Reklama

Reklama

Sherlock - Série 2 (2012) (série)


Psisko baskervillské (S02E02)

(epizoda)
  • Česko Pes Baskervilský (více)

Obsahy(1)

Sherlock právě vyřešil případ, ale to bylo ráno. Nutně potřebuje další, jinak jeho mysl vybuchne jako raketa na startovací rampě. Situace je natolik kritická, že se začne pídit po svých tajných zásobách cigaret, nakonec ale přeci jen zazvoní spásný zvonek. Malý Henry Knight byl před dvaceti lety svědkem násilné smrti svého otce, který byl nedaleko jejich domu v Dartmooru roztrhán na kusy děsivým monstrem. Nyní je Henry dospělý a je přesvědčen, že na blízké vojenské základně Baskerville šlechtí zmutovaná zvířata. Sherlocka jeho teorie zjevně neohromují a o případ nejeví zájem. Až do chvíle, kdy Henry pronese slovo psisko. Nevyzpytatelný detektiv mění názor a rozhodne se s Johnem vyrazit na místo, aby záhadě přišli na kloub. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavá adaptace původního díla, které zná snad každý, ovšem trochu mi ji pokazily dvě na můj vkus až příliš krkolomné věci - náhoda se světélkujícím králíkem a P.S.I.S.K.O.... Opravdu přitažené za vlasy. Jinak to ale je po všech stránkách povedená hříčka s úplně jinou atmosférou, než jakou měly předešlé epizody. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší díl nejen této série, ale i celého seriálu, což je škoda. Zpracováno je to sice opět výborně (jak taky jinak), ale mě ta zápletka s tou tajnou základnou prostě moc nezaujala. Začátek a finále jsou sice vynikající, ale jinak je to asi i nejslabší Pes baskervillský vůbec. Nesmí vás ale ani napadnout, že je ta epizoda špatná, to ne, pořád je to vysoký nadprůměr s několika opravdu, ale opravdu velice dobrými nápady. 85%. ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až tak na pátý šestý pokus oceňuju úžasnej storytelling. To byla ještě doba, kdy Gatiss s Moffatem dokázali umně podat a odvyprávět detektivní zápletku - doba, kdy slepé/matoucí momenty sloužily jako prostředek pro budoucí divácký wow efekt, a skutečně měly význam pro závěrečná vysvětlení. Hounds of Baskerville je navíc prošpikovanej perfektníma epizodkama, z nichž vyčnívá U.M.Q.R.A. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezastírám... rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Když jsem díl viděla poprvé, tak to pro mě bylo zklamání. Přiznávám, že knihy A. C. Doyla jsem nikdy nečetla a neznám nic víc, než jen strašidelný příběh o psu baskervillském, který mě jako dítě fascinoval a jehož adaptaci jsem si nikdy v tv nenechala ujít. Poprvé mi vůbec nesedlo to moderní pojetí, to sterilní prostředí laborek jsem vnímala mnohem víc, než tajemná blata... nebo rokli, chcete-li. Teď po opětovném vidění můžu říct, že díky tomu, že jsem na to byla připravená, jsem si díl mohla mnohem více vychutnat. ;) Co je na tomhle díle fajn, je větší prostor daný Lestradovi - ke dvoum sympaťákům se přidává třetí. A mimochodem... ten pes je prostě udělanej blbě. Když už jde vidět, tak víc než strach vzbuzuje pobavení. A to je škoda. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4*, ale hodně slabé. Celé mi to přišlo takové... roztahané, neucelené a v porovnání s předchozím(i) dílem(y) dost bez síly diváka vtáhnout. Nápady tam byly suprové, ale takové dost nevyužité nebo divně zpracované. Bohužel to bolí o to víc, že zrovna Pes Baskervilský je legendární Sherlockovský příběh s vlastními dřívějšími adaptacemi a u tributu věnovanému takhle slavné předloze bych čekal o dost víc. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Holmes (Benedict Cumberbatch) pronese známý výrok z povídky "Znamení čtyř" Arthura Conana Doylea: "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější.“ Dr. Watson (Martin Freeman) ho poté nazve Spockem. Spock použije stejnou hlášku ve filmu Star Trek VI: Neobjevená země (1991). Cumberbatch si rok poté zahrál v nové verzi Star Treku (2013). (Lorge)

Reklama

Reklama