Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Happens 

všechny recenze uživatele

Nikdy už z hlavy nedostanu tu scénu z dámských šaten, jak najednou nevidomé viděly víc než vidomé. Mráz po těle ještě teď. Vyvrcholení zápletky, celková gradace, všechno tak navazující a zachovávající autentičnost, byť se jedná o přemrštěný horor. Neskutečná práce s pouhopouhou myšlenkou o přehlíženém muži. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Spíše než hororem bych tento nejnovější počin Guillema Moralese nazval psychologickým thrillerem. Nutno podotknout, že VELMI atmosferickým a JÁ už se teď "moc těším", jak si (max do roka) američané na jeho doslovném remaku vylámou všechny zuby. Tolik úvod, teď pojďme "na věc". Sice trošku plagiát "velkého Hitche" (přičemž mistr je pouze jeden), navíc lehce šmrcnuté (ke konci) snímkem Terence Younga s Audrey Hepburn v hlavní roli- Wait until dark, ale vem to čert, když to má to "jediné", tolik potřebné pro tento typ snímků a to sice řádně hutnou atmosféru (v tomhle ohledu jsou ostatně Španělé momentálně nepřekonatelní). Pomalejší rozjezd, následuje přesné dávkování tolik potřebné atmosféry, VELMI působivá a jistá kamera, sympatická hlavní hrdinka Belén Rueda (jejíž sexy postavu by ji mohla závidět kdejaká "20-ka") a která zároveň nenechává nikoho na pochybách, že je to právě ONA, která je s chopna bez větších problémů odtáhnout celý snímek, povedený hudební doprovod, celkem fungující závěr s patřičnou gradací a když se k tomu přidá (v mezích žánru) celkem inteligentní scénář, obratně se vyhýbající všem žánrovým klišé, vychází mi z toho podívaná, z které sice strachy granule srát na zem nebudete, ale nějaké to deko okousaných nehtů po konci snímku z podlahy zametat budete. Povedená žánrovka, dávám 79,9% i vzhledem k faktu, že jsem si po včerejším Insidious NOTNĚ spravil chuť. * navíc za ten 7sec záběr mezi 47- 48min na krásně se vrtící zadeček. Hrdá majitelka nechť se klidně obrátí na č. 60543402? Můžem hodit řeč :o) ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Až na telenovelovité romantické vsuvky, občasné iracionální chování hlavní hrdinky a sem tam zbytečný hororový patos velice slušná práce. Morales je možná až moc hyperaktivní - v celkovém souhrnu ne zase tolik složitý film zahustil takovým způsobem, že by to jiným vystačilo na tři snímky různých žánrů. Co na tom, že jsou Juliiny oči v cílové rovince možná i poněkud hloupé. Jsou totiž také hezké, cílevědomé a roztomile nakažené hravostí svého tvůrce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, v čom tak špecifickom sa tento španielsky psycho horor líši od tuctovej americkej pásovej trilerovej tvorby? Možno iným prostredím a trochu sugestívnejším podaním, ale scenár je podľa mňa stále neprekvapivý priemer, akých v Španielsku vznikne ročne niekoľko desiatok. Záver sľubuje niečo prekvapivé, snaď i nadprirodzené, ponúkne ale iba absolútne tuctové vyústenie. Najväčším plusom sú tak herci. Takto kritický som iba vzhľadom na vysoké hodnotenia, v podstate som bol spokojný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Závěrečné minuty jsou dechberoucí, ani jsem po trošku vláčném stylu vyprávění nečekal takhle skvěle vygradovaný závěr. Dost mi to připomnělo klid před bouří při sledování Čekej do tmy. Španělé jinak potvrdili že co se týče budování atmosféry, dokáží své řemeslo na jedničku. Po Sirotčinci další skvělý počin. Opět bych se přikláněl spíše ke škatulce Thriller. Belén Rueda je neskutečně krásná ženská. 80% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama