Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (181)

plakát

DREAM TEAM – Mistři dílny (2022) (pořad) 

Úporná snaha o originalitu končí absolutně pohřbeným potenciálem. Přes zajímavé téma celé show, nefunguje zhola nic. Po pár dílech je jasné, že jediné zajímavé je zadání a hodnocení a nemá smysl sledovat špatně natočený chaos uprostřed. Při stopáži dílu přesahující hodinu je to trapný pokus o vlastní tvorbu.

plakát

Batman (2022) 

the Batman je temnější a syrovější, než jsme byli doposud zvyklí a zaujme především hutnou atmosférou. Ponuré detektivní vyprávění a nová stylizace Batmanovi sluší. Vizuálně zajímavý film, má bohužel řadu nedostatků, které celkový dojem kazí. Škoda neúprosné délky filmu - 3 hodiny jsou příliš. Robert Pattinson je přesvědčivý Batman, ale už ne tak dobrý Bruce. Obsazení Alfreda a Seliny také úplně nesedlo.

plakát

40 let panic (2005) 

133 min. verzi sestříhat o 40 minut.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Kombinace fantasy pohádky a intrikánské telenovely mírně okořeněná brutalitou a softpornem je čirou esencí seriálového zla a promyšlený atak na divákovi nejnižší pudy. Právě proto si seriál vytváří u diváků rychlou latentní závislost, právě proto je tak koukatelný. Na zážitku mi ubírá jen to televizní zpracování, kdy místo výpravného fantasy dobrodružství ve stylu Pána Prstenů zažívám jen lepší seriál, jehož komornost občasné rozostřené cgi pohledy na reálie nezachrání.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Očekával jsem nekonečné patriotské drama, ale místo něj film nabízí povedený mix retro akce a humoru. Přirozenost s kterou vážné dramatické scény přechází v humor, který si v ničem nezadá s Rychle a zběsile 5 a 6 je kouzelná. Inspirace akčňáky 80. a 90. je někdy až moc zjevná, ale proč si nepřipomenout to dobré. Celkově je na dnešní poměry osvěžující oddechovou záležitostí pro milovníky akce. Jediné co mi výrazněji vadilo, byly nepřesvědčivé CGI scény (hlavně přelety vrtulníků) a obsazení dcery hlavního hrdiny.

plakát

Nevědomí (2013) 

Zbytečný film s předvídatelným dějem a perfektním zpracováním. Problém je že sci-fi prvky na kterých mnohdy stojí celé filmy (např. Moon) jsou zde kombinovány takovým způsobem, že zbyde víc otázek než odpovědí. Zásadní dějové momenty jsou umožněny buď demencí lidí nebo hloupými nedostatky pokročilé techniky. Jediné, co film zachraňuje jsou nádherné futuristické designy a rozpočet, který umožňuje jedinečné vizuální potěšení.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Film se snaží navodit iluzi, že se jedná o poctu retro videohrám a počítačovým hrám vůbec. Místo sofistikovaného příběhu z videoherních světů se jedná o běžný dětský animák z lízátkové země, kde se čas od času objeví něco/někdo ze světa her. Cítil jsem se nepříjemně oklamán, obzvláště, když celý film působí dost "holčičím" dojmem. Hrdinové se chovají ztřeštěně, takže děj občas nedává smysl, cukrové království působí monotonně, ale dětem se film bude patrně líbit. Lehkým překvapením byl emotivní a částečně překvapivý závěr, i když mám pocit, že jeho kvalita těží z bídy celého filmu. český dabing je fajn a hlavní hrdinka roztomile hláškuje. Pro děti super, na dospělého diváka je film příliš infantilní a lákadlo retro her je vyslovený podvod.

plakát

Taxi 4 (2007) 

Tentokrát se bílé taxi do děje moc nehodilo, relativně úspěšná značka francouzských krimi komedií však ano, tak bylo taxi i s řidičem odsunuto do pozadí. Skoro jsem měl pocit, že Daniel i s taxíkem jsou takovým rodičovským dozorem, který dohlíží na dětskou hru na policajty a lupiče.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Nezáživný televizní film, lákající na nadávající cikáňata. Bastardi by mohli být hutným dramatem nastavující zrcadla společnosti, chtějí být cool drsná podívaná, která vás nenechá klidné ale jsou vcelku nudní a nezajímaví, plní trapně napsaných a zahraných scén a nechtěného vtipu. Člověk by to chtěl filmu i odpustit, protože vypadá tak nezávisle, nízkorozpočtově, ale pak si uvědomí, že film je o ničem a spíš než seriál z produkce ČT připomíná Ordinaci v růžové zahradě.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Snad nejnudnější díl série... první 2/3 se neděje víceméně nic zajímavého, pravděpodobně jde jen o to aby se divák znova sžil s postavami a jejich problémy... bohužel je to spíš přehlídka nechtěné vtipnosti. Závěrečná bitva včetně překvapivých zvratů předchozí nezajímavost filmu nezachrání, navíc bitva upírů a vlkodlaků s přístupností pro malé děti opět působí trochu legračně. Rozbřesk - 2. část je film především zbytečný (z Rozbřesků mohl být krásně jeden film) a uměle vytvořený, z čehož plyne spousta problémům, kvůli nimž je to pro nefanouška takřka nakoukatelný.