Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

merigieren 

všechny recenze uživatele

dva kluci a příběh o otci, který ze záhrobí posílá dopisy. Pak ztřeštěná cesta po usa bez peněz, kde si na každým kroku musí připomínat berlínskou zeď, socializmus a divný vtípky na něj. Od půlky je tam i jedna kráska dík který se pohádají ale nakonec se sejdou u mostu. připadlo mi to děsně nepřirozený ... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Nebýt poměrně dojemného závěru, který dal filmu hlubší dosah, jednalo by se spíše o jednotlivé historky naskládané na sebe cestou po Americe, které některé byly šíleně vtipné, ale jinak jako celek to nedrželo příliš pohromadě. Ale na záběry z bývalé komunistické země se vždycky rád podívám. Úplně jsem zapomněl, jaký to bylo v tom komunismu bizarní. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi jedince vzdělané tak, že dokážu bez mrknutí oka ze sebe dostat nejméně dva rozdíly mezi USA a NDR. Vědom si těchto rozdílů jsem se těšil na zábavnou cestu dvou chudých východních Němců po amerických silnicích a ona se ta zábava nějak nedostavila. Skutečně jsem se smál jen dvakrát - při vydávání certifikátů o pravosti kusů Berlínské zdi a samozřejmě při jejich vystoupení v gay klubu. Jinak mne absolutně nebavilo sledovat ty hodné Američany, kterak dávají hladovým najíst, svezou je na motorkách a když je nejhůř, tak jim vnutí auto. Jsem rád, že jsou USA alespoň ve filmu zaplněné takovými dobrodinci, protože já jsem tam častěji koukal do hlavně pušky než bych se setkal s nabídkou pomoci. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý určitě prožíval pád berlínské zdi a socialismu trochu jinak. Tak třeba dva němečtí mladíci. Napadne je, že když je teď možnost volně cestovat na západ, tak že by chtěli vidět nejzápadnější bod světa, který se nachází v San Francisku. Bohužel peníze jim stačí jen na letenku do New Yorku, a tak je v Americe čeká asi nejdelší a nejzajímavější trip jejich života. Ono cestovat přes celé Spojené státy bez peněz není vůbec lehké a vyžaduje to především trochu odvahy, trochu správné drzosti, a hlavně docela velkou dávku štěstí. Film je vymyslen naprosto bravurně, bylo to zajímavé, bylo to atraktivní, bylo to vtipné, bylo to zkrátka fajn, s hlavními hrdiny jsem si tu cestu užíval, skoro jako bych tam byl s nimi. Tahle komedie srší zajímavými a vtipnými nápady a tvůrci scénáře si s dějem opravdu pohráli, například nápad prodávat kusy berlínské zdi v Americe byl geniální a originální. Samozřejmě ne vždy ale bylo hlavním hrdinům i divákovi do smíchu, veselejší chvíle střídaly okamžiky vážnější, ale tak to chodí i v životě, ne vždy je člověk v pohodě a je mu do smíchu. Celkově jsem s filmem maximálně spokojený a jsem rád, že jsem si našel čas na jeho zhlédnutí. Uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Sympatická road movie. Mé očekávání v německou verzi Road Tripu se nevyplnilo. Jde o poměrně inteligentní zábavu s pozadím temné doby komoušu. Ikdyž zde si to ti dva kluci v Americe po většinu času užívají, nakonec je minulost nějak zasáhne. Fajn scény při promítání dokumentu v kině a setkání se "skutečným" otcem na konci. Kamera si vyhrává a některé záběry Americké krajiny jsou fakt skvěle. Fajn hudební doprovod a krásná Alicja Bachleda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama