Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

teutates 

všechny recenze uživatele

Križiacke výpravy ďalekej budúcnosti, kde svet ako ho poznáme dnes už neexistuje. Na Zemi vládne cisár a to naj. čo máme sú Ultramarines... bojové komando, ktoré nepozná strach a v mene cisára sa vrhá do spárov nepriateľa... ehm, ehem Kráľovstvo nebeske ma vzalo o čosi viac a rozhodne mi celkový dojem nekazila "animácia", neviem či sa to dnes vôbec tak dá v tomto prípade nazvať... 5/10. 2x bojový otčenáš, 1x šaman Ultramarines - rozpozná neposedné zlo no a domnienka cisárovej zvrchovanej moci chrániť svoje ovečky ďaleko svetelných rokov od domova... uúu exciting ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Svět Warhammeru bohužel neznám, a tady nějaké hlubší propojení s tímto univerzem scházelo. Jinak se totiž jedná v podstatě jen o tuctový film o elitním komandu likvidovaném nepřítelem. V případě tohoto animáku ještě musím srazit jednu hvězdičku za hroznou animaci postav. Chápu, že například co se týče účesů postav, 9 z 10 profi vojáků doporučuje ježka (ten desátý hlasoval pro holou hlavu), ale popravdě řečeno, tady jsem neměl prakticky žádnou možnost od sebe jednotlivé postavy rozeznat. Kromě zmíněných účesů měli všichni prakticky stejné rysy tváří a téměř stejné brnění. Ve finále jsem tak poznával jen medika v bílém a kapitána s mečem. Ale není to tak zlé, být tohle hrané nebo lépe rozhýbané, myslím že by to mohl být čistý průměr. ()

Reklama

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Animace z intra nějaké hodně staré (kolem r. 1999) roztáhnutá na 70 minut. Naporosto nezajámavá kamera, která jen podtrhuje nudné scény (buď někdo někam jde, nebo stojí a střílí). Příběh tak nehorázně hloupý a předvídatelný. Prostě ubíjející film,u kterého dopředu víte co se bude dít a ono se to pak děje strašlivě nudným způsobem, s vizuální stráknou, kterou dokáže překonat počítačová hra renderovaná v reálném čase (pravděpodobně přeháním, ale na animace v posledních CoD se kouká lépe). Jediné co se dá vyzvyhnout je samotný svět W40, který by za pořádné zfilmování jistě stál, a možná ještě snaha a odvaha vytvořit "komunitní" film (s asi dost omezeným rozpočtem) - proto 2* (jinak 1*) P.S.: asi bych si uměl představit film animovaný pomocí figurek z W40, který by vypadal lépe. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jsem náročná, když v 21. století chci, aby animovaný film byl animací kvalitnější, než s čím se setkáváme u počítačových her? Protože kvůli tomuto nároku si nemůžu užít atmosféru, která by z téhle krvavé řežby čišela. A jelikož absolutně nevím, co za hru bylo předlouhou (ani nechci), takže nevím, odkud se ty primabaleríny vzaly, co jsou pořádně zač a kdo byl jejich císař. Oni mi to za celou dobu nebyli schopni říct, takže se s nimi nekamarádím. Omlouvám se všem, kteří mají hru rádi, a film se jim líbil. Jak říkal Verbal, je to na mě asi málo gay. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O Warhammer som už niečo počul, ale stále viem velmi málo.S toho vyplýva, že asi nebudem fanúšikom sveta Warhammer ako väčšina čo to už videla, ale mám rád tento typ animákov.Čo sa týka Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie, tak môžem len odporučiť.Rozhodne je to dobrý sci-fi masaker.Prekvapila ma celkom slušná atmosféra a taktiež hudba, dabing hercov či animácia, len je škoda, že sa to asi nikdy nedostane na veľké plátna a že to ma len 70 min.Chcelo by to ešte vylepšiť a hlbšie prepracovať charaktery postáv, ale v tom animáku na to nieje čas.Hneď zo začiatku odlietame v sprievode Mariňakov na planétu, kde je čoraz viac a viac hustejšie a zaujímavejšie a potom koniec.Takže tempo filmu je rozhodne našlapané, ale ako som spomínal chcelo by to ešte vylepšiť/obohatiť.Škoda, mohla by to byť ešte väčšia pecka ako to je. 70% - 3* ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama