baye. It's not a bug, it's a feature.

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Enormita: Těm "flekům od světla" se říká - Optical Flares - (Jen kdyby to někoho zajímalo) Nevím proč ale v tomto filmu se mi to líbí i nelíbí...

Enormita

Enormita (hodnocení, recenze)

Nemôžem si pomôcť, ale pri pozeraní na SUPER 8 som mala pocit, že pozerám na "rodinný horor". Zvláštne, že som zistila, že i tento žáner v podstate dokáže existovať :) Prečo rodinný? Nuž, hlavne preto, lebo to emocionálne pôsobí doslova ako E.T., možno práve kamera ktorá je pre film použitá tomu dáva tento šat. Nehovoriac o partii detí, ktoré obdobne v človeku asociujú predstavu z filmu E.T., ale dosť už bolo porovnávačiek. Zhrniem to: HUDBA je úúúchvatná, strih obdobne perfektný a kamera (mno, nechápem, prečo Abrams všade tlačí tie jeho modro-fialové flaky zo svetla). Prvá kratšia tretina filmu pôsobí ako rodinná záležitosť (so scifi to v základe nemá nič spoločné), druhá tretina šlape ako hodinky, z filmu sa stáva horové-scifi ktoré nič neprezrádza (všetko utajené ako v Cloverfield, alebo v LOSTe, kde-tu sa niečo šustne, niečo zahučí, je všadeprítomné monštrum, ktoré máme možnosť vidieť iba ak ako jeho tieň, či letmý odraz v mláke na ceste, atď.). No a potom príde posledná tretina filmu a teda záver. Nuž otras !!! Mala som rovnaký pocit sklamania, ako tomu bolo pri závere vo filme "Kovbojové a Vetrelci!. Nuž zo **** hviezd som to dala dole na ***.

AndreyCSFD

AndreyCSFD (hodnocení, recenze)

TomikZlesa: možná proto, že je v tom filmu zainteresovaný můj nejoblíbenější režisér.

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

o to vic nechapu zajem o film ktery tocil muj neoblibeny reziser, ale stejne se na to podivam a pak hura vypoustet moudra

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Přoč se nic nesmí brát vážně? Všechno nemusí být komedie, či napěchované humorem a nadsázkou.

AndreyCSFD

AndreyCSFD (hodnocení, recenze)

Arbiter: Konkrétně ti to asi neřeknu, je to subjektivní pocit. Třeba LOSTi, ty se mi zdáli ubertrapní a navíc se brali smrtelně vážně, ale většině je děsně líbili. Zkrátka tenhle režisér není můj cup of tea.

AndreyCSFD

AndreyCSFD (hodnocení, recenze)

Abramsově režii asi nikdy nedojdu na chut. IMHO mu chybí nadhled a schází pokora.

 (hodnocení, recenze)

Paulie88moviesfanNorzog: taky souhlasím! i když jsem čekal od takové party možná něco víc.... rozhodně jsem se skvěle bavil... a ty zombie!!!!

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Dneska zhlídnuto a mě to náhodou bavilo, i lituju toho,  že sem an to nezašel do kina.. :)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

až taký skvelý film. zážitok som z toho nemal, možno som čakal viac..ale zas nenudil som sa .. scénky počas tituliek stáli za to) .. inak mojich 2*

Flakotaso

Flakotaso (hodnocení, recenze)

Slavný francouzský časopis Caahiérs du Cinema zařadil Super 8 na osmé místo v nejlepší desítce roku 2011 :)

zacharo

zacharo (hodnocení, recenze)

Mě osobně zaujala ta spielbergovská atmosféra ( pro mě lehce nostalgická ), kterou je celý tento snímek naplněn. Rozhodně nelituju! Příjemné podívání.

 (hodnocení, recenze)

*spoiler* po úmorném čekání jsem to konečně sehnal! a dokonce blueray 1080p - sice to má 15giga (pro někoho málo, pro mně moc), ale za tu kvalitu to stojí! zhodnocení filmu jednou větou: takový nasraný E.T co chce domů... líbilo se mi to dost a zkousl jsem i ten přeslazený konec - bylo to fajn. zvažuju jetsli tomu nedat 5* za to v titulcích u toho jsem se nasmál dost! Elle Fanning byla skvělá! *spoiler*

zoombiek

zoombiek (hodnocení, recenze)

Jen lehce? ;) Opravdová škoda toho konce. Neztratit tempo a nit, tak je to geniální film.

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Je pravda, že druhá polovina se lehce převrací do patosu ale jinak je to solidní snímka letošního roku.

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

MartinezZ: spíš Super 8 už většina lidí zkoukla DVDrip, kdo by chtel čekat pul roku že...navíc "výborný český dabing" At je Saxána jakákoliv sračka, lidi na to půjdou, převážně asi rodiče s dětma, anebo právě ze zvědavosti...Navíc Super 8 ničím neviniká...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

JIRKKA: Saxána je holt pro lidi v českých loužích a hájích známější značka než Super 8, nějaký Abrams a kdysi známý Spielberg. Nic naplat.

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Převzato z boxofficemojo.com.......Super 8 - hodnocení 67 % na csfd, vydělal v českých kinech za 7 dní - 86 tisíc dolarů,  Saxana a veletrh strašidel - hodnocení 12 %, vydělal v českých kinech za 3 dny - 270 tisíc dolarů.........komentář si radši nechám pro sebe.

MaRmARk0

MaRmARk0 (hodnocení, recenze)

Po dlhej dobe opat komentujem, pretoze od tohto filmu som ocakaval viac. Prva polovica nudna, natiahnuta, ako guma v trenkach a druha polovica (kde uz sa aj zacalo nieco diat) zas prehnane akcna, (doslova) vybusna... Celkovo keby ten film zRARovali a zostrihali na polovicu, mozno by to malo vacsie grady. :(

moviesfan

moviesfan (hodnocení, recenze)

Inirdin: Když je to hovadina, tak proč 72%? To bych si představoval třeba max. 40%, ale to je jedno. "Ženy" mají přes 70%, což je taky dobrý. Jinak Super 8 je podle mě vydařený kousek. Holt každý má jiný názor.

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

JIRKKA: Viděls to? VIDĚLS TO!? I kdybych film viděl v CamRipu nebo ve FullHD byla by to stejná hovadina. Tohle si zaslouží maximálně 72% a né hit letošního léta. Pokud si pamatuji Ženy v Pokušení byly taky na 1.místě v kinech a jaky mají hodnocení?

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

No proč chodit do kina na film na kterém je jediný koukatelný ten film ve filmu.

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Úplně náhodou jsem najel na boxofficemojo.com a koukám, Super 8 jako nejůspěšnější novinka v italských kinech a rovnou 1. místo. Mám dojem, že my a Italové a snad ještě Indie, jsou poslední státy, kde to šlo do kin. Jenže Talijáni narozdíl od Čechů do kina šli.

Související novinky

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Známe zápletku sedmých Star Wars?

Známe zápletku sedmých Star Wars?

21.07.2014

J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) je proslulý tím, že se snaží co nejdéle tajit zápletky svých filmů. Třeba o Super 8 jsme do premiéry nevěděli skoro nic a debaty o tom, kdo je… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama