Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Asociální šmírák vstupující bez pozvání do života druhých. Rozvleklost zápasící s přednostmi minimalismu, motivy šumící do ztracena (pistole) a solidní herecké výkony (podivín Trojan i zajímavá příčina jeho chvilkového roztání Kristína Turjanová). Psychologizace i vývoj postav nikterak přesvědčivý, ale jako panelákové drama s autorským vkladem si to pozornost zaslouží. Apropo, letový dispečer s podobnými sklony by při odletu partnerky klidně mohl záměrně vynechat první tři slova při pokynu: „Počkejte, až bude dráha volná..“ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa zbabraný záver, ale celkovo záležitosť o tom, že voyeurstvo, alebo po novom "stalking", sa nevypláca. Ja to isté stále hovorím našim príslušníkom, ktorí vždy v noci zaparkujú v uličke, aby tam akože sledovali ľudí a zabezpečovali verejnú bezpečnosť, ale aj tak pri tom furt zaspia. Inak film odvysielaný špeciálne pri úmrtí Jany Hlaváčovej, čo som nepochopil, keďže jej rola je dosť nepatrná. Každopádne Trojan stále veľký samec, ktorý si trúfol na vtedy ešte pozerateľnú Turjanovú a tá samozrejme ukázala všeličo, lebo však je to hééérečka, umelkyňa bez podprdy. ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Sugestivně podaná studie podivínského sebestředného psychopata, jehož mrazivě bravurně ztvárnil Ivan Trojan. Jen jsem příliš nechápal ty ženy, které takovému odpudivému týpku podléhaly, ale život koneckonců bývá často nepochopitelný. Různých vykonstruovaně působících momentů bylo ve filmu víc, celkově ale jde o zajímavý počin, i když na náladě asi nikomu zrovna nepřidá. Přesto je určitě přínosnější shlédnout takovýto psychothriller než všelijaké povrchní taškařice, kterými je zaplevelený současný český film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film se strašně moc chce tvářit jako psychologický thriller, ale jednotlivé postavy jsou stejně jen pouze karikatury. Nějak nechápu, proč by někdo měl vůbec milovat Trojanovu postavu, protože je prostě divná a divně se chová celou dobu. Nesnaží se na nikoho něco hrát, prostě je děsivý introvert neustále. Proč by mu měl někdo důvěřovat? Strašně mi to šustí papírem. Ale určitá atmosféra se tomu vzít nemůže. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a dnes velmi aktuální téma. Skvělé herecké obsazení. Prvky tragikomična v psychologickém filmu? - proč ne. Život je plný takových momentů. Ivan Trojan opět skvěle připraven na roli (konzultace s psychiatry ap.). Mé hodnocení: 84%. Viděno: (08.07.2011 - 46. MFF KV; 18.08.2011 - Lucerna/premiéra ČR). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ivan Trojan (Oliver) si napriek svojej bohatej filmovej kariére zahral v Slovenskom filme po prvýkrát. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama