Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život přináší události radostné i neradostné a zřejmě jen málokdo by zpochybnil, že svatba jednoznačně spadá do první z jmenovaných kategorií. John a Mary se rozhodli vstoupit do manželského svazku a paní Hudsonová ohlašuje konec celé jedné éry. Pro Sherlocka to ovšem znamená, že bude nucen čelit dosud největší výzvě svého života – musí zvládnout proslov ženichova svědka. A přednést ho před skutečnými lidmi, kteří mu budou opravdu naslouchat. Co se může stát nejhoršího? Třeba to, že se mezi svatebčany vyskytne někdo s vražednými úmysly. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno souvisí se vším ... zejména je-li nablízku Sherlock. Na to už jste si asi zvykli - ale v tomhle případě to platí dvojnásob, neboť profesní rovina příběhu je neobyčejně těsně propojena s rovinou privátní neboli soukromou. On sám je ovšem neodolatelný - ostatně jako vždycky ... veškeré kličky v prostoru i v čase včetně konečného řešení a drobné závěrečné pointy rovněž. P.S.: ----- "Mimochodem, Sherlocku, pamatuješ na Rudovouse ?" ----- Tak, vážení přátelé ... a je to tady ! Vůbec první odkaz, ze kterého je nade vší pochybnost zřejmé, jak dlouho měli páni scénáristé alespoň v hrubých obrysech promyšlené, co s milým Sherlockem ve finále provedou - kterak s ním zatočí, aby mu trochu srazili hřebínek ... aby jim čirou náhodou nepřerostl přes hlavu. Kdo viděl čtvrtou sérii, ví, o čem mluvím. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak byly předchozí dvě prostřední epizody nejslabší, tak tahle je naopak moje nejoblíbenější napříč celým seriálem, a může za to jak zápletka s opaskem, tak i úchvatná, dechberoucí, svižná a neskutečně vtipná část ze svatby. Prostě epizoda tak svěží, která nejlépe ukazuje, co je na tom seriálu tak strašně super. 100%. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá řada seriálu Sherlock měla nejslabší střed a já doufám, že je to pravda i tentokrát a závěrečná epizoda třetí série mi opět zlepší náladu. Organizované svatební veselí mě vždycky prudilo (filmové i to reálné), celé mi to přišlo takové nezáživné a zdlouhavé a navíc mám podezření, že bych cítil, kdyby mě někdo bodl do zad (tedy kdysi, dnes mi můžete useknout ruku sekerou a já na to přijdu až ve chvíli, kdy nenahmatám ovladač k XBOXu). ()

berg.12

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'A žili spolu šťastně až do smrti'. Ďábelský scénář, skvělá práce s časem. Vše co následuje po tomto dílu, je jakoby princ umřel na souchotiny, z princezny se poté stala alkoholička a horší než byl zlý drak je čarodějnice, o které do té doby nikdo nevěděl. Což nemusí být úplně špatně, jen to nesplňuje nastavená příběhová očekávání. Po tomhle předělu je to prostě jiný Sherlock a většina by si přála, aby zůstal u toho zabíjení draků. Znovuzhlédnutí po letch na jeden zátah vytváří o něco celistvější a shovívavější dojem a na svém hodnocení seriálu nemusím vůbec nic měnit. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá mňamka !! Tenhle díl, spolu samozřejmě s posledním dílem 2.série u mě způsobil ten klasický stav, kdy člověk sedí před televizí s držkou dokořán a občas má záchvat smíchu nad komickými výjevy Sherlocka, kterak se snaží řešit, nebo komentovat běžné životní situace, používajíc přitom svůj odborný detektivně-dedukční slovník - a to, že znamení tří vlastně nakonec znamená 3 vlastnosti, které se u ženy projevují v těhotenství, to je prostě mazec !...............moje hodnocení = 10 z 10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Mezi Wi-Fi sítěmi, dostupnými v blízkosti bytu Sherlocka Holmese (Benedict Cumberbatch), je vidět i síť s českým názvem "webchodit". (hypo97)
  • Táto epizóda obsahuje niekoľko referencií na film Temný Rytier (2008): v úvodnej scéne majú lupiči masky, aké pri krádežiach nosili kumpáni záporáka Jokera, veliteľ Sholto má spálenú polovicu tela na štýl Harveyho Denta a v scéne na lavičke Sherlock nečakane zmizne priamo uprostred rozhovoru, presne tak ako to je zvykom pre superhrdinu Batmana. (Phosphorus)
  • Název epizody The Sign of Three (Znamení tří) je inspirován názvem novely sira Arthura Conana Doyla "The Sign of Four" ("Znamení čtyř", česky také jako "Podpis čtyř"). (Anyk)

Reklama

Reklama