Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

petero 

všechny recenze uživatele

La Casa Muda potrebuje REMAKE ako soľ, pretože toto Uruguayské dielo je zvolenou formou, odohrávajúcou sa v reálnom čase, doslova nezáživným peklom pre diváka. Keď niekto nemá peniaze ani talent, nech radšej nič netočí. Už sa „teším“ na to, ako onedlho budú na BR vychádzať filmy točené mobilom od kadejakého odkundesa... USA REMAKE: Silent House (2011). ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Tento Tichý domček je zvláštny snímok. Na jednej strane máme divnú hlavnú hrdinku, ktorej síce nemáme príliš dôvod fandiť, ale dajme tomu... veľmi, ale preveľmi zvláštne správanie sa postáv... a dosť rozvláčne a nudné pasáže. Lenže na druhej strane tomu stále vládne výborná atmosféra a fakt, že tam niekde niekto/niečo je. Celému filmu dominuje zopár slušných ľakačiek a strety s tým niekým/niečím. Tie fungujú. Hoci na základe záverečnej pointy by sa dalo zamýšľať nad istými vecami (čo je z istého uhla pohľadu aj dobré), ako celok Silent House dokáže ponúknuť len hustú atmosféru a zopár dramatických momentov. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný případ hororu, který přešlapuje na hraně totální nudy a vynikající atmosféry. Je to totiž film asi o 5 větách, zbytek tvoří totální ticho a asi 3 výkřiky. Diváku vydrž to, těch 79 minut, že? Já se přiznám, že jsem u toho usínal. Mě to neskutečně nudilo a ještě víc mě naštval celý děj, který byl nejen minimalistický, ale především totálně mimo mísu. Absolutně jsem nepobral o co tam šlo a chování osob v první polovině filmu bylo pořádně trapný. Takže shrňme to asi tak, že tento horor stojí vyloženě na atmosféře a je jen na nás, jestli nás tato tichá atmosféra a čekání na lekačku odrovná nebo ne. Moje hodnocení nemůže být v žádném případě vyšší než 2 hvězdičky, protože zajímavý mi přišel jen konec, námět a kamerový filtr. ()

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film mě sral už od samýho začátku. Postarší taťka s dceruškou- žabkou jedou renovovat osamocený dům na prodej. Takže přijedeme navečer, obhlídneme ruinu (kterou by za ty slíbené dva dny nedala do kupy ani četa Ukrajinců), posadíme se do křesel uprostřed toho bordelu, hodíme přes sebe dečky a jde se spát. Realy? Natáčení na jeden záběr je taky strašná tvůrčí onanie. "Hele, jakej jsem mistr formy! Hele jak šikovně si vypomáhám náhodně postavenými zrcadly! No není to paráda?" Ne, není! A to je ještě všechno to utrpení zakončený pointou, která by mě totálně nasrala, kdybych už dávno nebyl v deliriu a nepřemýšlel nad tím, jak dlouho ráno pojedu na ultrazvuk břicha. :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Uruguayský snímek „Tichý dům“ je zajímavým experimentem, který tvůrcům docela vyšel. Snažili se o jediný záběr, což jim vyšlo jednoznačně, v případě hororu to vyšlo také, některé scény jsou opravdu děsivé a zapůsobí na diváka, jak by měly. Bohužel jsou tu i scény, které jsou tak trochu prázdné, což je dáno formátem, který holt nedovolil, aby v každém záběru bylo něco super. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)

Reklama

Reklama