Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu napínavé s výbornou a, na svůj věk, setsakra fešnou herečkou v hlavní roli. Španělé umí točit strach hrozně intenzivně. Bohužel je tam až příliš překvapivých zvratů a chvílemi mne to díky nim přestávalo bavit. Lahůdková režie to ovšem vynahradí. Nejlepší scéna byla rozhodně šmírování slepejch bab v šatně. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kam ti Španělé na to chodí? To je jedna pecka vedle druhé. Vždy ten samý vzorec - skvělý nápad, kvalitní filmařina, OBSAZENÍ a herecké výkony. Výsledkem jsou filmy, které plně atmosféry napínají jako struny (Mientras duermes, La Cara oculta, Los Cronocrímenes, El Orfanato). Zkoušeli jste si někdy byť jen představit, že jste přišli o zrak? Že nic nevidíte a máte pocit, že někdo cizí je ve vašem domě a tiše vás sleduje? Ne? Vyzkoušejte Juliiny oči! ;) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Existujú neviditeľní ľudia. Nepamätáme si ich. Na ulici do nich vrážame. Nepočujeme ich otázky. Sú bez energie. Bez svetla. Vákuum.“ Producent Guillermo del Toro a skvelá španielska mama Belén Rueda si parádny SIROTINEC užili až do takej miery, že si o 3 roky dali ďalšie rande. A znova dopadlo výborne, ak nie ešte lepšie. Del Toro tomu ako šéf produkcie dodal odvahu, akú každý poriadny horor potrebuje. A Belén Rueda zasa dodala cit, nežnosť a ženskú silu. Spolu sa im podarilo vytvoriť asi zatiaľ najlepší slepecký napinák nervov, aký som videl. Možno by som negatívne vypichol dvojhodinovú dĺžku a miestami je toho strašenia paradoxne priveľa, až začnú desivé scény stagnovať, čo je bizarné. Ale výborné herecké obsadenie, kvalitne napísané postavy (u Španielov ženy nie sú hysterické kravy a chlapi zbabelci, to je veľmi fajn a osviežujúce), napínavý scenár a hŕstka fakt nepríjemných scén, to ťahajú na 80%. Snímka je TAK psychologicky prepracovaná, až paradoxne prestáva byť hororom (toto mal podľa mňa už aj SIROTINEC a iné del Torove filmy, v čele s DEVILOM a FAUNOVÝM LABYRINTOM) a stáva sa smutnou reflexiou smutného sveta. Aby som napodobnil pesničku od Elánu: dospelý horor dospelých ľudí (pre dospelých ľudí, o dospelých ľuďoch). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že tento film se snaží k tematice očí v hororu přistupovat originálně, avšak v konečném důsledku je to zase zděšená bezmocná osůbka utíkající před svým vrahem. Ne zcela dokonalá dotaženost námětu je tedy největší slabinou filmu, přesto tato slabina nění nikterak zlomová. Ba naopak Juliiny oči jsou velice bytelným a atmosferickým hororem - charismatická hlavní postava, depresivní prostory, jen pár lekaček a raději více strachu budovaného skrze atmosféru a identifikaci s prožíváním hlavní postavy. Nevím sice jak je to s těmi "neviditelnými" lidmi, ale Julia má mé hluboké, vystrašené, sympatie. 8/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nikdy už z hlavy nedostanu tu scénu z dámských šaten, jak najednou nevidomé viděly víc než vidomé. Mráz po těle ještě teď. Vyvrcholení zápletky, celková gradace, všechno tak navazující a zachovávající autentičnost, byť se jedná o přemrštěný horor. Neskutečná práce s pouhopouhou myšlenkou o přehlíženém muži. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama