Reklama

Reklama

Eric je mladý delikvent, jenž byl předčasně uvržen do nelítostného a zlověstného světa za vězeňskými zdmi. Každý den bojuje za svoji existenci a přežití v drsných podmínkách mužské věznice. Vedle toho jej výrazně ovlivňuje vztah ke svému otci Nevovi, muži, jenž většinu svého života strávil za mřížemi. Eric se s ostatními vězni učí, jak zvládat hněv a agresi a objevuje nové možnosti přežití. Život ve vězení však přesto stále skýtá řadu nebezpečí a nástrah. (claudel)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako som uz dlho vedel, ze vo Francii vznika filmovy hnoj /odborne sa to vola Studnarova Dcera 2011 a reziroval to Auteuil/ taxom sa presvedcil, ze hnoja je dost aj na Britskych Ostrovoch, tuna sa jeden vola Starred Up, po nasom Hvezda Kriminalu. Takze strucne : dej to nemalo, reziu tiez nie a prilis vela sa keca, nic sa dohromady nedeje, mlady Jack O´Connell /Eden Lake/ bol tu zbytocny, priserne prehraval a privela nadaval. Planoba, ruky prec od toho : 5 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Syrové drama z britského kriminálu nedostatečně zvýrazňuje svá hlavní témata (nekontrola vzteku, vztah otce a syna), která pak tolik nevyznějí. Připočteme-li k tomu jen načrtnuté, vlastně neznámé postavy (přičemž titulní nezvladatelně agresivní mladík by po většinu času zasloužil hlavně pořádně namlátit… i když by se tím nic nezměnilo), přes autenticitu místa tak snímek nedostává svým intencím. ()

Reklama

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Kde někteří vychvalují zajímavý námět, já vidím nevyužitý potenciál. Hvězda kriminálu k divákovi promlouvá především syrovými emocemi a násilím, které podle Davida Mackenzieho patří k dennímu chlebu irských vězňů. Mám však pocit, že kromě bojů, krve a nenávisti mohla být více zdůrazněna složka psychologická, která v aktuálním zpracování vyznívá spíše jako zbytečný a nepochopený diskurz. 7/10 [KVIFF 2014] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále linka otec/syn niekam vyústi, ale všetko predtým je iba otravne hrubé sledovanie nezaujímavých postáv basistických nímandov a ich potyčiek medzi sebou či s vedením. Ani postava psychológa, ktorý chce pomocť juniorovi, filmu nepridáva nič užitočné. Najslabšia z tuctu drsných väzeňských drám, ktoré si kedykoľvek spontánne vybavíte. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení z Velké Británie, ve kterém se režisér pustil do tisíckrát omílaného tématu života vězňů a přesto dokázal být v mnohém originální a výjimečný. Kvalita tohoto filmu vychází zejména z neskutečně dobře zvládnuté autentičnosti a skvělé atmosféry. Ano, v mnoha amerických filmech je vyobrazení kriminálů hrozně cool, ale ani zdaleka nevypadá tak syrově jako právě zde. Možná tomu pomáhá samotná zápletka filmu, kdy se nezbedný synáček snaží trumfnout svého kriminálem protřelého otce a dostává naloženo ze všech stran, nicméně hlavní podíl na tom mají skvěle vybraní hlavní hrdinové a zdařilý komparz. Moje hodnocení 80%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu Jack O'Connell si počas nakrúcania poranil ruku a musel stráviť deň v nemocnici. (ambron)
  • Natáčanie prebiehalo v slávnej väznici Crumlin Road na severe Belfastu, ktorá je od roku 1996 uzavretá a v súčasnosti slúži ako turistická atrakcia. Trvalo 24 dní, z toho 18 dní v kuse. (ambron)
  • Okrem záverečných titulkov nezaznie vo filme žiadna iná hudba. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama