Reklama

Reklama

Zlí hoši

Trailer

Obsahy(1)

Mick O'Brien (držitel Oscara Sean Penn) je šestnáctiletý problémový kluk, který nešťastnou náhodou zabije mladšího bratra drogového dealera jménem Paco Moreno. Je poslán do nápravného zařízení pro mladistvé, kde musí každý den bojovat o holé přežití. Mezitím Paco brutálně znásilní Mickovu přítelkyni. Když se to Mick dozví, hodlá utéct na svobodu a pomstít se. Po zdařilém útěku je však vrácen zpět. Do stejné polepšovny je následně umístěn i Paco, který myslí také na pomstu. Film je vyhrocen soubojem, jehož výsledek potvrdí, že k určitému polepšení v tomto případě opravdu došlo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu schematický až naivní pohled na vězení pro mládež a aktéry v něm. 1) Za zmínku stojí tarif trestných bodů ve věznici: smoking - 400, fighting - 700, gang activity - 1000, sexual harrasment - 1200, drugs/alcohol - 1500, running for the Fence - 2000._____ 2) V rámci přípravy na roli si Penn nechal narůst dlouhé vlasy, vytetovat vlka na paži, oblékal jako členové pouličních gangů, jezdil na noční hlídky s Gang Crimes Unit chicagské policie a jednou dokonce byl policisty omylem zadržen._____ 3) Nejzajímavější na filmu mi připadají pěkní kluci. 23letý podmanivě divoký Sean Penn (Mick) je doslova k sežrání. 21letý Esai Morales (drogový dealer Paco) byl trochu nevýrazný, ale i tak pěkný. 17letý charismatický Eric Gurry (spoluvězeň na cele Horowitz) se o šest let později vystudoval práva a svou slibně se rozvíjející hereckou kariéru opustil. 24letý Clancy Brown (blonďatý kápo ve vězení Viking) působil přiměřeně stejně jako Robert Lee Rush (černošský kápo ve vězení Tweety). Za hejno pěkných kluků přidávám hvězdičku._____ 4) Jazykové okénko. Dospělý chodí do vězení (prison) či do žaláře (jail), v USA oficiálně nazývaném penitentiary. Na mládež pak v USA čekají juvenile correctional facility nebo také youth reformatory. Taky tomu můžeme říkat prostě reform school. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film, kvůli němuž si S.Penn nechal na rameno vytetovat vlčí hlavu, je nepřikrášleným pohledem za zdi nápravného zařízení pro mládež. B.Conti k němu složil krásně naléhavou hudbu, jejíž variaci použil později v tématicky spřízněném snímku Kriminál se S.Stallonem. Pokaždé, když tento film vidím, vzpomenu si na jednoho bývalého žáka, který se po tříměsíční „ozdravné kúře“ v podobném zařízení vrátil zkrotlý jako beránek se slovy: „Příšerný, už bych tam nikdy nechtěl zpátky. A to jsem měl ještě štěstí, že jsem černej. Bílej tam totiž nemá šanci přežít!“ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film má jednu veľkú nevýhodu. Úvod je hrozne ťažkopádny, nezáživný a so slabo načrtnutými postavami. Divák sa hneď na začiatok dostane do zbesilej akcie pár grázlov, ktorí evidentne moc výchovy od svojich rodičov nepobrali. Efektná akcia, ktorá ale do hĺbky toho moc nepovie a rýchlo začne nudiť. Od nástupu do nápravného zariadenia sa však snímok najmä po dramatickej stránke výrazne zlepšil a dokonca tu divák má možnosť trocha hlbšie nazrieť aj do psychológie niektorých osôb (pekne sú rozobrané dve - Sean Pean a jeho spolubývajúci). Navyše sa konečne dostalo aj na atmosféru, ktorá miestami dokázala pekne zhustnúť. Nebol som však spokojný s vedľajšími postavami, miestami dosť naivné herectvo, skôr vyvolávajúce smiech ako dramatické vyžitie. Pobavil hlavne Clancy Brown, na ktorého už len letmý pohľad vyvolával kŕče v bruchu - fakt hrozný drsňák a vraj mladistvý... A tá scénka s rádiom to bolo čo? Totálne pritiahnuté za vlasy, veď na to by nenaletel ani retardovaný školáčik, pritom ako to bolo zahrané, no neviem, neviem.... veľmi nahlúpla naivita. Koniec našťastie so sebou priniesol veľké napätie, záverečný súboj medzi rivalmi bol chutný dezert, ktorý ma prinútil pridať ešte jednu hviezdu. 70/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Pěkně drsná záležitost. A maxidrsnej je tady Sean Penn. Pokaždý, když ho vidím ve filmu, mám pocit, že je schopnej udělat něco neočekávaně brutálního. A tady to dělá. Film je realistickej a věřím, že takhle to tenkrát v americkým pasťáku vypadalo a ani rvačka není stylu "ty teď jako bouchneš sem a já uhnu tam a pak to sjedem znova naostro", cejtil jsem ten pot a to úsilí. No mě se to prostě moc líbilo a basta fidli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pekne drsna zalezitost. K filmu mam vlastne jen jednu ani ne primo vytku, spis pripominku, proste to na me cely pusobilo, jak kdyz si pubertaci hrajou na dospely. Jinak film je hlavne vezensky drama, uvodni zhruba pulhodinova kriminalka o soubojich gangu je tu hlavne kuli seznameni se s postava. No a pak zacne perfektni vezensky drama se vsim, co k tomu patri, boj o misto sefa, utek, rvacky a podobne. To vse navic pusobi dost realisticky, pro nejakej optimismus tu neni misto a obcas je film taky pekne brutalni. A hlavne je celou dobu skvele napinavej. No a celymu filmu vevodi mladickej Sean Penn, kterej ani omylem nepripomina to vesely zhuleny hovadko z Ridgemont High, ale je tady pekne drsnej a za ostatnima pubertakama nijak nezaostava, i on je peknej parchant, takze mezi tu sebranku znasilnovacu, zlodeju a vrahu skvele zapadne. Z ostatnich snad uz stoji za zminku jen mladej Clancy Brown, kteryho si pamatuju hlavne z Carnivale. Sice film asi neni na cistejch 5*, ale me to fakt prijemne prekvapilo, perfektne bavilo a nakou vyraznou vytku tady nemuzu proste najit, takze tech 5* dam. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Sean Penn si nechal kvůli filmu vytetovat hlavu vlka. (Fenk)

Reklama

Reklama