Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlockův úhlavní nepřítel Jim Moriarty kdysi slíbil, že geniálního detektiva zničí. A nyní je zpět. Tento génius zločinu se během jediného dne dokázal vloupat do tří nejstřeženějších míst v Británii, při pokusu o krádež korunovačních klenotů v londýnském Toweru byl však dopaden policií a čeká jej soud. Soud, k němuž je Sherlock Holmes předvolán jako svědek obžaloby. Sherlock tuší, že to vše musí být nějakým způsobem součástí Moriartyho ďábelského plánu, nemá však příliš na vybranou než vstoupit do mediálního šílenství, jež tento proces století doprovází. Takový je začátek smrtelně nebezpečné hry, která nakonec Sherlocka přivede až na okraj střechy nemocnice sv. Bartoloměje. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

----- "Tak se to dělá, když chceš lidem vnutit velkou lež. Obalíš ji pravdou, aby to snáze spolkli." ----- Jeden z TĚCH příběhů, které dávají vyšší smysl všem imaginárním světům pohyblivých obrázků ... a dávají život - či dokonce propůjčují nesmrtelnost jejich hrdinům i antihrdinům. P.S.: V průběhu děje kromě jiného uvidíte, která z žen - kromě TÉ ženy ... víte přece, o kom je řeč - zaujímá pevné a vpravdě nezastupitelné místo v Sherlockově životě. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohí považujú prvú časť z 2. série za vrchol, pre mňa je ním jednoznačne Reichenbašský pád. Neuveriteľné, čo so mnou táto časť spravila za jeden a pol hodiny. Geniálne, bez chyby. Či už dej, jednoduchá a zároveň zložitá a prešpekulovaná zápletka, fantastické výkony postáv v dychberúcom psycho súboji Sherlocka s Moriartym. Inak, nebudem porovnávať postavu Moriartyho s Jokerom v podaní Heatha Ledgera, ale je to jedna z najdokonalejších záporných postáv, aké som kedy videl. Toto bol jednoducho majstrštyk. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhoduju se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Už jen proto, že nakonci mi hlavou zuřivě šlo (jo, přiznávám, říkala jsem to nahlas a třásla přítelovým ramenem jak pominutá): ,,Další díl! Dalšíííí dííííl!!!" Pravda je taková, že tam na mě bylo až moc Moriartyho... já nemám ráda, když se mým oblíbeným hrdinům ubližuje :-))) a taky taková, že až když teď konečně dostal Moriarty dost prostoru, tak jsem konečně dokázala ocenit toho herce, co ho hraje, protože je to paráda. Předtím mi jeho pojetí role vždy připadalo spíš k smíchu než abych cítila obavy. Zápletka skvělá, role Katherine Parkinson z ajťáků na facku ;) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální, granciózní, a naprosto dokonalé. Opět jsem se bál, že finále druhé série bude pro mne spíše zklamání jak by mohli tuto sérii završit, ale ono zase ne. Mít nízké očekávání na seriál Sherlock se spíše obrací k dokonalosti. Asi to budu dělat častěji. Tento poslední díl byl prostě dle mého dokonale propracovaný svou geniálností vůči celému principu. Pro někoho zároveň neoriginální pokud viděl druhého Sherlocka s Downey Jr., ale tento seriál je kouzelný v tom, že i když jsem film viděl hodněkrát, i přesto mne tato epizoda dostala. Prostě dokonalé. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dorazil jsem závěrečný díl druhé série a jasně se mi potvrdilo, že "baskervillská" epizoda byla nešťastným úletem a první i třetí části to zbytečně kazila. Jim Moriarty se tentokrát pořádně odvázal, zamíchal kartami a tvůrci si tak nadělili skvělou příležitost, jak dostat do příběhu potřebné tempo i atmosféru, přidali i humor a napětí a výsledek byl jasně na plnou palbu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) zmiňuje Česko ve větě: "Pěkné psací potřeby. České." (V původním znění: "Nice stationery. Bohemian.") (Weasley)
  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)

Reklama

Reklama