Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Evidentně film s naprosto mizerným rozpočtem. Což by mi až tak nevadilo, ale tady je všechno špatně. Debilní kamera, která mě srala hned od začátku, herečka, které jsem nevěřil ani nos mezi očima stěží utáhne celej film. A jestli se u toho někdo lekl, tak to fakt nevím čeho. Celkově mi film přišel strašně utahanej, nudnej a zbytečně dlouhej. Tohle by se dalo narvat do 20timinutovýho kraťasu a ve finále by to mělo i větší efekt. Protože bezmyšlenkovitý pobíhání po baráku je fakt nuda. Takže i přes 86 minutovou stopáž je film dlouhej jako kráva. A konec? No čekal jsem něco jinýho, ale ono to je vlastně podle pravdy ( HAHAHA - a že takových filmů je ) takže je to psáno životem :-) Po titulcích je ještě další závěrečná scéna ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Febiofest 2011. Je to jasné. Horory španělsky hovořících národů jsou na vzestupu a ani tento uruguyajský přírůstek není výjimkou. Čeho si lze všimnout na první pohled je, že celý film je natočen v jediném záběru. Kamera je dokonalá a takovou mistrovskou práci s hudbou abys v hororu pohledal. Po celou dobu mě mrazilo v zádech a ve dvou místech jsem se doopravdy lekl. Prostě je to geniální a vrněl jsem u toho blahem. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný případ hororu, který přešlapuje na hraně totální nudy a vynikající atmosféry. Je to totiž film asi o 5 větách, zbytek tvoří totální ticho a asi 3 výkřiky. Diváku vydrž to, těch 79 minut, že? Já se přiznám, že jsem u toho usínal. Mě to neskutečně nudilo a ještě víc mě naštval celý děj, který byl nejen minimalistický, ale především totálně mimo mísu. Absolutně jsem nepobral o co tam šlo a chování osob v první polovině filmu bylo pořádně trapný. Takže shrňme to asi tak, že tento horor stojí vyloženě na atmosféře a je jen na nás, jestli nás tato tichá atmosféra a čekání na lekačku odrovná nebo ne. Moje hodnocení nemůže být v žádném případě vyšší než 2 hvězdičky, protože zajímavý mi přišel jen konec, námět a kamerový filtr. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je podľa mňa zbytočné hodnotiť kameru, herecké výkony alebo nedajbože nejakú myšlienku filmu, lebo jeho jediným účelom bolo vydesiť. Podľa môjho názoru sa mu to podarilo len spolovice, preto ho hodnotím ako čistý priemer. Žiaľ ho zabíjajú hluché momenty, keď tá holčina chodí s baterkou po dome a nedeje sa nič (najmä v prvej polovici). A keďže sa väčšina filmu odohrávala v tme, zatvárali sa mi oči. Párkrát som sa zľakol, to uznávam, ale tu to žiaľ končí. Čiže dalo sa, ale nie je to ani nič extra, čakal som rozhodne väčší nárez. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě měl odradit slogan - podle skutečné události. Pak jsem to měl vzdát, když se ukázalo, že kameraman má Parkinsona a není schopen udržet kameru chvíli v klidu. Nu a pak nastoupily komické scény, kdy přes slzy smíchu nebyl vidět obraz. Laura leze po domě, cosi hledá. Laura řve, slyšela rány. Laura se lekla, protože objevila mezi hrnečky holuba. Laura...měla chcípnout hned na začátku jako otec a byl by klid. A nezachránilo to ani potitulkové klišé, které bylo nakonec z celé té mizérie nejlepší. p.s. kdybych si znovu přečetl svůj komentář k remakeu, pak jsem si ušetřil čas... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)
  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)

Reklama

Reklama