Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ctkj?? (Rozuměj: Co to, kurva, je??) Další sociologická agitka o vině fuj, fuj, zlého systému, který nejprve vyprodukuje a potom nemilosrdně semele ubohé, nevinné děti, které ani nemrknou okem a podřežou vám krk, když se na ně škaredě podíváte? Který systém patologické sociopaty nevytváří? Když některému z takovýchto andílku "schválně" sedmkrát spadne na kudlu někdo z vaší rodiny, budete přemýšlet a) O jeho účinné nápravě a návratu do společnosti b) O trhání nehtů a lámání v kole. ? I takový Ghándí by neuroticky obtahoval b). Filantropové, v tomhle případě jděte do prdele! Takoví zmrdi si peklo na zemi zaslouží! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Chlapci, ktorých by ste v skutočnom svete nechceli stretnúť. Ale v tom nápravnovýchovnom ich hádam aj začnete ľutovať. Každý sa tam dostal za niečo, a nie každému ten pobyt v zariadení pomôže. Film vlastne iba ukázal, že prežije len ten najsilnejší, že zlo plodí zlo a pomsta tam má vždy svoje miesto. No a tí "lepší" si to vždy odnesú. Adam Butcher skvelý výkon, veľmi uveriteľný. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů z prostředí nápravnejch zařízení pro mladý kretény. Nikterak vyčnívající, nijak moc vypovídající. Kdo viděl Klass nebo Ondskan, tak tohle je oproti zmíněným tak nějak horší, prázdnější. Nemá to vlastně žádný pořádný "finále" a v průběhu hodiny a půl se tu představuje pár klasickejch nešvarů těchhle míst - drogy, šikana, vyřizování osobních sporů (jak jinak, než ručně), znásilňování ... a nezřídka všechno končí hůř, než by asi všichni chtěli. Pro mě i tenhle film. Žádnej šok. 50-60% Nejlepší z filmu tak byl vyprávěnej/hranej příběh o sexy mamině. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Trochu jiná variace na vězeňský film, ale princip je pořád stejný. Potěšilo mne obsazení protože výkony jednotlivých adolescentů se mi velmi líbily. Králem byl poprávu Butcher, který to zahrál tak, že ještě pořád uvažuju jestli ho vážně nevytáhli přímo z nějakého zařízení. A pointa vyplývající z filmu (tedy alespoň pro mě) ... řezat, řezat a zase řezat jinak to dřív nebo později začne smrdět vzpourou a nějaká resocializace je jen vytouženým snem některých strůjců systému. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pravda příliš originální není, trochu mi svou existenciální bezvýchodností Alberta Camuse připomíná českou verzi Pasťáku (1968), ale i přesto jsem se neuměl ubránit zpětným vzpomínkám na pointy života těch delikventů, obzvlášť Davis mi utkvěl v hlavě, a tak to má být ne? Film přece chtěl, aby utkvěl v hlavě. 80% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, tak celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii New Brunswick. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)
  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)

Reklama

Reklama