Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlockův úhlavní nepřítel Jim Moriarty kdysi slíbil, že geniálního detektiva zničí. A nyní je zpět. Tento génius zločinu se během jediného dne dokázal vloupat do tří nejstřeženějších míst v Británii, při pokusu o krádež korunovačních klenotů v londýnském Toweru byl však dopaden policií a čeká jej soud. Soud, k němuž je Sherlock Holmes předvolán jako svědek obžaloby. Sherlock tuší, že to vše musí být nějakým způsobem součástí Moriartyho ďábelského plánu, nemá však příliš na vybranou než vstoupit do mediálního šílenství, jež tento proces století doprovází. Takový je začátek smrtelně nebezpečné hry, která nakonec Sherlocka přivede až na okraj střechy nemocnice sv. Bartoloměje. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohí považujú prvú časť z 2. série za vrchol, pre mňa je ním jednoznačne Reichenbašský pád. Neuveriteľné, čo so mnou táto časť spravila za jeden a pol hodiny. Geniálne, bez chyby. Či už dej, jednoduchá a zároveň zložitá a prešpekulovaná zápletka, fantastické výkony postáv v dychberúcom psycho súboji Sherlocka s Moriartym. Inak, nebudem porovnávať postavu Moriartyho s Jokerom v podaní Heatha Ledgera, ale je to jedna z najdokonalejších záporných postáv, aké som kedy videl. Toto bol jednoducho majstrštyk. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda ,ktorá mimoriadne naserie die-hard fanúšikov pôvodného konca jednej z najintelektuálnejších literárnych postáv modernej éry. Už tu o tomto filme bolo povedané a napísané dosť ,preto budem veľmi stručný. Niekomu sa môže toto dielo zdať ako prznenie pozostalosti Sira Arthura Conana Doyla s prepisovaním jeho pôvodnej dejovej linky. Lenže doba sa zmenila a tak to potrebovalo niečím ozvláštniť. A tou osobitou zmenou bolo práve zvýraznenie Andrewa Scotta aliaz "pána M" a jeho herecký výkon plus úplná šialenosť je absolútny strop v oblasti herecký výkonov ( Miestami mi to prišlo až desivé ). Viac o tom nemusíte vedieť ,pretože tu dostanete milión šokov ako na nejakej šokovej terapii ,ešte viac zvratov ,chaos ,rozuzlenia, nové prípady...jednoducho všetko. Môj osobný favorit ,u ktorého ale nevyzradím prečo. Bolo okolo toho veľa kecov a ešte viac budete mať ,keď dáte na moje slovo a dopozeráte sa až sem. Teraz mi ostala len jediná otázka... /SPOILER/.........................................................................................................Ako dokázal Sherley sfejkovať svoju smrť?...Známka: S ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

----- "Tak se to dělá, když chceš lidem vnutit velkou lež. Obalíš ji pravdou, aby to snáze spolkli." ----- Jeden z TĚCH příběhů, které dávají vyšší smysl všem imaginárním světům pohyblivých obrázků ... a dávají život - či dokonce propůjčují nesmrtelnost jejich hrdinům i antihrdinům. P.S.: V průběhu děje kromě jiného uvidíte, která z žen - kromě TÉ ženy ... víte přece, o kom je řeč - zaujímá pevné a vpravdě nezastupitelné místo v Sherlockově životě. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"And honey, you should see me in a crown." I po více než 10 letech mě z téhle epizody příjemně mrazí. I když víte, jak to dopadne, má to úžasný spád a můžete se dívat pořád znova a znova. A když vás Andrew Scott okouzlil na poprvé, tak si pamatujete téměř všechna jeho slova, a právě zmíněná věta předtím je pro jeho postavu tak typická, že ho vidím, jak tu větu úplně prožívá. Moc nepomáhá, že český dabér je také dabér Spongeboba :D jednoznačně nejlepší epizoda celého seriálu a velkolepé finále. Co přišlo potom už, bohužel, nebylo ono. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ určite najlepšia epizóda a vrchol prvých dvoch sérií. Postava Moriartyho nedostala doposiaľ veľa priestoru, tu sa to však vynahradilo. Prvýkrát sa vizuálne objavil až v 3. epizóde 1. série. Vtedy mi ale neprišiel ako príliš geniálny a temný záporák. Tu sa ale všetky moje dojmy z neho zmenili. Postava dostala dostatočný priestor na ukázanie charakteru a Andrew Scott ju zahral bravúrne. Dokonca to bola postava, ktorá dokázala preľstiť a šokovať aj samotného Sherlocka spolu s divákmi. Takže fantasticky zahrané, hudba skvelá, napätie skoro furt, super atmoška. Koncept je síce otrepaný a pre niekoho to môže byť aj klišé, ale ja mám takéto obraty príbehu rád a nevadí mi to (aj keď sa to stáva v sériach dosť často). Uvažujem či by nebolo lepšie takýmto spôsobom ukončiť rovno celý seriál. Nemusel by sa však skončiť 2. sériou, kľudne by sa toto grandiózne finále mohlo odohrať o pár sérií neskôr. Ale keby sa to celé skončilo Sherlockovou smrťou (bez oživenia), bolo by to viac údernejšie. Áno, viem, že je to inšpirované knižnou predlohou, ale seriál "Sherlock" robí oproti nej veľké zmeny. Častokrát príbehy z kníh adaptuje a vykladá úplne iným štýlom, rovnako je to napríklad aj u poňatí tejto epizódy. Preto aj koniec by mohol byť iný. Jedinú výhradu mám voči miernemu pochybovaniu inšpektora Lestradea, pretože predchádzajúca epizóda sa odohrávala pomimo hlavného príbehu, a tam bolo jasne dokázané, že Sherlock nemôže byť podvodníkom. A Lestrade sa v nej účastnil. P.S.: Dúfam, že Sherlockovo prežitie vysvetlia uveriteľným a premysleným spôsobom. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) zmiňuje Česko ve větě: "Pěkné psací potřeby. České." (V původním znění: "Nice stationery. Bohemian.") (Weasley)
  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)

Reklama

Reklama