Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně slušně zvládnutá sondička do fungování napravného zařízení pro mladistvé.Nicméně s originalitou to tady není až tak slavné a na podobné téma by se jistě pár dalších a výraznějších snímků našlo.Tady si sice také najdou silnější momenty,ale ve finále se nemůžu zbavit dojmu určité rozkolísanosti a nevyrovnanosti...60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ctkj?? (Rozuměj: Co to, kurva, je??) Další sociologická agitka o vině fuj, fuj, zlého systému, který nejprve vyprodukuje a potom nemilosrdně semele ubohé, nevinné děti, které ani nemrknou okem a podřežou vám krk, když se na ně škaredě podíváte? Který systém patologické sociopaty nevytváří? Když některému z takovýchto andílku "schválně" sedmkrát spadne na kudlu někdo z vaší rodiny, budete přemýšlet a) O jeho účinné nápravě a návratu do společnosti b) O trhání nehtů a lámání v kole. ? I takový Ghándí by neuroticky obtahoval b). Filantropové, v tomhle případě jděte do prdele! Takoví zmrdi si peklo na zemi zaslouží! ()

Reklama

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Trochu jiná variace na vězeňský film, ale princip je pořád stejný. Potěšilo mne obsazení protože výkony jednotlivých adolescentů se mi velmi líbily. Králem byl poprávu Butcher, který to zahrál tak, že ještě pořád uvažuju jestli ho vážně nevytáhli přímo z nějakého zařízení. A pointa vyplývající z filmu (tedy alespoň pro mě) ... řezat, řezat a zase řezat jinak to dřív nebo později začne smrdět vzpourou a nějaká resocializace je jen vytouženým snem některých strůjců systému. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Téda. Čo tí mladí herci v tomto filme ukázali, bolo úžasné. Po vzhliadnutí tohto filmu divák (ja teda áno) prestáva veriť v zmysel akýchkoľvek výchovných zariadení pre mladistvých, nehovoriac o väzniciach pre dospelých. Mal by byť premietaný povinne rodičom mladých delikventov , aby videli do čoho padajú ich deti a ako skončia keď zlyhajú rodičia, škola spoločnosť. Nič len surovosť, agresia bezcitnosť a ukrutná zvieracia pomsta. Vlastne neviem prečo zvieracia, len človek sa vie tak vyzúriť a a v amoku hrnčekom od kávy šalieť do druhého. Film udrží diváka v napätí do samého konca kedy vzbura mladých chovancov dáva už iba tušiť ako smutne to pre nich všetkých dopadne. Dávam viac ako 4 b. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

V podstate ničím objavná väzenská dráma preberajúca všetky známe klišé, vyčuhujúca zo šedivého priemeru len vďaka celkovému "omladeniu", kedy je väzenie nahradené polepšovňou pre mladistvých. Nevravím, že nie je na čo pozerať, technicky je to naozaj napínavá a surová dráma, takisto herci si svoj plat zaslúžili do poslednej vindry (keď to v Butchovi bublalo, tak naozaj budil rešpekt), no nejak si tí pankharti nedokázali u mňa získať toľko sympatií (snáď až na Maxa), aby som prestal fandiť tým "sadistickým" dozorcom a v podstate mi bolo fuk, či sa tam tí hajzlíci pozabíjajú alebo nie...6/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)
  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)

Reklama

Reklama