Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Botič 

všechny recenze uživatele

O posedlostech. O slepotě. O samotě. Na mnoho způsobů dramaticky, thrilerově i pohádkově. Minimalistické, ale atmosférické od sklepa až po půdu s nepřeberným množstvím nápadů a dechberoucí závěrečnou desetiminutovkou. Psychologická hra s divákovým zrakem a sluchem amputující bezbolestně ostatní smysly.____________Stačí se jen podívat do svých vlastních očí očima toho druhého. Kdyby si Guillem Morales střihl pokračování Silent Hillu určitě bych se nezlobil. (Scéná v dívčích šatnách, totiž hravě zastiňuje silent hillovský útok slepých sestřiček). Po dlouhé době 5* film jak víno. Teď se jen modlit, aby někoho v USA nenapadlo natočit remake třeba s Jodie Foster nebo Vera Farmigou v hlavní roli. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Španielska zámienka , ako prevetrať " ORFANATO " a ešte tam opakovane drgnúť aj Belén... Že je producentom del Toro - A ? Najväčším horrorom je ak človek príde o zrak a je už jedno , do akého príbehu je nasadený čo vidí / nevidí a po čom pátra...Belén je fayn , vlastne aj celý espa vizuál , ale plávať stále v tej istej kaluži , tak to po čase omrzí. ...del Toro je značka a ak sa tomu dostane náležitej reklamy , môžeme očakávať fúziu medzi sirotčincom a Júliou kde poloslepá Júlia bude v polorozpadnutom baráku pátrať spolu so zatúlanou sirôtkou po zubnej kefke. Momentíky sa nepochybne nájdu , ten bodík ale stiahnem , lebo v roku 2005 niečo podobné vyštekol Thailand , a Espa to akurát preformátovalo do iného námetu a nechalo upiecť na osvedčený " La tendencia actual del cine ". Inak ale ničím výnimočná , nevtieravá pohoda. Ak pozeráš horrory 1 x za týždeň , tak máš na piatkovú " predpolnoc " faynový tip. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Európske horrory už tradične potvrdzujú dominanciu pred americkými. V španielskej produkcii sa im darí obzvlášť a tento to len potvrdil. Aj napriek tomu, že film spadá do kategórie vrah(mačka)-obeť(myš) bez nejakých extra prevratných myšlienok, tak dej mi prišiel neskutočne atraktívny. Moju pozornosť si získal hneď od začiatku a musím zatlieskať scenáristovi, pretože napriek pomerne jednoduchej zápletke dokázal príbeh obohatiť o množstvo zvratov, nápadov a vychytáviek, ktorý ho spravili zaujímavým a netuctovým. Pár nezrovnalostí súviasiacich s príbehom vôbec nenarušili celkovú celistvosť tohto filmu, ktorú dotvárali najmä pevná ruka režiséra a neskutočné herecké výkony. Hlavná postava ako i záporák sa zablysli v jedných z najlepších výkonov v tomto type rolí. 85%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SÁRA SPÁCHALA SEBEVRAŽDU, PROTOŽE...../// Když Sára nešťastnou náhodou zůstane viset (za krk) ve sklepě, vydá se Julia po jejích slepých stopách. CO KDYŽ NEBYLA SAMA?... Jestli někdy někdo bude chtít natočit atmosférickej úvod, ať vykrade G. Moralese (inspiraci Svěráku...!)! Zajímavě natočený scény, slepé ženy se zvláštníma očima, ale hlavně ten muž.... – udržuje mě to v téměř neustálým (a hlavně) v příjemným napětí. Z neviditelnýho nebezpečí mi naskakuje ,,husina“, (je super, když i kameraman chce točit horor!) nikomu se nedá věřit – HONBA ZA PŘÍZRAKY může začít! Škoda, že závěr ubral na ,,neviditelnosti“ a rozjel hororovou klasiku, při který ze mě ta ,,husina“ spadla. Každopádně super myšlenka, Belén Rueda a většinu času i atmosféra. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám filmy, kde se to hemží slepci a oběšenci. 2.) Pochopím, proč není dobré věřit chlápkovi, kterej po mě chce otevřít svůj mražák. 3.) Zjistím, že bejt slepej neznamená bejt (vždycky) mrtvej. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Spíše než hororem bych tento nejnovější počin Guillema Moralese nazval psychologickým thrillerem. Nutno podotknout, že VELMI atmosferickým a JÁ už se teď "moc těším", jak si (max do roka) američané na jeho doslovném remaku vylámou všechny zuby. Tolik úvod, teď pojďme "na věc". Sice trošku plagiát "velkého Hitche" (přičemž mistr je pouze jeden), navíc lehce šmrcnuté (ke konci) snímkem Terence Younga s Audrey Hepburn v hlavní roli- Wait until dark, ale vem to čert, když to má to "jediné", tolik potřebné pro tento typ snímků a to sice řádně hutnou atmosféru (v tomhle ohledu jsou ostatně Španělé momentálně nepřekonatelní). Pomalejší rozjezd, následuje přesné dávkování tolik potřebné atmosféry, VELMI působivá a jistá kamera, sympatická hlavní hrdinka Belén Rueda (jejíž sexy postavu by ji mohla závidět kdejaká "20-ka") a která zároveň nenechává nikoho na pochybách, že je to právě ONA, která je s chopna bez větších problémů odtáhnout celý snímek, povedený hudební doprovod, celkem fungující závěr s patřičnou gradací a když se k tomu přidá (v mezích žánru) celkem inteligentní scénář, obratně se vyhýbající všem žánrovým klišé, vychází mi z toho podívaná, z které sice strachy granule srát na zem nebudete, ale nějaké to deko okousaných nehtů po konci snímku z podlahy zametat budete. Povedená žánrovka, dávám 79,9% i vzhledem k faktu, že jsem si po včerejším Insidious NOTNĚ spravil chuť. * navíc za ten 7sec záběr mezi 47- 48min na krásně se vrtící zadeček. Hrdá majitelka nechť se klidně obrátí na č. 60543402? Můžem hodit řeč :o) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama