Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Současné španělské horrorové filmy jsou poněkud nevyzpytatelné... Tenhle je naštěstí velmi důstojným zástupcem temné španělské strany. Na začátku se vyrojí spousty otázek ohledně Juliiny sestry, jejíž sbevražda vypadá podezřele. Ale jen pro Julii. Pátrání po pravdě však není příliš úspěšné, a tak se Julia chystá se svým mužem k odjezdu, jenže toho někdo vzápětí unese... Julia ztrácí zrak a nočním můrám narůstají křídla. Druhá část snímku se z roviny mysteriozní přesouvá do thrilleru. Julii jde o život a krátké chvilky štěstí nemohou zastavit lavinu hrůz, která se na ni řítí. Krvavou lavinu. Lavinu bez očí s jehlami a noži... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se bála. Technicky nelze nic vytknout. Staré známé zase trochu jinak, zručně a strašidelně. Stíny, šero, zvuky, rybí oko, rozmazané vidění, skvělá hudba, herci... Lahoda. Hned ze začátku napínák, co strhne zápletkou pozornost diváka a zbytek pozornosti se soustředí na krásnou, přirozeně hrající a neskutečně sympatickou Belén Rueda. Další "sympatický" fakt je, že ač se tu moc krvákových scének nekoná, ty co uvidíte, jsou mnohem údernější a silnější, než kdyby na vás od začátku z obrazovky padaly končetiny. Nicméně zápletka nezačne od půlky košatit a vrcholit, spíš slábnout a vyplňovat (moje) obavy, že je to opravdu tak a ne jinak. Konečná premisa je dosti triviální a navíc mi hořce připomněla tucty hororů se stejným "typem zla" a vedle tak skvostně budovaného napětí a strachu působí až moc jednoduše a nezajímavě. I tak je to ale jeden z nejlepších hororů, co jsem poslední dobou viděla a fandům atmosférických a stupňovacích hororů doporučuju všema deseti! Srovnám-li tohle a třeba... no, třeba zrovna Captivity, je tohle skvost nad skvosty. Ideální volba na večer, bát se budete! ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je potřeba zmínit, že Belén Rueda po Sirotčinci potvrzuje svůj MILF status, aspoň v mých ojos :) -- Klasicky španělská interiérová žánrovka dokáže po šablonovitém rozjezdu nečekaně nakopnout a překvapit množstvím lahůdkových napínavých okamžiků. Vůbec mi přišlo, že kolem půlky filmu přebral otěže jiný, schopnější režisér. Vyčítat se dá přílišné množství zbytečných"klamacích" twistů, ale Rueda to válcuje, celkový dobrý dojem převažuje a to se v té záplavě nudných hororů musí počítat. 7/10 P.S. Zdá se, že Guillem Morales má slabost pro handicapované postavy ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existujú neviditeľní ľudia. Nepamätáme si ich. Na ulici do nich vrážame. Nepočujeme ich otázky. Sú bez energie. Bez svetla. Vákuum.“ Producent Guillermo del Toro a skvelá španielska mama Belén Rueda si parádny SIROTINEC užili až do takej miery, že si o 3 roky dali ďalšie rande. A znova dopadlo výborne, ak nie ešte lepšie. Del Toro tomu ako šéf produkcie dodal odvahu, akú každý poriadny horor potrebuje. A Belén Rueda zasa dodala cit, nežnosť a ženskú silu. Spolu sa im podarilo vytvoriť asi zatiaľ najlepší slepecký napinák nervov, aký som videl. Možno by som negatívne vypichol dvojhodinovú dĺžku a miestami je toho strašenia paradoxne priveľa, až začnú desivé scény stagnovať, čo je bizarné. Ale výborné herecké obsadenie, kvalitne napísané postavy (u Španielov ženy nie sú hysterické kravy a chlapi zbabelci, to je veľmi fajn a osviežujúce), napínavý scenár a hŕstka fakt nepríjemných scén, to ťahajú na 80%. Snímka je TAK psychologicky prepracovaná, až paradoxne prestáva byť hororom (toto mal podľa mňa už aj SIROTINEC a iné del Torove filmy, v čele s DEVILOM a FAUNOVÝM LABYRINTOM) a stáva sa smutnou reflexiou smutného sveta. Aby som napodobnil pesničku od Elánu: dospelý horor dospelých ľudí (pre dospelých ľudí, o dospelých ľuďoch). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Juliiny oje jsou opravdu luxusní! Celý film jsem si ji představoval v různých "hereckých" polohách a musím říct, že ač je již nepatrně za zenitem a bude mít asi kapku sjetý dezén, mít možnost zahrát si s ní na slepou bábu, tak neváhám ani vteřinu! Seňor Morales mrštně uhnul americkému patosu, graciézně píchl býka mezi lopatky a na světě je kulantní thriller, po kterém budu se sadistickým zájmem sledovat chcípající pokusy zámořské provenience. Katalogová MILF v hlavní roli je už jen třešničkou na dortu a já se nehodlám tvářit, že neumím do pěti napočítat. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama