Reklama

Reklama

Skupina dětí se rozhodne natočit film o zombie. Když v noci točí na opuštěné železniční stanici, do projíždějícího vlaku narazí auto a vlak vybuchne. Děti katastrofu přežijí a v troskách auta najdou těžce zraněného učitele místní školy. Ten je z místa vyžene za pomoci pistole a se slovy, že pokud něco někomu řeknou, vojáci zabijí jak je, tak i jejich rodiny. Děti utečou ve chvíli, kdy se na místě neštěstí objevují první vojáci. Druhý den se otřesené děti dohodnou, že film dotočí, ale že nikomu neřeknou, že byly na místě neštěstí. Mezi chlapcem Joem a dívkou Alice vzniká náklonnost, které však brání jak otec Alice, tak i otec Joea. Otec Joea totiž obviňuje ze smrti své manželky, Joeovy matky, právě otce Alice. Joeova matka zahynula při jakési nehodě v místní továrně ve chvíli, kdy vzala za opilého Alicina otce směnu. Ve městě se začnou dít podivné věci. Mizí elektronické přístroje a ztrácejí se lidé, a to včetně šerifa. Ve městě se objevují vojáci, kteří s podivnými přístroji propátrávají okolí. Město a jeho okolí trpí výpadky proudu. Joeův otec Jack brzy zjistí, že vojáci provádí jakousi podivnou „pěší operaci“, a tak na velícího plukovníka jako zástupce šerifa udeří a chce znát odpovědi. Místo nich ho však vojáci zatknou. V té době se věcně opilý otec Alice pohádá s dcerou a vyhodí ji z domu. Následně, když mu dojde, co provedl, ji pronásleduje v aute po městě. Dojde k autonehodě, při které Alice unese neznámý tvor. Když se Joe dozví, co se stalo, je rozhodnut dívku najít. Tou dobou začínají vojáci pod záminkou požáru evakuovat město. Joe se vrací v doprovodu ostatních chlapců do města a tady se uprostřed chaosu a boje vojáků s příšerou snaží dívku najít... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 127 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 260,1 mil. (NIRO)
  • Děj filmu se odehrává v roce 1979, konkrétně v červnu, čtyři měsíce poté, co Elizabeth Lamb (Caitríona Balfe) zemřela. (Sticks)
  • Steven Spielberg v roce 2006 během ceremonie pořádané institucí Academy of Achievement řekl, že iniciačním filmovým momentem v dětství pro něj bylo zhlédnutí snímku Největší představení na světě (1952), obzvláště pak tamní sekvence srážky vlaku a automobilu. Ve filmu Super 8, jenž představuje poctu rodinným dobrodružným filmům produkovaným v osmdesátých letech Spielbergovou společností Amblin Entertainment, příznačně veškeré dobrodružství začíná srážkou vlaku s autem. (JFL)
  • Film se jmenuje podle Super 8mm filmové kamery, na níž se ve filmu natáčí. (korndaddy)
  • V zombie filmu, který můžeme zhlédnout během závěrečných titulků, se objevuje budova s číslem 47. Číslo 47 je pro J.J. Abramse typické a objevuje se i v jiných jeho projektech, stejně jako zmíněné město Cleveland, které bylo jmenováno například také v seriálu Hranice nemožného (od r. 2008). (Scelleton)
  • Představitelé hlavních chlapeckých rolí dostali od štábu jako dárek kola, na kterých ve filmu jezdili. (Kacitr)
  • Elle Fanning (Alice) prozradila, že režisér J.J. Abrams volal přímo k ní domů, když získala roli ve filmu. Prý z toho byla natolik v šoku, že začala hlasitě křičet přes celý dům. (Kacitr)
  • Město, ve kterém se snímek odehrává, je pojmenováno po Abramsově matce Lillian. (272827)
  • V zombie hororu, který točí hlavní postavy filmu, pochází nákaza měnící lidi v zombie z továrny Romero Chemicals. Jedná se o odkaz na otce subžánru zombie hororů George A. Romera. (JardaBauer)
  • Elle Fanning (Alice) od castingu v březnu 2010 do začátku natáčení, které začalo o půl roku později, vyrostla o devět centimetrů. (Kacitr)
  • Čerpací stanice na okraji města se jmenuje Kelvin Gasoline. Dědeček J.J. Abramse se jmenoval Kelvin. (Kroup4)
  • Celý film provázela záhadná kampaň. Na oficiální stránce filmu byl postupně po jednotlivých klipech zveřejňován tajný dokument z oblasti 51, ve kterém můžete vidět vědce zkoumající monstrum a jeho kosmickou loď. (M.F.STUDIO)
  • Ani samotní herci nevěděli, jak vypadá "věc", která unikne z nákladního vlaku. Abrams ji pro ně pouze pojmenoval "Cooper". (Brousitch)
  • V počítačové hře "Portal 2" se jako bonus nachází interaktivní trailer k filmu. Hráč má v této atmosférické ukázce možnost prožít úvodní nehodu vlaku z vlastního pohledu až do tajemného otevření poklopu. (Neuge)
  • Na konci traileru se objeví řada písmen. Pokud si je pustíte pomalu, dočtete se: "scariest thing i ever saw". Když jste tato slova zadali do prohlížeče jako webovou adresu (www.scariestthingieversaw.com), dostali jste se na vzdálenou plochu, kde jste se přes příkazový řádek mohli dostat k audio souboru se zvláštním zvukem. Jednalo se o součást reklamní kampaně. (Kailo)
  • Záběry pro první trailer byly natočeny kameramanem Wallym Pfisterem samostatně v dubnu 2010, několik měsíců před natáčením filmu, které začalo v září 2010. Kameramanem filmu byl Larry Fong. (Pod)
  • J.J. Abrams a Steven Spielberg dokázali film udržet v utajení velmi dlouho. První teaser byl ukázán příjemně překvapeným divákům před promítáním filmu Iron Man 2 (2010) v březnu 2010. (ČSFD)

Související novinky

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Známe zápletku sedmých Star Wars?

Známe zápletku sedmých Star Wars?

21.07.2014

J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) je proslulý tím, že se snaží co nejdéle tajit zápletky svých filmů. Třeba o Super 8 jsme do premiéry nevěděli skoro nic a debaty o tom, kdo je… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama