Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dramatických událostí ze závěru poslední epizody uplynuly dva roky. Víme jen tolik, že Sherlock žije. Vrhl se ze střechy nemocnice sv. Bartoloměje, a přesto žije. Pro svět ovšem zůstává mrtvý. Vyrovnat se s jeho smrtí bylo těžké především pro Johna Watsona, nyní se ale zdá, že konečně dokázal obrátit list a posunout se v životě dál. Jeho znovunalezený klid nemá mít ovšem dlouhého trvání. Londýnu hrozí masivní teroristický útok, jehož odvrácení si žádá Sherlockova génia. Detektiv vstává z mrtvých, k jeho překvapení se věci ale nevyvíjejí tak, jak si představoval. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock je zpátky ... se všemi svými nanejvýš osobitými a neobyčejně sympatickými výstřelky. Nicméně život šel dál ... po celé dva dlouhé roky, kdy se vyskytoval mimo Londýn. Taktéž Mark Gatiss, Steven Moffat a Steve Thompson nezaháleli, když s trochou zlomyslnosti rukou společnou a nerozdílnou pozměnili Sherlockův mikrosvět ... a svou cílevědomou, maličko destruktivní činností tak stvrdili platnost onoho okřídlené rčení o řece, do jejíchž vod dvakrát nevstoupíš. Ovšem milý detektiv dle očekávání nezaváhá a zpřetrhané nitky navazuje po svém, což nezúčastněný divák zajisté ocení - ani zbrusu nová, správně komplikovaná zápletka s několika specifickými odbočkami a drobnými úlety nezůstává pozadu, bez mrknutí oka snese srovnání se všemi předchozími ... a mně nezbývá než konstatovat, že Země se sice pootočila, ale Sherlock taky nezůstal stát na místě - tudíž nevidím nejmenší důvod k jakýmkoli výhradám či pochybnostem, které by se týkaly oběžné dráhy Země či snad přímo osobnosti ústředního hrdiny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U sledování první epizody třetí série jsem měl po celou dobu neodbytný pocit, že tvůrci příliš tlačili na pilu. Podle ohlasů diváků se humor ujal, takže s ním v žádném případě nešetřili, a to byla trochu škoda. Měl jsem dojem, že se dívám na komedii lehce říznutou detektivkou, opakované krkolomné vysvětlování Sherlockovy nesmrti mě otravovalo a myslím, že má Mark Gatiss štěstí, že je Annie Wilkes jen fiktivní postavou. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadstandardní rozjetí 3.série, především díky různým úhlům pohledů a vysvětlování Sherlockovy "smrti". Nevím, co všichni mají, když tu melou, že už další díly jaksi vycházejí z původního konceptu a jsou tématicky jinde..Mě naopak přijde, že dialogy, pointy a i herecká soudružnost herců je stále lepší, navíc i lehounká změna v povahovém rysu u Sherlocka (víc lidskosti a emocí) je jenom do plusu..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V lecčems bych souhlasil s uživatelem gogos. Úvodní díl třetí série divákovi nabízí hned několik vysvětlení, jak proběhl závěr Reichenbachu, nabízí upgradované zpracování ve formě více slo-mo záběrů (v celku to bylo tímhle efektem předimenzované) a samotné zapasování fandů, kteří sdíleli hashtagy (?). a koumali všemožné konspirace. Jediné tři body, které bych úvodu třetí série Sherlocka vytknul. Samotný děj o Guyi Fawkesovi je chytrý a zapadá do sebe jednotlivými dílky v průběhu jako mozaika. Špičkování mezi Sherlockem a Watsonem zůstalo a díky konci Reichenbachu bylo v tomhle díle asi nejintenzivnější. Naposled dostal Sherlock od Watsona takovou sodu ve druhém díle druhé série. Já jsem s návratem spokojený. V co však doufám, tak je to, že tvůrci upustí od toliko užívání slo-mo záběrů a vyhrají se raději s jinými atributy seriálu. "Remember, remember, the fifth of November..." 80% ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě asi zatím nejhorší díl z řady Sherlocka. Pro tvůrce příliš obtížný úkol navázat na dost ošemetný závěr posledního dílu druhé série. Díky tomu došlo na zdlouhavé vysvětlování, udobřování, které naštěstí vynahrazoval skvělý humor. Nebyl zde prostor pro nějaký kule rvoucí případ a tudíž detektivní podtext působil docela jednoduše, se spoustou pofiderné logiky. Asi jsem moc namlsaný předchozími díly......7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Miesto, kde sa natáčala táto epizóda (metro, ktoré malo vyhodiť do vzduchu parlament vo Westminstri) sa v skutočnosti nachádza vo West Hampstead a nebola to ani časť nedokončeného metra, ani nepoužívaná stanica Bull & Bush. Štáb nezohnal naozajstný vlak, a tak si musel zostrojiť vlastnú repliku vozňa District Line, aj keď interiér je z vlakov Jubilee Line. Milovníci londýnskeho metra však v tejto časti našli ešte viac ako 15 nedostatkov. (JOZZZKO)
  • Pri natáčaní tejto epizódy nakrútili aj zopár falošných scén o tom, ako Sherlock (Benedict Cumberbatch) prežil pád, a to kvôli davom ľudí, ktorí boli pri natáčaní. Hercovi sa tento nápad veľmi pozdával, a tak navrhol, aby mal Moriarty (Andrew Scott) počas jednej scény na sebe jeho kabát. Tiež vznikla falošná scéna, kde sa Moriarty srdečne rozpráva s Mycroftom (Mark Gatiss). (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama