Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak vy, ale já jsem se náramně bavil. Dle mého názoru je tento díl na stejné úrovni jako díl předchozí. Nechyběla slušná dávka humoru ani napětí. Určitě je to důstojné pokračování, které neurazí. Jen co mi malinko vadilo, tak to, že bylo málo scének s krysoveverkou. Jinak jsem se neskutečně bavil. 90% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Bohužel asi nejslabší ze všech dílů. Někdy by se hodilo držet se přísloví "v nejlepším se má přestat," ale zase na druhou stranu se na to dalo docela dívat. Veverka mě pořád baví, on fakt může za úplně všechno. A můj nový favorit byl v tomhle filmu ten krtek, nebo co to bylo :D A Sidova babička, která perlila. 3* ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Prakticky není, co napsat. Doba ledová postupně chladne (nebo spíše taje) a možná už by tahle série mohla skončit. Neříkám, že to není příjemná oddychovka, ale těch je tady milion a pokud se autoři série Ice age nerozhodnou něco zásadního změnit, nikdo si za chvíli už ani nebude pamatovat, ve kterém díle bylo co.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence, v níž praveverka zapříčiní lámání zemských desek a rozpad Pangey, patří k tomu nejlepšímu, co nejen v téhle sérii bylo kdy zanimováno, dál přichází vcelku očekávaný nášup klasického mixu partičky z doby ledové a praveverčích eskapád točících se kol vysněného oříšku. Tentokrát jsou ještě více posíleny rodinné hodnoty, což je v apriori dětském filmu věc zcela pochopitelná a tím pádem i lehce akceptovatelná. Trochu mi vadila jen postava lenochodí babičky, animovaného ztělesnění všech seniorských klišé. Po technické stránce se nedá přehlédnout velká progrese animačních technik, vodní hladina vypadá skutečně jako by ani nebyla animovaná a cizelovány byly třeba i detaily obličejů a řada dalších maličkostí. Jako příznivec peripetií zvířátek Doby ledové jsem i se čtrvtým pokračováním vcelku spokojen... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Trojka u mě vítězí, možná proto, že mám už od Cesty do pravěku slabost pro dinosaury. Ale i čtyřka je slušná a divák se dočká všeho, co zná a oblíbil si v předešlých dílech: zběsilé honičky, závrať způsobující padání, neurotická veverka a nějaký ten důraz na rodinné hodnoty. ____ Ale pár dobrých vtípků se najde taky a dozvíme se i po kom má Sid hygienické návyky a náklonnost k poněkud větším domácím mazlíčkům. /8. 10. 12./ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 161,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 877,2 mil. (NIRO)
  • Nůž, který hodí piráti ježokrtkovi jako zbraň, je ten samý, který ve třetím dílu nosil lasičák Buck (Simon Pegg). (Jacccob)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama